4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
as

Post 25 cze 04, 11:18

Czy jeśli wpłacam na konto pocztą, to mogę wypełnic ten internetowy formularz czy muszę ten "papierkowy", co w Muranowie się poniewiera?

mt

Post 25 cze 04, 11:33

Do as: Formularz zamówienia karnetu możesz wypełnić internetowo albo przesłać ten papierkowy. Róznica jest tylko taka, że internetowy trafi do mnie natychmiast a papierkowy po kilku dniach. Proponuję więc tę pierwszą formę ;))

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 25 cze 04, 17:38

Kilka odpowiedzi i podpowiedzi: Każdy kto kupił wcześniej karnet a chce dokupić przysługujące mu tańsze bilety na koncerty i wydarzenia specjalne może skorzystać ze specjalnego formularza domówienia http://www.cieszyn2004.eranowe   horyzonty.pl/formularz_domowi   enie.php
Każdej osobie posiadającej karnet przysługuje jeden bilet w cenie 50% normalnego na każde wydarzenie specjalne, koncert lub spektakl. Bilety w normalnej cenie sprzedawane są w dowolnej rozsądnej ilości do ich wyczerpania. Ścianka wystąpiła w zeszłym roku. W każdym przypadku kiedy ktoś jest niecierpliwy nie może się doczekać na potwierdzenie /odpowiadamy cały czas na bieżąco w miarę przychodzenia wpłat/ może zadać pytanie Monice Treichel monikat@gutekfilm.pl Nie ma znaczenia czy najpierw się zapłaci czy najpierw złoży formularz. My potwierdzamy wyłącznie wtedy kiedy wpływają do nas pieniądze. jeżeli są pieniądze a brakuje zamówienia, wtedy staramy się zidentyfikowac taką wpłatę po danych z przelewu. JESZCZE SĄ KARNETY!!! do Yuko - mozna oczywiście nie kupować w przedsprzedaży karnetów i biletów ale później może ich po prostu nie być. Dla tych dla których nie starczy karnetów lub chcą przyjechać tylko na kilka dni 7 lipca rozpoczyna się sprzedaż na stronach festiwalu biletów na poszczególne seanse. Posiadacze karnetów nie muszą mieć biletów na seanse z wyjatkiem bezpłatnej wejściówki na otwarcie, którą odbieraja razem z karnetem w Centrum festiwalowym w Cieszynie. Wszystko to zreszta jest na stronach festiwalu www.eranowehoryzonty.pl Bilet na seans kosztuje 11 zł z razem wprowadzonym niedawno podatkiem VAT

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 25 cze 04, 21:39

Dzięki za informacje. Już "domówiłem" bilety i zapłaciłem mTransferem. Boggy: ja potwierdzenie dostałem natychmiast. Więc może zapytaj kogo trzeba, co się dzieje z Twoim karnetem. Pozdrowienia :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 25 cze 04, 22:27

Ta osoba, która zamieści na tym forum tysięczny post dotyczący festiwalu ERA NOWE HORYZONTY otrzyma ode mnie prezent (BĘDZIE MOŻNA PROSIĆ O PREZENT, POSTARAM SIE SPELNIĆ PROŚBĘ). Warunkiem otrzymania bezcennego prezentu jest przesłanie tekstu tego posta rownież pod mój (a nie ogólny firmowy) adres e-mailowy, ktory podawałem na tym forum kilkakrotnie. Czekam więc. Pozdrawiam Was serdecznie

boggy

Post 25 cze 04, 23:22

Autorami tysiecznego post'a sa bliźniacy Qba i boggy. (Prezent moze byc jeden) :))

stazzio

Na forum od:

Post 26 cze 04, 9:12

Niniejszym otwieram drugi tysiąc postów forumowych... (jeśli dobrze pamiętam, otwierałem też piewszy, wcale nie tak dawno temu ;)). Do roboty, rodacy! Pozdrowienia :)

gratis worker

Post 26 cze 04, 11:17

takie pytanie - kiedy bedzie wiadomo kto zostal przyjety na wolontariusza?

grrrr

Post 26 cze 04, 21:07

pytanie: co ze stopklatkowym ujawnianiem tajemnicy programu festiwalu? mialo byc w kazdy piatek i wtorek...

