System rezerwacji

Sprawy organizacyjne. Wasze propozycje. Czułe słówka, szepty i krzyki.
kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 16 lip 16, 13:06

Nie wiem, czy aktualne demo, to już finalna wersja systemu rezerwacji, ale jeśli tak, to miałbym dwie uwagi / wnioski racjonalizatorskie:
1) da się zarezerwować kilka filmów w tym samym bloku godzinowym (szybko w nie klikając);
2) w zeszłym roku system pytał, czy na pewno chcemy anulować rezerwację; miało to zapobiegać omyłkowej anulowaniu własnej rezerwacji w przypadku zawieszenia serwera przy dużej aktywności (szybkie, wielokrotne klikanie w seans, gdy serwer nie zdąży się odświeżyć). Czy planujecie wprowadzenie takiego zabezpieczenia również w tym roku?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 16 lip 16, 19:16

Nie, to tylko wersja demo :-)

kovan napisał(a):1) da się zarezerwować kilka filmów w tym samym bloku godzinowym (szybko w nie klikając);

Tak, pod akcję rezerwacji jest podpięta w demie prosty kod, który praktycznie jedynie zmienia kolor boksów. Spokojnie, to tylko demo :-)

kovan napisał(a):2) w zeszłym roku system pytał, czy na pewno chcemy anulować rezerwację; miało to zapobiegać omyłkowej anulowaniu własnej rezerwacji w przypadku zawieszenia serwera przy dużej aktywności (szybkie, wielokrotne klikanie w seans, gdy serwer nie zdąży się odświeżyć). Czy planujecie wprowadzenie takiego zabezpieczenia również w tym roku?

Tak, oczywiście, to zabezpieczenie nadal będzie!
Z tym, że, dokładniej rzecz biorąc, to pytanie pojawiało się w sytuacji gdy było mniej niż 15 min do seansu lub gdy liczba wolnych miejsc na seans była mała (i było ryzyko, że zwolnione miejsce zaraz zniknie).

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 17 lip 16, 22:52

Na stronie pojawiła się już wersja rezerwacji nie-demo.
Nie wygląda to dobrze :P.

Oczywiście film, na który chce iść (jak i pewnie większość karnetowiczów-forumowiczów) ma najmniej miejsc... A liczba ta pewnie jeszcze do środy zdąży się skurczyć dwukrotnie...

Za to na stronie następnego dnia rezerwacji (22 lipca) jest chyba zmiana - na seans w zależności od wielkości sali jest stała liczba miejsc dla karnetowiczów. Dla małych sal jest 50 (czyli mniej więcej jedna trzecia). Tylko nie pamiętam czy to więcej, czy mniej niż w poprzednich latach... Dla "9" jest chyba dużo więcej. Ale nie wiem jak z małymi salami.
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 18 lip 16, 10:48

Sądząc po liczbie dostępnych miejsc, będzie to chyba pierwsza edycja festiwalu, podczas której problemem będzie wejście na filmy sztandarowej sekcji imprezy, czyli Konkursu Głównego :wink:

kovan

Na forum od:

Post 19 lip 16, 7:29

Czy w systemie tradycyjnie będzie zegar działający w czasie rzeczywistym? ^^

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 19 lip 16, 10:20

kovan napisał(a):Czy w systemie tradycyjnie będzie zegar działający w czasie rzeczywistym? ^^

Oczywiście

m4ro

Na forum od:

Post 20 lip 16, 10:34

m4ro napisał(a):A liczba ta pewnie jeszcze do środy zdąży się skurczyć dwukrotnie...

Liczba miejsc na galę otwarcia zmniejszyła się ze 100 na 63, a Cmentarza z 80 na 73, co by za łatwo nie było :P
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 20 lip 16, 19:23

m4ro napisał(a):
m4ro napisał(a):A liczba ta pewnie jeszcze do środy zdąży się skurczyć dwukrotnie...

Liczba miejsc na galę otwarcia zmniejszyła się ze 100 na 63, a Cmentarza z 80 na 73, co by za łatwo nie było :P

Może to akredytację dziennikarskie tak działają.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 21 lip 16, 7:38

Czy ktoś miał dziś jakieś problemy o 8:30 z rezerwacjami na jutro?
Monitoring wskazuje, że wszystko poszło sprawnie.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 21 lip 16, 7:45

Sądząc po liczbie miejsc, które zeszły, na razie mieliście bardzo niewielkie obciążenie (czyli chyba jak zwykle w pierwszy dzień). Oby tak wszystko śmigało w następne.

modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 21 lip 16, 7:45

Dzisiaj poszło wszystko bardzo sprawnie.

