Bistro

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 12 lis 12, 11:04

smakołyki i darmowe wifi

wzrokowa degustacja tu:
http://www.heliosnh.pl/artykul.do?id=1565

melody

Na forum od:
31 sie 12, 14:29

Post 17 lis 12, 22:36

Bistro jest pyszne i szybkie - zgodnie z nazwą, świeże i smakowite kanapki i sałatki + winko... na przerwę przed, po i między jak znalazł :)

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 19 lis 12, 10:17

No właśnie jest niespecjalnie szybkie. Nie wyobrażam sobie, jak będzie działać w trakcie NH, gdy będzie 100x więcej ludzi niż było na AFF. Obsługa trochę nieporadna, niektóre osoby miały problem z obługą kasy, ale może się wyrobi.

jawoju

Na forum od:
31 lip 11, 18:12

Post 19 lis 12, 22:17

Rozumiem że to bistro ze swoim bogatym menu nigdy nie przekształci się w restauracje , chyba nigdy nie było takiej koncepcji .Ogólnie jestem na tak i idea jest słuszna bistro .Tylko mam pytanie jestem konserwatystą w jedzeniu i ta nazwa na b... nie przechodzi mi przez gardło da się wcisnąć np. pierogi ... gyros to by było chamstwo . Z góry dzięki za odpowiedź.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 27 lis 12, 21:25

Matko, 5 złotych za małą wodę mineralną??? Następnym razem kupię w sklepiku obok za 1,50 :P

elbereth

Na forum od:
2 sie 11, 11:46

Post 10 gru 12, 10:59

Ja jestem wielką fanką nowohoryzontowego bistro, na AFF-ie przez cały tydzień żywiłam się niemal wyłącznie kanapkami na ciepło. :wink: Jedyny minus to właśnie cena wody - kupiłam w kinie tylko raz i więcej tego nie zrobię; przypuszczam, że nie jestem jedyna, bo delikatesy są bardzo blisko. Warto pomyśleć nad obniżeniem ceny, bo butelka wody na seansie to podstawowy artykuł (zwłaszcza na akademiach i festiwalach).
Life has a gap in it. It just does. You don't go around trying to fill it like a lunatic.

Thao

Na forum od:
28 kwi 13, 18:26

Post 28 kwi 13, 18:41

No właśnie... Bistro... rzeczywiście mają tam mnóstwo pyszności :) Minusem natomiast jest obsługa... Będąc w KNH kilka dni temu chciałam sobie coś z tych pyszności zamówić, niestety pomimo tego iż za ladą było pięć osób, żadna z nich nie kwapiła się do obsługi. Wszyscy udawali, że coś robią i tylko od czasu do czasu zerkali na siebie, jakby z nadzieją, że ktoś ich z obowiązku obsługi wybawi. Ale w sumie to jeszcze nic, bo o obsługę widocznie trzeba się tam upomnieć. Najgorsze było to, że jedna z pań tam pracujących kaszlała sobie swobodnie, nie zakrywając nawet ust, nie wspominając nawet o tym, że w ogóle nie powinna przychodzić do pracy, jeśli ma kaszel. Ta obserwacja całkowicie zniechęciła mnie do zakupu czegokolwiek z Bistro, mimo iż jak pisałam wcześniej jest tam mnóstwo pyszności. Apeluję jednak, żeby pracownicy Bistro poważnie podchodzili do wykonywanej pracy i klientów KNH i nie narażali nas spożywanie zarazków roznoszonych lekkomyślnie przez nich.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 maja 13, 16:47

Thao: dziękuję za uwagi. Może mieli słabszy dzień. Wydaje mi się, że mamy fajną załogę w bistro.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Thao

Na forum od:
28 kwi 13, 18:26

Post 5 maja 13, 9:49

Roman Gutek - być może, że właśnie tak było, każdemu może się zdarzyć. Jednak uważam, ze nie chodzi tu o fajną ekipę, tylko o to, żeby być bardziej odpowiedzialnym (zwłaszcza, jeśli chodzi o przeziębienie w pracy z jedzeniem). A wracając jeszcze do gorszego dnia - to rozumiem, że każdemu może się zdarzyć, ale wszystkim osobom, które akurat pracowały w Bistro to chyba przesada ;)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że jednak coś w tym najważniejszym punkcie, o którym wyżej pisałam, się zmieni, bo naprawdę wszystkie te potrawy warte są spróbowania i chciałabym następnym razem nie być tak zniechęcana przez obsługę.

Melomanka

Na forum od:

Post 29 lip 13, 11:31

Brakuje mi w bistro jogurtu naturalnego z musli i owocami, na festiwalu musiałam kupować u konkurencji :-)

Melomanka

Na forum od:

Post 13 kwi 14, 1:44

Słuchajcie, to super, że w menu są takie pyszne kanapki, tylko co z tego, skoro na menu się kończy? W dziewięciu na dziesięć przypadków słyszę, że pasty curry "chwilowo" nie ma. Rozumiem jeszcze, że skończy się zapas późnym wieczorem, być może dopiero rano robi się świeżą, ale to samo jest o każdej innej porze dnia :-(

Dziwny jest też podział na kanapki ciepłe i zimne, w tych drugich wystarczy zgrillować samą bułkę i wychodzi praktycznie na to samo.

Melomanka

Na forum od:

Post 27 cze 14, 22:10

Melomanka napisał(a):Brakuje mi w bistro jogurtu naturalnego z musli i owocami, na festiwalu musiałam kupować u konkurencji :-)

Cóż widzę, jogurt z musli, orzechami i owocami, nawet taniej niż u konkurencji! :-)

Powrót do Kino NH