gazeta festiwalowa

Sprawy organizacyjne. Wasze propozycje. Czułe słówka, szepty i krzyki.
modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 21 lip 16, 7:56

Czyżby koniec gazety? Rzeczywiście nie będzie żadnej wersji papierowej?
Za kilka godzin sam się przekonam, ale że jestem niecierpliwy... Fragment z newslettera dzisiejszego:

W tym roku zamiast papierowej edycji proponujemy internetową gazetę festiwalową "Na horyzoncie", w której znajdują się codziennie najświeższe informacje z życia festiwalu. Piszemy o twórcach i ich filmach, recenzujemy i polecamy spotkania z gośćmi i rozmaite wydarzenia towarzyszące. W dzisiejszym numerze m.in.: Roman Gutek, Joanna Łapińska i Ewa Szabłowska opowiadają o najbardziej ekscytujących wydarzeniach festiwalu. Polecamy gazetę festiwalową "Na horyzoncie", pod adresem: www.cojestgrane24.pl/nahoryzoncie

Ciekawe jak to będzie wyglądało i czy będzie użyteczne. Papierowa wersja świetnie się nadawała do czytania już siedząc w fotelu i oczekując na film - nie wiem, czy ten sam klimat da wersja elektroniczna.
Szkoda tego - co papier, to papier :( Chociaż oczywiście racjonalnie rzecz ujmując, to pewnie to ma sens. Ale jak tu teraz narzekać, że ludzie do ostatniej chwili przed seansem siedzą wpatrując się w telefony komórkowe? ;>
--
Jakub Dziewit

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 21 lip 16, 8:20

Cięcie kosztów i tyle. Kolejne po papierowym katalogu.
Ale że ja analogowy jestem, to wcale mnie to nie cieszy.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 21 lip 16, 15:05

No to za rok pewnie nie będzie papierowego programu :P

Jarosz napisał(a):Ale że ja analogowy jestem

Nie tylko ty :P.

Ja gazetę festiwalową zawsze chętnie czytałem przy dłuższych przerwach lub przed filmem, no ale komputera ze sobą nie noszę na festiwal... No gazeta to chyba jedyne miejsce gdzie były wypisane wszystkie spotkania z gośćmi i prelekcje :/
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 22 lip 16, 1:21

Ja z kolei cyfrowy jestem, więc dla mnie super ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 22 lip 16, 7:19

Mrozikos667 napisał(a):Ja z kolei cyfrowy jestem, więc dla mnie super ;)

Z katalogiem papierowym jest jak rozumiem problem techniczny, bo nie jest łatwo go zedytować i wydrukować na 10 dni przed festiwalem. Ja bym kupił nawet we wrześniu taki katalog podsumowujący festiwal, ale czy inni podzielają mój pogląd ?

Jarosz

Na forum od:

Post 22 lip 16, 7:21

Ja podzielam, ale przypuszczam, że jesteśmy w mniejszości :wink:

modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 24 lip 16, 14:31

Czy jest możliwość, żeby w mobilnej wersji strony dodać JAKIKOLWIEK link do gazety festiwalowej?
Osobiście przed seansami z przyjemnością poczytałbym sobie gazetę przynajmniej na komórce, ale w mobilnej wersji tam takiego linku po prostu (chyba) nie ma :)
--
Jakub Dziewit

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 24 lip 16, 14:55

jest już w "na żywo"

e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 2 sie 16, 15:07

Papierową gazetę wolę przede wszystkim ze względów kolekcjonerskich, nie pogniewałabym się jednak, gdyby elektroniczna wersja też stanowiła spójną całość nadającą się do ściągnięcia… Odniosłam wrażenie, że gazeta straciła nie tylko na rzeczywistym nośniku, ale też na treści. Filmiki absolutnie do mnie nie trafiły, podobnie krótkie notki o filmach, wywiady może jeszcze przeczytam…
Robi się po prostu obrazkowo. Nawet te wydrukowane trzy numery składały się głównie ze zdjęć.
Szkoda, ale jeśli ma to w ten sposób wyglądać, chyba osobiście wolę, żeby gazety nie było wcale.

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 2 sie 16, 18:49

Baardzo szkoda gazety festiwalowej. Raz - względy kolekcjonerskie, dwa - to mniej komfortowe rozwiązanie. Choć należę do osób mocno skomputeryzowanych również mobilnie, tak między filmami, czy po filmach, zwyczajnie nie miałem ochoty czytać materiałów na ekranie (co zawsze czyniłem na papierze).

Fajnie by było, gdyby jednak wróciła.

tricia

Na forum od:
3 sie 08, 18:24

Post 2 sie 16, 21:25

zgadzam się z przedmówcą

Jarosz

Na forum od:

Post 7 sie 16, 15:50

Po festiwalu stwierdzam ze smutkiem, że gazeta "Na Horyzoncie" umarła. To coś, co było w wersji drukowanej (trzy wydania), to nie była gazeta festiwalowa. No może jeszcze od biedy pierwszy numer, ale na pewno już nie kolejne. Gazeta zawsze towarzyszyła festiwalowi, dokumentowała życie Nowych Horyzontów, informowała na bieżąco, a dziś stała się niewiele wartym śmieciem reklamowym - bo jak inaczej nazwać drugi, za przeproszeniem, numer? Ten z "opisami" dziesięciu filmów, które koniecznie "trzeba zobaczyć".

A gazeta w Internecie jest mi zupełnie nieprzydatna. Zwłaszcza podczas festiwalu, kiedy prawie w ogóle nie siedzę w Sieci, jeśli nie liczyć systemu rezerwacji.

Mekyqaa

Na forum od:
3 lut 20, 14:15

Post 6 kwi 20, 13:01

Powrót do Koridorius