KaznodzieJA

Post 26 cze 04, 21:32

Juz wiadomo!Wolontariusze do zobaczenia 20 lipca :)))

gratis worker

Post 26 cze 04, 23:50

no tak...email juz mam...ale czemu 20? z tego co mi wiadomo 22...ale moze ktos mnie (i nie tylko) w blad wprowadzil..hm...? a poza tym popieram apel grrrr o ujawnianie tajemnicy programu!!! i jest juz sobota...i nic. skandal.

oli

Post 27 cze 04, 18:19

czy ktos orientuje się może jak zamawiać bilety na codzienne wydarzenia w klubie festiwalowym? jest napisane, że bilety już można zamawiać, ale nie ma żadnego linka?

olo

Post 27 cze 04, 18:48

OLI: z głównej strony wejdź do:"akredytacje, karnety, bilety" i później formularz zamówienia biletow na wydarzenia specjalne lub do:"już można zamawiać karnety ... i bilety na ...".

oli

Post 27 cze 04, 23:09

olo: dzieki za podpowiedz, przeoczylam to widocznie jak zamawialam akredytacje

tolek

Post 27 cze 04, 23:12

Juz niedlugo festiwal.Zamierzam ogladac co najmniej 4 filmy dziennie.Naprawde kocham kino i bardzo ciesze sie z tej uczty,ktora czeka na mnie w Cieszynie.Najbardziej jestem jednak ciekawy filmow konkursowych festiwalu.W tym miejscu moje pytanie:KIEDY BEDZIE WIADOMO COS O TYCH FILMACH?Pozdrawiam Pana Romana Gutka.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 cze 04, 12:10

Dzisiaj STOPKLATKA poda listę wszystkich filmów, ktore będą pokazywane w Cieszynie (z podziałem na cykle). Właśnie zakończyliśmy pracę nad kalendarzem pokazów (co ? gdzie ? kiedy ?) i przesłaliśmy do STOPKLATKI. UFFFFFF!!!!!!!!!!! JAKA ULGA !!!!!!!!!!!! JUTRO SZCZEGÓŁOWY PROGRAM będzie "wisiał" na stronie festiwalu (www.eranowehoryzonty.pl). TYLKO DO NASTĘPNEGO PONIEDZIAŁKU (5 lipca) można kupić karnet(on-line z podanej przed chwilą strony), można rownież kupować on-line bilety na koncerty. Od 7 lipca rusz przedsprzedaż i rezerwacja biletow on-line (BILET KOSZUJE 11 złotych). W Cieszynie bilety będzie można kupować od 21 lipca w centrum festiwalowym, które tym razem mieścić się będzie w hotelu Pod Brunatnym Jeleniem (w rynku, 10 m od ratusza). Tam też będą wydawane karnety, zakupione wcześniej bilety i akredytacje. Ściskam kciuki za zdających egzaminy. Trzymajcie sie dzielnie i do zobaczenia w Cieszynie. JUŻ ZA 24 DNI. Pozdrawiam Was serdecznie...

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 28 cze 04, 12:39

Panie Romanie: Szukalam programu na stopklatce, ale chyba jeszcze nie "powiesili". Jest juz pewne, ze "La mala educación" bedzie otwierac festiwal? Ciekawe czy zrobil postepy w nauce jezyków... Czy udalo sie Panu sklonic Greenawaya do wizyty?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 cze 04, 13:40

Już jakiś czas temu oficjalnie potwierdziliśmu, że "Złe wychowanie" P. Almodovara zostało wybrane na uroczyste otwarcie festiwalu. Galowy pokaz będzie w Teatrze im. A. Mickiewicza w czwartek, 22 lipca o godzinie 19:00. W związku z OGROMNYM ZAINTERESOWANIEM festiwalem postanowiliśmy (rada starszych znaczy się),że tego samego dnia (czwartek,22 lipca)w nowym KINIE ERA (Czeski Cieszyn, na tyłach BILLI)o godzinie 19:30 BĘDZIE DRUGI POKAZ "Złego wychowania". Na obydwa czwartkowe pokazy trzeba będzie odebrać bezpłatne wejściówki, ktore będą wydawane w tym samym miejscu co i karnety. Odbiór wejściówek i karnetów w centrum festiwalowym (hotel Pod Brunatnym Jeleniem). W kinie ERA będzie 1200 miejsc, więc będzie problemów z miejscami. Po pokazach zapraszamy Was serdecznie do klubu festiwalowego na wieczorek zapoznawczy. Zagrają Marysia Sadowska i Niewinni Czarodzieje (wstęp bezpłatny). Pozdrawiam

joanna

Post 28 cze 04, 14:23

witam! ach, już niedługo, hurra hurra!!! niestety moi znajomi sie porozsypywali, poszukuję więc wpółlokatorki do mieszkania w akademiku; bardzo prosze o kontakt mailowy - juz chyba najwyzsza pora cos rezerwowac? :**

ANIA

Post 28 cze 04, 20:58

Czy jadą jakieś wariaty z Białegostoku?

