Program 14.MFF TNH opublikowany!

Zapowiedzi programowe. Wasze propozycje filmowe.
wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 24 lip 14, 17:09

Prośba do osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie systemu metkowania o sprawdzenie działania systemu. Po zalogowaniu kolor metek na stronie rezerwacji nie odpowiada kolorowi metek na stronie kalendarium.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 24 lip 14, 17:20

tangerine napisał(a):nie ma katalogów :shock:

Gary Shteyngart przewidział to już w 2010.
Załączniki
510jnPKfu5L.jpg

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 24 lip 14, 23:33

to było jedno z moich skojarzeń z festiwalem gdy wracałem do hotelu i czytałem katalog w poszukiwaniu repertuaru na następny dzień... ech, szkoda, a tak marzyłem żeby 2 kg elektroniki zostawić za rok w domu...

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 25 lip 14, 14:00

A tak w ogóle to straszna lipa, że na filmy konkursowe można głosować tak krótko po zakończeniu seansu. Do dziś nie mogę wybaczyć sobie, że Fat Shaker dostał ode mnie tuż po seansie soczyste 2; chwilę zajęło, zanim ten film przetrawiłem i dwa dni później (co podtrzymuję do dziś) lekką ręką dałbym mu piątkę. Niezłe by też było możliwe głosowanie do określonej daty (i godziny) - wszak ogólny poziom konkursu (który krystalizuje się w okolicach połowy festiwalu) także może wpłynąć na ocenę poszczególnych filmów.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 14 sie 14, 22:24

kovan napisał(a):A tak w ogóle to straszna lipa, że na filmy konkursowe można głosować tak krótko po zakończeniu seansu. Niezłe by też było możliwe głosowanie do określonej daty (i godziny) - wszak ogólny poziom konkursu (który krystalizuje się w okolicach połowy festiwalu)

Może to tak specjalnie jest zrobione? Żeby oceniać sam film, a nie film na tle innych filmów konkursowych?
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Mariza

Na forum od:
20 sie 07, 20:02

Post 14 sie 14, 23:31

m4ro napisał(a):Może to tak specjalnie jest zrobione? Żeby oceniać sam film, a nie film na tle innych filmów konkursowych?

Jeśli tak, to myśl była dość krótka, bo jednak są to produkcje z jednego momentu w historii kina, które wg zamysłu mają prezentować nowe tendencje penetrujące język i środki artystycznego wyrazu. Istotne jest więc nie tylko to jak wypadają jako samodzielne utwory, ale również w kontekście filmowych rówieśników.
,,Czyj duch na podobieństwo owej skały
Mocno się oprze i wahać przestanie,
Kto namiętności wyzbył się na zawsze,
Ni gniewu nie zna ani nie zna lęku”

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 15 sie 14, 18:11

m4ro napisał(a):Może to tak specjalnie jest zrobione? Żeby oceniać sam film, a nie film na tle innych filmów konkursowych?

Tylko, że i tak wszyscy pędzą na inne filmy z retrospektyw, panoram i innych sekcji więc to pierwsze wrażenie i tak jest jakoś odnoszone do innych filmów festiwalu.

Poprzednia strona

Powrót do Gra wstępna