14.NH 2014: Znamy pierwsze punkty programowe!

Zapowiedzi programowe. Wasze propozycje filmowe.
Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 24 cze 14, 22:23

Tak, dzisiejszy newsletter z rana przyprawił mnie o szeroki uśmiech. Już nie mogę się doczekać lipca! I faktycznie chyba ta sekcja dysponuje najmocniejszymi tytułami. Mundruczó, hurra!
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 25 cze 14, 0:08

A propos zapowiedzi klasyki na festiwalu: uczulam na niezniekształcanie imienia Bertolta Brechta - piję do zapowiedzi Baala V. Schlöndorffa. Brecht w imieniu miał T na końcu, nie D, jak stoi na stronie i poszło w newsletterze. Oby w katalogu się jakiś Bertold nie zalągł :wink:

didado

Post 25 cze 14, 8:17

coraz bardziej wątpię, że pojawi się na festiwalu ostatni film Rubena Östlunda, a nowa sekcja faktycznie zapowiada się intrygująco

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 25 cze 14, 18:35

wszystko wyjaśni się za tydzień, nie traćcie nadziei :)
Jaroszu, dzięki.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 25 cze 14, 23:25

Odpowiedź Agnieszki odczytuję jako potwierdzenie Oestlunda w programie :), choć wcale na niego nie czekam (i tak będzie w dystrybucji, więc na festiwalu się raczej nie wybiorę). Natomiast na przyszłotygodniowe ogłoszenie już się nie mogę doczekać - oby tam jeszcze coś dobrego było, jakieś Lake August, Mouton, czy inne Mary is Happy...

Grzes

Na forum od:

Post 28 cze 14, 8:37

W Wyborczej ujawnione są kolejne tytuły festiwalowe: Zimowy sen (a jednak!) Ceylana, Lewiatan Zwiagincewa, Boyhood Linklatera (te filmy będą też później w dystrybucji, Linklater już pod koniec sierpnia) oraz Jesteśmy najlepsi Moodyssona i dwa kolejne polskie tytuły w konkursie głównym: Jak całkowicie zniknąć Przemysława Wojcieszka (wolałbym zamiast niego tak samo zatytułowany film Rai Martina) i Wołanie Marcina Dudziaka.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 28 cze 14, 21:16

Aż trzy polskie filmy w konkursie głównym (bo jeszcze - przypomnę - Huba Sasnalów)? Tego jeszcze nie było :)

PS Moodysson też będzie w dystrybucji.

Grzes

Na forum od:

Post 28 cze 14, 23:14

Rzeczywiście. Jakoś przegapiłem go w Twojej rozpisce.

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 1 lip 14, 21:02

Tu też ładnie, jako zadośćuczynienie za brak koncertów chyba :D
http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnosci.do?id=3721
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 1 lip 14, 21:37

Jarosz napisał(a):Aż trzy polskie filmy w konkursie głównym (bo jeszcze - przypomnę - Huba Sasnalów)? Tego jeszcze nie było :)

To dobra wiadomość, mam tylko nadzieję, że seanse będą rozłożone co drugi dzień i jakoś z rańca, żebym mógł sobie wtedy pójść na siłkę.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 1 lip 14, 22:54

Franciszek napisał(a):Tu też ładnie, jako zadośćuczynienie za brak koncertów chyba :D
http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnosci.do?id=3721

Axiom Archive jest świetny, zarówno w warstwie filmowej jak i (szczególnie) muzycznej, polecam wszystkim, którzy jeszcze go nie widzieli. A djset Keelera i Griffithsa koniecznie.

Poprzednia strona

Powrót do Gra wstępna