Kami^^

Post 28 cze 04, 22:11

Wirtualny program już mamy. Do Organizatorów: kiedy można spodziewać się papierowych wersji porozrzucanych po Cieszynie?

stazzio

Na forum od:

Post 28 cze 04, 23:33

Dostałem program mejlem. Dziękuję. Przeglądam go sobie, przeglądam i co... Jezzzu, jak się cieszę! I już mnie głowa boli od myślenia, jak obejrzeć to wszystko, co bym chciał, choć wiem, że obejrzeć wszystkiego, co bym chciał, zwyczajnie się nie da... Chyba że... idę na stronę poćwiczyć bilokację ;) Pozdrowienia

Gość

Post 28 cze 04, 23:53

Szykuje sie uczta. Wam szczęśliwcy.
A co jak w tym roku nie uda sie przyjechać??

Imię lub pseudonim

Post 28 cze 04, 23:54

Program jest prawdopodobnie genialny. Na pewno będzie towarzyszył mi ból głowy przy wyborze filmów.Jedno tylko rozczarowanie. Myślałem,że będzie nowy Kar-Wai, ale widocznie nie dało się go tak szybko ściągnąć.Ale nie narzekam.Będzie super:)!!!Dzięki!Dzięki!Dzięki   !

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 28 cze 04, 23:58

Korea zapowiada się naprawdę wysmienicie...

Kaljot

Post 29 cze 04, 0:01

Zapowiada się ciekawie. Szkoda,że mnie to ominie.
Jakiego koloru tym razem karnet?
Będzie mi Brakować tego powtarzania przez Was Pięć razy dziennie codziennie i nawet(ale troszkę) stóp na oparciach, nie wspominając o szaleńczych gonitwach z akademickiego do Piasta. To były czasy.

oso

Post 29 cze 04, 1:34

W nadesłanym programie niewiele jest filmów iberoamerykańskich, a miał być cykl filmów latynoamerykańskich prowadzony jak poprzednio przez Piotra Kobusa - liczyłem trochę na to.

Brygida

Post 29 cze 04, 9:01

Kochani. Gdzie jest ów program festiwalu? o jakich filmach mówicie? Ja ich nie "widzę" na stronie FF Era Nowe Horyzonty...Może ktoś mi wskaże? Dziekuję i pozdrawiam. Do zobaczenia w moim mieście Cieszynie:)

:):):)

Post 29 cze 04, 9:44

no wlasnie, co jest, przeciez dzisiaj mial sie tutaj znalezc szczegolowy program:/ klapa

Tumidaj

Post 29 cze 04, 10:48

a ja zastanawiam się gdzie/ w jaki sposób mogę zakupić poszczególne bilety?? czy tylko na miejscu w Cieszynie?? na stronie o tym ani słowa!!

Arleta

Post 29 cze 04, 10:54

ciekawe jakie trzeba miec doswiadczenie zeby dostac wolontariat?? czy do np sprzedawania biletow trzeba miec 10 fakultetow i najlepiej studiowac filmoznawstwo?? czy ktos spoza smietanki ma w ogole szanse sie zalapac??!!:I

Brygida

Post 29 cze 04, 11:02

Pokłony dla pana Romana i całej firmy:)dziękuję za program festiwalu. Powtarzam: do zobaczenia w moim mieście Cieszynie:)

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 29 cze 04, 11:05

Tumidaj na głównej stronie na samym środku jest wołami informacja pt WAŻNE TERMINY i tam jest napisane że będzie można kupić bilety na tej stronie juz 7 lipca. Arleta przepraszamy w tym roku było trzy razy więcej zgłoszeń osób do wolontariatu niz potrzebujemy. Zaręczam cię że nie ma stałej śmietanki. Spróbuj w przyszłym roku. PS. ja nie studiowałem filmoznastwa. Klapa i Brygida - program jest w dziale kalendarz projekcji na www.eranowehoryzonty.pl

