Przebudowa kina

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 17 sty 14, 18:45

A tymczasem KNH się szykuje do przebudowy: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,15280691,W_kinie_nie_tylko_filmy__Nowe_Horyzonty_domem_kultury.html

Ktoś w komentarzu pod artykułem wspomina o niewydolnej klimatyzacji. Ja dopiszę, że może by pod salami nr 2 i 3 wygłuszyć jakoś bardziej ten wstrętny podziemny Eter, z którego dolatujące rozmaite łomoty i drgania od basów przeszkadzają w seansach.

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 17 sty 14, 19:11

Piszesz o łomoczącym Eterze w podziemiach, mnie się przypomina zakopiańskie kino Giewont, w którym podczas seansów czasem ma się niezwykłą możliwość usłyszenia zza ściany żywiołowych prób taneczno-muzycznych odbywających się w siedzibie Związku Podhalan.

Co do kwestii predestynacji KNH - wydaje mi się, że to całkiem dobra idea, wszak sam budynek ma potencjał by stać się niejakim centrum kultury. Oczywiście pod warunkiem, że pod żadnym pozorem nie przyćmi to rudymentarnej roli Kina. Ale o to raczej nie ma się co martwić.
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 19 sty 14, 13:45

Też tak sądzę. Im szersza oferta, tym lepiej, a kino i tak zostanie tam na pierwszym miejscu :)

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 19 sty 14, 21:57

A ja bym dodał jeszcze wyciszenie Sali Nr 1 od strony ul. Św. Antoniego. Słychać ruch i hałas uliczny przez te nieszczęsne drzwi ewakuacyjne!
Miałem tą przyjemność na "Grawitacji". W "Grawitacji" są momenty nagłej ciszy. I w tej ciszy cały czas słyszałem stukanie młotkiem. Myślałem, że to dodatkowe efekty. Ale po wyjściu z seansu zauważyłem ekipę, która rozbierała letni ogródek sprzed lokalu gastronomicznego, który jest zlokalizowany po drugiej stronie ulicy. I to oni stukali tym młotkiem :?

Nie siedziałem w pierwszym rzędzie, tylko gdzieś w 7-8 rzędzie.

P.S. Czy są plany zainstalowania dźwięku Dolby Atmos?

Powrót do Kino NH