Złe gliny

Filmy 4. AFF - wypowiedz się!
eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 28 paź 13, 22:36

Napiszę jedynie, że Złe gliny nie mają tego wdzięku, który miał poprzedni film Quentina Dupieux "Wrong". Złe gliny, choć niby śmieszny, jednak brak mu tej lekkości bytu ;) filmu Wrong. Na uwagę zasługuje Marylin Manson jako aktor :) - biję mu brawa :)

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 31 paź 13, 21:09

Podobał mi się Wrong i Opona, tym większym szokiem jest dla mnie ten nieudolnie nakręcony koszmarek, zbiór sklejonych na siłę, pozbawionych polotu i wdzięku skeczy, który wydaje się stworzony wyłącznie po to, by promować muzykę pana reżysera.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 5 lis 13, 17:30

E tam. Opona i Wrong to też żadne arcydzieła, wszystko to moim zdaniem jest na podobnym poziomie, Złe gliny są inne, ale jakoś specjalnie nie odstają. Na żadnym z tych trzech filmów nie skręcałem się ze śmiechu, ale na wszystkich raczej delikatnie uśmiechałem się pod nosem.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 17 lis 13, 12:06

Proponuję by Dupieux na powrót zamienił się w Mr. Oizo. O ile lubiłem jego muzykę na długo nim został reżyserem, o tyle tendencja spadkowa jest znaczna. Opona i Wrong mogły się podobać, ponieważ był w nich jakiś pomysł. A humor pozwalał się śmiać/uśmiechać. Złe gliny wprawiają raczej w zażenowanie.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do Moje własne Idaho