Brygida

Post 29 cze 04, 11:06

Pokłony dla pana Romana i całej firmy:)dziękuję za program festiwalu. Powtarzam: do zobaczenia w moim mieście Cieszynie:)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 cze 04, 11:43

Kalendarz pokazów oraz lista filmów z podziałem na cykle "WISI" już na stronie festiwalu (NALEŻY Z GLÓWNEJ STRONY KLIKNĄC NA PROGRAM FILMOWY i dalej albo na kalendarz albo na cykle)). Miłego studiowania !!! Wczoraj wysłaliśmy (z pomocą Stopklatki) kilka tysięcy e-maili z kalendarzem pokazów. Otrzymali je wszyscy, którzy zostawili nam kiedykolwiek swoje adresy internetowe. Film Wong Kar-wai   a "2046" nie jest jeszce skończony (w Cannes reżyser pokazał wersję z komputerowo zamarkowanymi scenami: początkową i końcową). Kopie tego filmu będą dostępne dopiero we wrześniu. Firma Gutek Film kupiła prawa do tego filmu już kilka lat temu i trafi do polskich kin na początku 2005 roku. Przykro mi, że jest mało filmów latynoamerykańskich, ale były pokazywane w Warszawie i można je jeszcze zobaczyć w kilku kinach ... Pozdrawiam serdecznie.

Adam

Post 29 cze 04, 12:56

Mam pytanie. W jakim języku będą wyświetlane filmy w Czeskim Cieszynie? Będziemy w stanie coś zrozumieć? ;)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 cze 04, 13:22

Drogi Adamie ! Włąśnie się nad tym zastanawiałem długo i podjąłem decyzję, że FILMY w Czeskim Cieszynie BĘDĄ WYŚWIETLANE w języku STARO-CERKIEWNO-SŁOWIAŃSKIM, aby wszyscy bracia Słowianie mogli "coś zrozumieć". Czy moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje ? My, odpowiedzialni za przygotowanie festiwalu, robimy wszystko, aby przygotować festiwal jak najlepiej i abyście czuli sie w Cieszynie świetnie. Jak widzisz pomyśleliśmy również o odpowiednim języku, w jakim będą wyświetlane filmy. Mam nadzieję, że będziesz w stanie coś (z nich) zrozumieć !!! dyrektor

as

Post 29 cze 04, 13:32

Punkt dla Pana Romana za poczucie humoru i ironię!

hans c.

Post 29 cze 04, 13:35

zauważyłem brak cyklu niezaleznego kina amerykańskiego i cyklu filmow iberoamerykanskich. ale i tak nie wiem, jak na to wszystko znajde czas...

Miro

Post 29 cze 04, 14:24

a ja juz mam plan co obejzec i kiedy... 43 filmy. Mam tylko nadzieje że sie dostane na Szatanskie Tango bo pewnie ludzi bedzie na to sporo, ksązke przeczytalem niczym mnie nie powaliła, mam nadzieje ze film bedzie lepszy...

ninraeth

Post 29 cze 04, 18:59

Mam prośbę do organizatorów, czy moglibyście udzielić dokładniejszych informacji o tym jacy twórcy filmów z cyklu "Odkrycie Korei" będą w Cieszynie i na jakich seansach? Wiem, że pewnie nie jest jeszcze nic konkretnego ustalone, ale chociaż tak orientacyjnie? Ja bardzo interesuje się kinem koreańskim i większość z tych filmów już widziałem, więc ewentualne spotkanie z twórcami byłoby dla mnie bardzo interesujące. I przede wszystkim czy jest jakaś szansa na to, że w Cieszynie pojawi się Kim Ki-Duk albo Kim Ji-Wun? Pozdrawiam.

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 29 cze 04, 23:39

Aż cztery rosyjskie filmy w konkursie! I to jakie perełki! Bardzo miło. Czy to, że układajš się one w ciekawy cykl "rodzinny" jest zamierzone czy przypadkowe? Proszę zwrócić uwagę: mamy film o ojcu Tarkowskiego, potem film syna Aleksieja Germana i wreszcie "Ojca i syna" Sokurowa. Jedynie chyba "Ladoni" odbiega od tej ojcowsko-synowej tendencji, choć o tym filmie nic więcej nie słyszałem. Jedno jest pewne: dostaniemy pięknš dawkę rosyjskiej poezji i melalancholii filmowej. Nie mogę się doczekać.

