spotkania z gośćmi

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, Wrocław.
Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 24 lip 13, 0:42

Mam dwie uwagi:

1. Jeśli chodzi o mikrofony, nic się nie poprawiło od zeszłego roku. W mniejszych salach jeszcze da się bez nich przeżyć, ale w dziewiątce wygląda to tak, że tylko osoby z pierwszych rzędów wykrzykują swoje komentarze gościom, a reszta może się dowiedzieć, co zostało powiedziane, dopiero dzięki tłumaczeniu na angielski. No i kurczę, żeby nawet na film konkursowy nie dało się skombinować mikrofonu dla widowni?

2. Czy rezygnacja z krzesełek dla uczestników dyskusji (dwa lata temu takowe były) to celowy zabieg? Mam czasem wrażenie, zwłaszcza po polskich krótkometrażówkach, że ci twórcy, który w danej chwili nie mówią do mikrofonu, nie wiedzą, co ze sobą począć - a to splotą ręce przed sobą, a to za sobą, to na jedną nogę przeniosą ciężar ciała, to na drugą, kroczek w lewo, kroczek w prawo... I jeszcze bardziej się tremują.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 24 lip 13, 7:14

I w tym temacie uwaga do moderatorów: cieszy mnie przygotowanie pytań do dyskusji w przypadku, gdyby widownia nie miała nic do powiedzenia, ale to mocno nieprofesjonalne, żeby zadawać gościom tysiąc niekoniecznie ważnych pytań od siebie w momencie gdy widownia wręcz kipi od podniesionych rąk.
Natomiast uwaga do widzów: nie marnujcie czasu dyskusji i przechodźcie od razu do konkretnego pytania pomijając 10-minutowe peany na cześć właśnie obejrzanego filmu i Waszych rozbudzonych emocji.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 24 lip 13, 14:09

O, proszę, jaka poprawa, po Spokojnych dodatkowego mikrofonu wprawdzie nadal nie było, za to prowadzący biegał ze swoim po całej sali, pochwalam :-)

Powrót do Płonące uszy