Trwa sprzedaż biletów filmowych na 14.MFF TNH!

Sprawy organizacyjne festiwalu. Miłe dodatki. Wrażenia pofestiwalowe.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 lip 14, 11:05

Dziś o godz. 12.00 ruszyła sprzedaż biletów filmowych: on-line i w kasach Kina Nowe Horyzonty.

>>> Zapoznajcie się z informacjami, zwróćcie uwagę na rabaty!

http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnoscm.do?id=3729
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

artaks

Post 9 lip 14, 16:23

Cześć, mam pytanie 'techniczne' co do kupna biletów.
Jeżeli jadę z kimś na Festiwal i kupuję bilety to czy mogę wrzucać do koszyka od razu po dwa i kupić na siebie? Czy druga osoba powinna osobno sobie koupić?

abcd

Post 9 lip 14, 18:24

Czy coś się w tym roku zmieniło z rezerwacjami karnetowymi? Na stronie wyskakuje mi okienko, że będą możliwe od 18 lipca a nie tylko na dzień przed.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 lip 14, 21:45

atraks: do koszyka możesz wrzucić więcej niż jeden bilet.
Jeżeli natomiast chcesz bilet wielokrotny ("10+" lub "20+"), to pamiętaj, że można zamówić tylko jeden bilet na określony seans o określonej godzinie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

robcio

Post 19 lip 14, 0:19

Czy w ślad za wzrostem ceny biletów, wzrośnie komfort w kinie i poszczególnych salach, przede wszystkim czy klimatyzacja jest i będzie sprawna??? Podczas ostatniej edycji był z tym problem, większy niż wcześniej.

jujuju

Post 23 lip 14, 22:40

hej,wiem , że to pewnie banalne, ale muszę znaleźć haczyk - jak kupić karnety 10+ internetowo jednocześnie rezerwując choćby niektóre seanse? Mam najpierw wybrać 10 pokazów, które mnie interesują?

robcio

Post 24 lip 14, 1:43

ponownie o sprawie klimatyzacji; nie chodzi tylko o ogólnie pojęty komfort, ale też oczywistą rzecz, że ludzie mają różne kłopoty zdrowotne, źle mogą reagować na brak odpowiedniej klimy, nie tylko przysypiając podczas filmów; to naprawdę ważne

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 24 lip 14, 4:55

robcio napisał(a):ponownie o sprawie klimatyzacji; nie chodzi tylko o ogólnie pojęty komfort, ale też oczywistą rzecz, że ludzie mają różne kłopoty zdrowotne, źle mogą reagować na brak odpowiedniej klimy, nie tylko przysypiając podczas filmów; to naprawdę ważne

mamy nadzieję, że obejdzie się bez awarii.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lip 14, 4:58

jujuju napisał(a):hej,wiem , że to pewnie banalne, ale muszę znaleźć haczyk - jak kupić karnety 10+ internetowo jednocześnie rezerwując choćby niektóre seanse? Mam najpierw wybrać 10 pokazów, które mnie interesują?

rezerwacji miejsc na seanse dokonują posiadacze karnetów festiwalowych (nie istnieją karnety 10+, tylko bilety 10+), jeżeli jesteś biletowiczem, po prostu wkładasz bilety na konkretne seanse do koszyka, kiedy osiągniesz liczbę 10, system automatycznie zarejestruje zniżkę.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 25 lip 14, 7:11

A ja mam trochę pytanie z innej beczki: czy jest szansa wygenerować listę kodów do głosowania na filmy konkursowe jeśli nie uczęszczam na projekcje? Widziałem sporo z konkursu, szkoda nie zagłosować. I w ogóle jak wygląda w tym roku organizacja głosowania, bo krążę po stronie www i nie umiem znaleźć info?
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lip 14, 7:14

psubracie, otwórz program papierowy na str. 2

psubrat

Na forum od:

Post 25 lip 14, 7:17

Nie wierzę, że Pani Redaktor tak wcześnie wstała. A kawa była?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lip 14, 7:27

dwie kawy

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 25 lip 14, 7:44

aszeffel napisał(a):dwie kawy

ja mam inną teoerię

psubrat

Na forum od:

Post 25 lip 14, 7:49

No to z tej informacji w programie wynika, że potrzebuję wejść na seans... Ponawiam pytanie o listę kodów... No chyba, że mam kraść ulotki od wolontariuszy przed filmem. ;-)

