katalog festiwalowy

Sprawy organizacyjne festiwalu. Miłe dodatki. Wrażenia pofestiwalowe.
muchomorek

Na forum od:
29 gru 11, 15:17

Post 28 lip 14, 23:31

O co właściwie chodzi z brakiem katalogu festiwalowego? Bardzo mnie ów brak w tym roku zasmucił. Już nie będzie czego kartkować parę miesięcy/lat później celem nostalgicznych wspominek.

jack36

Na forum od:
20 sie 11, 15:18

Post 29 lip 14, 7:57

Zanim zdążyłem dotrzeć w tym roku do Wrocławia, usłyszałem od kolegi, że tym razem nie przygotowano festiwalowego katalogu... Zwyczajnie nie uwierzyłem! Festiwal bez katalogu? Katalogu z bardzo interesującymi, okolicznościowymi esejami (aż się prosiło napisać coś o Jarmanie - 20 rocznica śmierci i od początku "związany" z Nowymi Horyzontami, uwielbiam zebrane w jednym miejscu i świetnie opracowane filmografie bohaterów retrospektyw - już zacierałem ręcę na myśl o takim zestawie Kena Russella...), opisami filmów, przyjaznymi indeksami. Katalogu, który po prostu, już po festiwalu, jest śladem, pamiątka, jednym z "twardych" wspomnień festiwalowych...

Słyszałem, że katalog się nie sprzedawał w proporcjonalnej ilości do drukowanych egzemplarzy... Może należy drukować tyle sztuk, ile uczestnicy festiwalu podczas kupowania karnetu zadeklarują, czy też nawet wprost, zapłacą w PRZEDSPRZEDAŻY za swój egzemplarz??? To taki prosty sposób.

Być może tylko ja mam takich "dziwnych" znajomych, ale wszyscy z ogromnym smutkiem, każdego dnia opowiadają, jak bardzo brak im w tym roku katalogu... Myślimy nawet o swojej drukowanej tegorocznej jego edycji :-)

Mam nadzieję, że za rok, nie spotka nas takie rozczarowanie :-)

Kachula2

Na forum od:
20 sie 11, 16:52

Post 29 lip 14, 14:23

Dołączam się do wołania o katalog! Może chociaż dla karnetowiczów??? No błagam!

pawel

Post 29 lip 14, 14:27

Dołączam się do tych głosów. Katalog to wyjątkowa pamiątka, doskonały przewodnik (nie cyfrowy) po festiwalu!!! Bardzo, bardzo chciałbym przywrócenia katalogu!!!

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 29 lip 14, 19:30

A moze by tak zaoferowac wersje pdf katalogu za nizsza kwote? To juz byloby sensowne...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 29 lip 14, 20:06

Ja nawet odliczyłem od funduszy na wakacje specjalną kwotę przeznaczoną na katalog i okolicznościowe wydawnictwa (jak zeszłoroczny modlitewnik), a tu takie zaskoczenie.
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 30 lip 14, 1:35

To ja się wyłamię - mi katalog nigdy nie był do niczego potrzebny. Ale cóż, ja tu reprezentuję wychowaną na internecie młodzież... ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 30 lip 14, 6:40

W tym roku za to jest program festiwalowy w broszurce duzo lepszej jakości. Oczywiście mam sentyment do katalogu, mam wszystkie od 2005 roku, korzystam z nich potem. Zbieram też katalogi z innych festiwali, więc propozycja druku po zadeklarowaniu jest dobra, ale ma minus, że cena wydruku często jest zależna od ilości egzemplarzy, więc gdy mniej chętnych to i książka moze byc drozsza.

ps. Mroziku :) ale papierowe ksiazki też czytasz ? ;)

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 30 lip 14, 7:25

Czytam, czytam ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 30 lip 14, 22:14

Deklarujmy przy zakupie karnetu chęć posiadania katalogu i problem z głowy. Dodatkowo można wydrukować ze 100 sztuk do otwartej sprzedaży. Nie będzie problemu z brakiem finansów na druk, a dodatkowo stowarzyszenie pozbędzie się problemu zalegających katalogów w magazynie.

Szkoda, że organizatorzy nie wzięli tak prostej i logicznej opcji pod uwagę. Mydlenie oczu aplikacją, swoją drogą - daleką od ideału, jest festiwalową wtopą 2014 roku!

MAM NADZIEJĘ, ŻE NA AFF KATALOG BĘDZIE

e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 7 sie 14, 11:42

Pomysł z katalogiem dostępnym w "przedsprzedaży" jest chyba dobry. Popieram!

Powrót do Póki szaleństwo nas nie rozdzieli