Nowy cennik

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 25 sty 14, 22:37

Oj nieładnie - wprowadzać w konspiracji nowy, radykalnie podwyższony cennik biletów! Bardzo się zdziwiłem, gdy dziś za bilety na seans przed godziną 17:00 kazano mi zapłacić nie jak zwykle po 17 zł, a po... 22. Podwyżka o prawie 1/3!

Żeby było jasne: nie bulwersuje mnie sam fakt podwyżki, bo kiedyś ten przykry moment musiał nastąpić. Irytujące jest natomiast to, że podwyżka: 1) jest tak radykalna; 2) została wprowadzona nagle; 3) i w totalnej tajemnicy.
Ad 1: tak, widziałem, że na seanse w tygodniu bilety podwyższono nie o 5, a o 2 zł, i że 5 zł podwyżki dotyczy wyłącznie soboty i niedzieli, ale dowiedziałem się o tym PO fakcie zakupu biletów, a nie PRZED, czego by wymagały dobre obyczaje.
Ad 2: jeszcze co najmniej do czwartku, przedwczoraj, obowiązywał stary cennik i nic nie zapowiadało zmiany. Naprawdę nie można było z tym poczekać do końca miesiąca, żeby wszystko poszło płynniej?
Ad 3: kino jakoś "zapomniało" poinformować, że zmienia cennik. Nie ma żadnej informacji na stronie, nie licząc zakładki z cenami biletów, ale tam się trzeba dokopać - chyba nikt tam nie zagląda codziennie. Nie ma i nie było żadnego newsa na profilu facebogowym ani w coczwartkowym newsletterze kina. Kasjerzy o nowych cenach też nie uprzedzają. A nawet więcej - przy kasach leżą stosy styczniowej książeczki repertuarowej ze starym oczywiście cennikiem na ostatniej stronie.

Nieładnie. Nawet "Wyborcza" uprzedza o podwyżce swojej ceny ze stosownym wyprzedzeniem. A tu nic...

PS I proszę nie używać argumentów, że gdzie indziej jest drożej i że koszty prowadzenia kina rosną, i tak dalej bla bla bla. To wiadomo. Nie o to mi chodzi.

PS2 A anonsowanych półtora roku temu kart stałego widza jak nie było, tak nie ma. I raczej mimo obietnic nie będzie. Mylę się? :P

robinson777

Na forum od:
11 wrz 12, 14:36

Post 29 sty 14, 12:11

Podpisuję się pod tym co napisał Jarosz (rękami i nogami;).
Tyle, że mnie poza pkt 1,2,3 bulwersuje sam fakt podwyżek. 19 zł (nie mówiąc o 22 zł) to dla mnie stanowczo za dużo.
Zresztą tu nie chodzi tylko o pieniądze. Do tej pory kupowałem w KNH jakieś 6-8 biletów po 17 zł (i 2 po 11 zł) w miesiącu. A więc 2 zł więcej (w dni powszednie) nie jest majątkiem. I gdybym miał te pieniądze przekazać na jakiś szczytny cel nie byłoby problemu. Tu chodzi o zasadę, o przekroczenie granicy przeze mnie nakreślonej. Tu chodzi o filozofię życia. Nie przyłożę się do wspierania patologicznego sytemu.
Dlatego korzystając z okazji chciałbym się pożegnać z KNH. Jak to się mówi wszystko co ma swój początek ma swój koniec. Mówię to z bólem serca gdyż uważałem (i uważam) KNH za najlepsze kino we Wrocławiu (a może i w Polsce). Wszystko jest tu świetne począwszy od bogatego repertuaru a na sympatycznej obsłudze skończywszy. Wszystko z wyjątkiem cen biletów;(
Czasem będę się pojawiał w poniedziałki. Ale z uwagi na charakter mojej pracy nie będzie to częściej niż 1-2 razy w miesiącu.
Takie mam podejście, dość radykale, do życia. Kiedy podwyżki "GW" przekroczyły pewien pułap przestałem ją kupować.
Mam po prostu świadomość, że jedynym powodem dla którego bilety w kinie nie kosztują powiedzmy 50 zł jest fakt, że nikt takich drogich biletów by nie kupił.
A więc godząc się na chory system wspieramy go.
Nawiasem mówiąc, dlatego właśnie największe zyski mają firmy posiadające monopol, wtedy nie trzeba liczyć się bowiem z klientami (pozdrawiam przy okazji Billa Gatesa;).
Tak więc żegnam się (choć jak to się mówi nigdy nie mów nigdy), pozdrawiam wszystkich związanych z kinem i przy okazji dzięki za możliwość obejrzenia pięknych filmów (choćby "Przeszłość", "Głód", "Holy Motors" czy "Sugar Man") i życzę wszystkiego dobrego.

PS Oglądałem ostatnio "Sierpień w hrabstwie Osage". Świetny film. Polecam. Byłem w... Multikinie;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 29 sty 14, 15:07

poczekajcie z pożegnaniami, lada moment zostanie uruchomiona karta stałego widza

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 29 sty 14, 15:11

Tak bardzo lada moment jak od roku z obciachem?

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 29 sty 14, 15:58

Grześ - mistrz ciętej riposty :)

Ja się nie żegnam. Przestaję tylko mieszkać w KNH, a będę raz-dwa w tygodniu przychodził w gości.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 sty 14, 16:37

Roman Gutek, gdyby nie był w Rotterdamie, przyjąłby zakład, że jednak lada moment :)

Suseł

Na forum od:
4 sty 14, 21:47

Post 29 sty 14, 21:38

To niech wielmożny pan Gutek wraca i zajmie sie wreszcie zwrotem pieniedzy za zjeb... sylwestra, bo trwa to skandalicznie dlugo. Na ten temat zostalo juz napisane wiele, a wy dalej macie nas w d...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 sty 14, 9:34

panie Suseł, wysłałam do pana dwie prywatne wiadomości, których pan nie odebrał, wysyłam kolejną, może tym razem będę mogła panu pomóc.
Ostatnio edytowano 30 sty 14, 10:55 przez aszeffel, łącznie edytowano 1 raz

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 sty 14, 10:54

Grzes napisał(a):Tak bardzo lada moment jak od roku z obciachem?

Termin już jest - 1 marca wchodzi karta stałego widza, szczegółowe informacje niebawem.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 11 lut 14, 22:16

Ja nie zamierzam się żegnać, ale przyznaję, że podwyżka jest bardzo bolesna, szczególnie, że z racji tygodniowego grafika, chodzić do kina mogę ostatnio tylko na weekendy, a wtedy wybieram zwykle godziny przed 17 (mniej gadających tłumów). Mam nadzieję, że karta zniżkowa jakoś to wynagrodzi.

Powrót do Kino NH