ENF - sobotni pokaz wszystkich filmów nominowanych

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
hermanstopek

Na forum od:
29 lip 12, 1:31

Post 4 gru 16, 23:58

Serwus.
Planuję sobotni (10.12.16) maraton Kina Europejskiego w Kinie NH. Co polecacie, co grzechem by było przegapić, lub który z sobotnich seansów to jedyna okazja do zobaczenia we Wrocku.

hermanstopek

Na forum od:

Post 8 gru 16, 1:26

Ha , widzę że chyba nie przepadacie za forumowiczami, którzy idą na łatwiznę, oj będę musiał niestety sam odrobić zadanie domowe i zrobić kwerendę.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 8 gru 16, 9:22

Nie mam pojęcia, co grzechem by było przegapić, bo każdy ma swoje kino i preferencje, ale wypiszę Ci tytuły, które jak na dziś nie mają polskiego dystrybutora (dwa z nich zresztą nawet miały, ale chyba jednak nie wejdą na polskie ekrany, gdyż ich niedoszli dystrybutorzy przestali się do nich przyznawać; były tylko pojedyncze pokazy festiwalowe):

Pustynna burza (reż. Elite Zexer), 21 x Nowy Jork (reż. Piotr Stasik), On wrócił (reż. David Wnendt), Kraina oświeconych (reż. Pieter-Jan De Pue), Pragnienie (reż. Svetla Tsotsorkova), S jak Stanley - 30 lat za kierownicą u Stanleya Kubricka (reż. Alex Infascelli), Pole minowe (reż. Martin Zandvliet), Truman (reż. Cesc Gay), Krowa (reż. Mohamed Hamidi), Liebmann (reż. Jules Herrmann), Psy (reż. Bogdan Mirica), Rodzinne tajemnice (reż. Tom Fassaert), Człowiek zwany Ove (reż. Hannes Holm), Psychonauci, zapomniane dzieci (reż. Alberto Vásquez i Pedro Rivero), Słońce w zenicie (reż. Dalibor Matanić), Czerwony żółw (reż. Michaël Dudok de Wit) oraz Nazywam się Cukinia vel Życie Kabaczka (reż. Claude Barras).

Co oczywiście nie oznacza, że jakiś dystrybutor wkrótce któregoś z tych filmów nie weźmie do swojego portfolio :wink:

EDIT: Długo to nie trwało, okazuje się bowiem, że UIP wprowadzi 20 stycznia 2017 Elle Paula Verhoevena.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 8 gru 16, 12:37

Toni Erdmann
Mustang
Uczeń

Ale nie wiem ile z nich już widziałeś, bo ja mam wrażenie, że większość z tych filmów już była pokazywana (w dystrybucji lub na festiwalach), i to nie tylko w tym, a w zeszłym roku (m.in. Lobster, Mustang, Body), i że każdy już je widział...
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

hermanstopek

Na forum od:

Post 9 gru 16, 23:53

m4ro napisał(a):Toni Erdmann
Mustang
Uczeń

Ale nie wiem ile z nich już widziałeś, bo ja mam wrażenie, że większość z tych filmów już była pokazywana (w dystrybucji lub na festiwalach), i to nie tylko w tym, a w zeszłym roku (m.in. Lobster, Mustang, Body), i że każdy już je widział...

Oj nie każdy, niestety. Czasy, gdy wysiadywało się w kinie, już bezpowrotnie chyba minęły. Nawał pracy, kłopoty zdrowotne w domu i szczypta lenistwa powodem sporej zaległości. I nawet Nowohoryzontowy zryw na niewiele się zdał.
Dzięki "Jarosz", pomocny wpis. Mój wybór to "Pustynna burza", "Najszczęśliwszy dzień...", "Pole minowe", "Psy", "Wojna".

Powrót do Kino NH