4. AFF

Przed i po 4. AFF. Zapowiedzi filmowe. Sprawy organizacyjne. Refleksje pofestiwalowe.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 7 mar 13, 16:32

Oho, tegoroczny American gwałtownie przyspieszył... Ma się, jak widzę, odbyć między 22 a 27 października. Oby nie było w tym samym czasie Koreańczyków.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 8 mar 13, 0:32

Oby nie było w tym samym czasie Pięciu Smaków... Chociaż jak patrzę na daty poprzednich edycji to mniej więcej się to pokrywa, niestety.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 3 lip 13, 11:49

Kiedy pojawi się nowa sekcja forum 4 aff? Mam już gotową listę propozycji (z każdym dniem staje się dłuższa:) a tu dalej tylko ta archiwalna. O tej porze w zeszłym roku już była .

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 1 wrz 13, 18:37

Na półtora miesiąca przed festiwalem myślę, że teraz to sobie można do woli proponować - pewnie 95% programu jest już dopięte na ostatni guzik :wink:

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 2 wrz 13, 6:24

Koreańczycy na wiosnę

lili

Post 4 wrz 13, 0:18

a ja mam takie techniczne i regulaminowe pytanie - czy podczas festiwalu, np. poprzedniej edycji i tej październikowej był monitoring, czy sale były monitorowane, bo przykładowo w innych kinach, przed projekcją danego filmu jest komunikat między innymi o monitorowaniu sali, zakazie używania komórek, wiadomo z jakich względów; podczas aff widzowie chętnie często zerkają na telefony, sprawdzają coś tam nawet podczas projekcji, jak to wygląda z regulaminowego punktu widzenia?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 wrz 13, 9:05

Kino jest monitorowane: ale w salach projekcyjnych nie ma kamer. Na naszych festiwalach też pojawia się komunikat o zakazie nagrywania i prośba o wyłączenie telefonu, ale - niestety - nie możemy zabronić ludziom sprawdzania godziny na telefonach, to kwestia kultury i szacunku dla innych widzów. Moglibyśmy interweniować, gdyby obsługa sali zauważyła lub otrzymała informację od widza, że ktoś nagrywa film.

....

Post 3 paź 13, 18:42

Witam. Mam takie pytanie związane z festiwalem AFF. Gdzie można zgłosić się w przypadku ewentualnego zdarzenia niezgodnego z regulaminem, na terenie sali projekcyjnej, kina? Do kogo należy się zwrócić, by uzyskać informację, pomoc w tej sprawie? Pytanie dotyczy konkretnie ostatniej edycji, ale w sumie ma charakter ogólny.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 paź 13, 9:37

w tej sprawie proszę pisać:
kasia@snh.org.pl

....

Post 4 paź 13, 10:58

ok, dzięki

vifon00

Na forum od:

Post 7 paź 13, 10:02

aszeffel napisał(a):Koreańczycy na wiosnę

Jak miło odnaleźć taką informację po miesiącu, ukrytą w sekcji AFF;) Super!

vifon00

Na forum od:

Post 7 paź 13, 10:05

Jarosz napisał(a):Na półtora miesiąca przed festiwalem myślę, że teraz to sobie można do woli proponować - pewnie 95% programu jest już dopięte na ostatni guzik :wink:

W tym roku pani Śniegowska nie była chyba zbyt nastawiona na nasze propozycje. Mam nadzieję, że program nie zamknie się na tych kilku mainstreamowych tytułach, które wypłynęły wcześniej. Cóż, jeszcze godzina i wszystko będzie wiadomo.

vifon00

Na forum od:

Post 7 paź 13, 11:12

Ok, już wszystko wiadomo. Powtórki z NH, odgrzewane starocie i zaledwie kilka tytułów w spectrum wartych uwagi. Dwie sale, w porywach trzy. Chyba ostatni raz porwałem się na karnet na AFF.

Justtine

Post 7 paź 13, 11:52

Słabo strasznie. Żałuję kupna karnetu. To chyba będzie ostatni mój AFF...

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 7 paź 13, 16:49

Ja też bym miał poważny problem, na co chodzić, ale na szczęście nie mam, bo karnetu nie kupiłem :)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Szola

Post 14 paź 13, 13:35

Witam
W roku poprzednim na film otwarcia i film zamknięcia obowiązywały miejsca numerowane. W tym roku po zamówieniu biletów widzę że jest to jedynie wejściówka.

Czy mogłabym prosić o informację czy jest to prawidłowe (zmieniły się zasady w stosunku do zeszłego roku) czy natrafiłam na jakiś błąd systemu (bilety zamawiałam tuż po otwarciu).

Pozdrawiam,
Ola

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 paź 13, 15:43

W tym roku miejsca są nienumerowane (tak jak na NH), jest to związane z wprowadzeniem zakupu przy użyciu „koszyka”.

Szola

Post 14 paź 13, 19:54

Dziękuję za odpowiedż :-)
Mam jeszcze jedno pytanie: czy wydrukowane ze strony internetowej będą honorowane? Zauważyłam, że pierwotnie była opcja "drukuj", jednak w tym momencie już znikła, a mam już bilety wydrukowane.

Pozdrawiam,
Ola

kompi

Post 14 paź 13, 20:32

Dlaczego przy filmie otwierającym jest informacja, że pokaz bezpłatny; szare tło oznacza chyba brak biletów, jakiś błąd w systemie?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 paź 13, 20:55

Szola napisał(a):Dziękuję za odpowiedż :-)
Mam jeszcze jedno pytanie: czy wydrukowane ze strony internetowej będą honorowane? Zauważyłam, że pierwotnie była opcja "drukuj", jednak w tym momencie już znikła, a mam już bilety wydrukowane.

Pozdrawiam,
Ola

niestety nie będą honorowane

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 paź 13, 20:55

kompi napisał(a):Dlaczego przy filmie otwierającym jest informacja, że pokaz bezpłatny; szare tło oznacza chyba brak biletów, jakiś błąd w systemie?

już poprawiliśmy, oczywiście chodzi o brak biletów na ten seans

a9a

Post 14 paź 13, 21:35

Witam,
czy bedzie mozliwosc rezerwowania sensów przez karnetowiczow, tak jak na NH? czy trzeba bedzie dzien wczesniej o 8 rano stac w kolejce przy kasie?

Pozdrawiam

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 paź 13, 6:22

Wejściówki na filmy AFF odbieramy w godzinach otwarcia Kina Nowe Horyzonty, od godziny 9.00 dnia poprzedzającego pokaz filmowy do godziny rozpoczęcia danego pokazu filmowego, w wyznaczonych kasach kina.

http://www.americanfilmfestival.pl/artykul.do?id=1553

as1

Post 21 paź 13, 9:08

Czyli rezerwacji w ogóle nie będzie!? Wydaje mi sie,że podczas 2 edycji można było rezerwować wejściówki,a potem je odbierać w kinie :-( trochę kiepsko, z uwagi na to, że jednak trochę ludzi pracuje

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 21 paź 13, 9:43

as1: na AFF nigdy nie było rezerwacji seansów przez internet. Zawsze trzeba było odebrać wejściówki w KNH.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Powrót do Nieustające wakacje