Więcej nawet - jak wczoraj trochę się spociłem i bilety zeszły bardzo szybko, tak dzisiaj odnoszę wrażenie, że rzeczywiście jest sporo nowych osób, które nie tylko nie opracowują (JESZCZE) planu na to, jak zminimalizować ruchy palcami tak, by te przemieniły się w jeden, płynny i jak najkrótszy ruch obejmujący wszystkie bloki z odpowiednimi priorytetami, ale także mocno inwestują w filmy z zeszłego sezonu też.
--
Jakub Dziewit

Rocik

Post 21 lip 16, 7:46

U mnie wszystko było ok. Oby tak dalej ;)

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 21 lip 16, 7:51

Ja się z jednej strony ucieszyłem, że wśród filmów, które zeszły w ciągu pierwszych 5 minut był tylko jeden, który w kinach nie był i nie będzie w najbliższych miesiącach (i był to Duch roju, czyli wielka klasyka (choć pewnie jej znajomość nie jest zbyt powszechna), którą ja widziałem wcześniej), czyli nic, na co bym się tutaj wybierał. Z drugiej strony trochę mnie to zmartwiło, bo to chyba utwierdza organizatorów w przekonaniu, że coroczne zwiększanie liczby filmów z dystrybucji w programie to dobry pomysł (skoro nawet karneciarze je wolą).

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 21 lip 16, 8:07

Grzes napisał(a): Z drugiej strony trochę mnie to zmartwiło, bo to chyba utwierdza organizatorów w przekonaniu, że coroczne zwiększanie liczby filmów z dystrybucji w programie to dobry pomysł (skoro nawet karneciarze je wolą).

Tylko, że to nie musi być wynik prostego zwiększania liczby filmów z dystrybucji, ale tego, że coraz więcej filmów które kilka lata temu nie byłyby dystrybuowane trafia do dystrybucji w kinach polskich. Ja nie traktuję filmów które np. będzie dystrybuowało SNH jako filmy do ominięcia na festiwalu. Uważam, że mój program bez nich byłby niepełny. Oczywiście z perspektywy Wrocławianina to wygląda trochę inaczej, bo macie Kino Nowe Horyzonty cały rok.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 21 lip 16, 10:00

Strator napisał(a):Czy ktoś miał dziś jakieś problemy o 8:30 z rezerwacjami na jutro?
Monitoring wskazuje, że wszystko poszło sprawnie.

Dzisiejsze rezerwacje na jutrzejsze seanse nie różniły się niczym od tych z poprzednich edycji festiwalu w odróżnieniu od rezerwacji wczorajszych na dzisiaj, gdzie mimo szybkiego klikania punktualnie o 12 nie udało mi się zarezerwować miejsca na żaden z seansów.

krysiron

Na forum od:
18 lip 15, 16:28

Post 21 lip 16, 11:05

Czy tak jak w poprzednich latach w kalendarzu rezerwacji będą ikonki spotkań z twórcami? Na razie ich nie widzę, a to bardzo pomocna informacja.

krysiron

Na forum od:
18 lip 15, 16:28

Post 21 lip 16, 12:50

Już widać spotkania, dziękuję.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 22 lip 16, 1:17

Mamy 2:17, system rezerwacji pokazuje 4:17 - czy to znaczy, że rezerwacje będą o 6:30? :P
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Mrozikos667

Na forum od:

Post 22 lip 16, 1:25

O, już jest dobrze ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 22 lip 16, 15:12

No i co, nie ma nikt żadnych problemów także dzisiaj? Heloł?

modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 22 lip 16, 17:33

Strator napisał(a):No i co, nie ma nikt żadnych problemów także dzisiaj? Heloł?

no sorry, nie ma problemów niestety ;)
--
Jakub Dziewit

Mrozikos667

Na forum od:

Post 23 lip 16, 7:34

Uprzedzając pytanie - nuda, zero problemów :P

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 1 sie 16, 10:51

Co prawda, nie ma to w tej chwili żadnego znaczenia, ale może przyda się na przyszłość. W systemie rezerwacji jest dziwny błąd: w mojej historii rezerwacji widnieje rezerwacja na Egzamin z 7. lipca, którą rzekomo odebrałem. Na filmie tym nie byłem, ani 7. lipca (co oczywiste), ani w czasie festiwalu.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 2 sie 16, 14:59

Dziękuję za brak problemów z rezerwacją :)
To był chyba pierwszy rok bez żadnych wpadek. Gratuluję!!! :)

kovan

Na forum od:

Post 2 sie 16, 18:45

Tak jest, narzekań zawsze dużo, a pochwalić nie ma komu, standard (oczywiście i przeze mnie często uprawiany ;)).

Rezerwacje w tym roku bez zarzutu - wszystko hulało aż miło, rewelacja!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 3 sie 16, 13:48

Bardzo ładnie nas system żegna w tym roku :)

nh-rezerwacje-2016.08.01.jpg

mp

Na forum od:
2 sie 05, 10:42

Post 6 sie 16, 11:18

Zero problemów z systemem rezerwacji : BRAWO I DZIĘKUJE.

m4ro

Na forum od:

Post 15 sie 16, 0:09

Nie wiem, czy coś się zmieniło, ale w tym roku działał wyjątkowo SZYBKO!
Pięć kliknięć i rezerwacje zrobione. W zeszłych latach to się codziennie nieźle stresowałem. Na wszystko się dostałem i nawet nie musiałem kupować biletów :-)))

Powrót do Koridorius