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 25 lip 14, 8:10

Możesz próbować odkupić od wychodzących. Dam zeta za kod ;)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

giventofly

Post 25 lip 14, 10:40

a propos klimatyzacji, wczoraj na Sils Maria była sauna. Niby lubię saunę, ale nikt nie napisał, żeby zdjąć ubranie i wziąć ręcznik, więc czułem się niespecjalnie ;) Serio, ogarnijcie to, bo nie da się w takich warunkach oglądać filmów z kilkuset innymi osobami na sali

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 25 lip 14, 10:45

giventofly napisał(a):a propos klimatyzacji, wczoraj na Sils Maria była sauna. Niby lubię saunę, ale nikt nie napisał, żeby zdjąć ubranie i wziąć ręcznik, więc czułem się niespecjalnie ;) Serio, ogarnijcie to, bo nie da się w takich warunkach oglądać filmów z kilkuset innymi osobami na sali

Jazda dopiero się zacznie, jak na zewnątrz będzie nie 17 stopni, a 30 :zadowolony:

Choć taka aura niektórym filmom dodaje uroku - vide zeszłoroczny Wielki błękit :D

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lip 14, 14:11

tak, psubracie, kradzież to jedyna szansa.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lip 14, 20:08

paNMieczyslaw napisał(a):
aszeffel napisał(a):dwie kawy

ja mam inną teoerię

rozumiem, że paNM jest wielbicielem zielonej herbaty z rana.

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 26 lip 14, 7:44

Opowieść o tym jak regulaminy pokonuja wlasne myslenie
Witam serdecznie,
Sytuacja z wczoraj mocno mnie zasmucila i zdenerwowala. Uczestnikiem festiwalu nie jestem juz od lat, niestety 'dorosle zycie' skutecznie pozbawila mnie mozliwosci wyrwania sie w swiat filmu na 10 dni. Czasem jednak kupuje pojedynczy bilet na jakies wazniejsze wydarzenie. W tym roku padlo na 20000 days on earth. Bilet dla mnie i mojej dziewyczyny zakupiony przez internet juz dawno, wszystko oplacone. Nie odbieralem go wczesnie, bo pracuje kolo nh i zwlekalem do samego konca. Niestety, pech chcial ze w czwartek uleglem wypadkowi i z zerwanym achillesem wyladowalem w szpitalu. Z tym, ze ja nie obejrze filmu szybko sie pogodzilem. Szkoda mi jednak bylo kupionych biletow, probowalem podarowac je znajomym. W koncu przekonalem moja dziewczyne, zeby mnie zostawila i pojechala sama sie zrelaksowac, a drugi bilet ewentualnie komus podarowala pod kinem. Niestety, mimo tego ze miala numer rezerwacji, moje dane, placone bylo jej karta, pani nie wydala jej biletu. W dodatku mialo to miejsce 3 minuty przed seansem.
Czemu zyjemy w takim swiecie, ze takie sytuacje sie zdarzaja? Czemu opasle regulaminy zwyziezaja nad zdrowym rozsadkiem i zwykla checia pomocy? Nie pomogly tlumaczenia, ze ja leze w szpitalu i ostatnie o czym myslalem to przekazywanie mojego dowodu albo jakies zmiany w systemie. Poza tym raczej nikt nie chce okradac kogos z rezerwacji pare chwil przed rozpoczeciem projekcji.
Nie zalezy mi na odzyskaniu kasy. Reklamacji listem poleconym (!) wysylac mi sie nie chce, zreszta odpowiedz by byla prosta: "tak mowi regulamin". Zrobilo mi sie wczoraj najzwyczajniej przykro, a ze na brak czasu nie narzekam to postanowilem sytuacje opsiac. Szkoda, ze byly dwa wolne miejsca na sali, szkoda ze moja dziewczyna odbila sie od sciany. Gdzie to szalenstwo z dawnych lat?

Natomiast, mam nadzieje, ze film uda mi sie jeszcze kinie zobaczyc.
Pozdrowiam, zyczac milego dnia :)

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 27 lip 14, 14:41

Idę dziś na film o 22.15, bilet ściągnęłam w formie PDF, jednak drukarka właśnie odmówiła współpracy. Czy mogę przed filmem odebrać bilet w kasie, czy też traktowane jest to jako niezgodne z regulaminem wydanie duplikatu?

Powrót do Póki szaleństwo nas nie rozdzieli