Karolina

Post 30 cze 04, 0:13

Mam nastepujace pytanie do organizatorow:slyszalam, ze sa problemy na przejsciach granicznych jesli jest sie posiadaczem starego dowodu osobistego. Wiadomo cos na ten temat? Zeby nie bylo niespodzianek...

mt

Post 30 cze 04, 11:06

Na przejściach granicznych nie ma najmniejszych problemów! Można przejść ze starym lub nowym dowodem lub paszportem. Dodatkowo na cieszyńskich przejściach granicznych znajdujących się na mostach "Przyjaźni" i "Wolności" ruch pieszych odbywa się w obie strony! Zawdzięczamy to staraniom władz obu miast.

tomek

Post 30 cze 04, 12:18

poprawcie mnie jesli sie myle,ale wsrod filmow nie znalazlem "motorcycle diaries" sallesa.szkoda bo dosc mocno na nie liczylem.na szczescie premiera juz we wrzesniu.

Flo

Post 30 cze 04, 12:53

czesc. mam pytanie- czy wolontariusze placa za wstep do klubu 7 zlotych, jak posiadacze karnetu, czy wchodza bezplatnie? (to samo odnosnie innych imprez). dzieki

Yuko

Post 30 cze 04, 12:53

Czy jest ktoś, kto wybiera się na festiwal z Bydgoszczy? Jak to mówią, w kupie raźniej, dajcie znać!

asiok

Post 30 cze 04, 13:03

mam pytanie dotyczace tlumaczenia filmow.
1.Czy goscie zagraniczni bede mogli liczyc na angielsie wersje filmow tworcow.
2.jesli tak to w jakiej formie(napisy, prospekty, tlumaczenie symultaniczme;).
3.czy kluczem do rozszyfrowania jezyka, w jakim bedzie film emitowany jest skorelowanie tego faktu z krajem pochodzenia danego filmu???
dzieki za kazde wiarygodne info.
pozdrawiam cieplo

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 04, 13:55

Asiok: wszystkie filmy będą pokazywane w oryginalnych wersjach językowych z polskimi napisami(generalnie język dialogów pokrywa sie z krajem pochodzenia filmu, chociaż są wyjątki np. Wheel of Time, reż. W. Herzog, jest filmem niemieckim, ale komentarz, czytany przez samego reżysera, jest po angielsku). NAPISY POLSKIE BĘDA WYŚWIETLANE NA TABLICACH UMIESZCZONYCH POD EKRANAMI. WIĘKSZOŚĆ (ok. 60 %) kopii filmów pokazywanych w Cieszynie to kopie festiwalowe, na których wytłoczone są angielskie napisy. ANGIELSKIE NAPISY są na większości kopii filmów konkursowych, filmów z panoramy, filmów koreańskich, nocnego szaleństwa, dokumentów. Filmy B.Tarra mają ang. napisy. Na kopiach filmów M. Antonioniego są francuskie napisy. Wszystkie filmy z cyklu sezon 2003 / 2004 nają tylko polskie napisy. INFORMACJE O JĘZYKU NAPISÓW BĘDĄ UMIESZCZONE W PAPIEROWEJ WERSJI KALENDARZA PROJEKCJI (przy tytułach filmów). Kalendarz będzie dostępny kilka dni przed festiwalem i, oczywiście, w trakcie festiwalu. Pozdrawiam serdecznie.

r.

Post 30 cze 04, 17:00

Brakuje mi trochę kina naszych wschodnich sąsiadów. Czeski "Zelary", "Nuda w Brnie" czy "Jedną ręką klaszcząc", chociaż przypuszczam, że to nie jest estetyka Pana Gutka. Trudno. Szkoda też, że w powtórce filmów sezonu zabrakło Sulika. Udało mi się zobaczyć tylko wspaniały "Ogród", ale wiem, że w zeszłym roku były już pokazywane. Liczyłem poza tym na dwa węgierskie obrazy: "Dealer" Fliegaufa i "Masnap" Janischa, zainspirowanego podobno Tarkowskim. W programie jest ten pierwszy, z czego bardzo się cieszę. Poza tym odradzające się kino rosyjskie (chociaż podobno Sukurov rozczarowuje...), Kim Ki-Duk... Podsumowianie: Nie mogę się doczekać.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004