vifon00 napisał(a):Jak ostatnio puścili w piwnicy Ave na połowie ekranu wielkości telewizora (bo operator nie potrafił inaczej ustawić właściwego ratio), z kopii o jakości filmików z YouTube, stwierdziłem, że szkoda mi i kasy i tych filmów, która zasługują na lepsze warunki.
Grzes napisał(a):No to chyba wypada się zapytać, co to ta Akademia Filmowa: kino światowe. O tej inicjatywie chyba nie było jeszcze mowy. Co to będzie i do kogo adresowane? (A ze Święta Niemego Kina i Pięciu Smaków we Wrocławiu już się cieszę).
d4b0 napisał(a):po pierwsze - swiadczy o naprawde zlej gospodarnosci miasta Wroclawia. po cholere DCF byl remontowany?
co to za balgan w zarzadzaniu kultura w miescie, ze tak istotne organizacje wspierane przez miasto jak NH i Odra Film nie moga dojsc do porozumienia? to jakis absurd i po prostu marnowanie publicznych pieniedzy.
po drugie - DCF ma powazne klopoty z utrzymaniem sie. czy taki olbrzym jak Helios na Kazimierza utrzyma sie z ambitnym repertuarem? 10 dni enh to nie caly rok dzialania 9-salowego kina. czy jest sens tracic podatnikow pieniadza na puste sale? moze powinni rozpoczac od trzech sal.
i ostatnia sprawa - skoro NH i tak dostaja taka pomoc miasta w organizacji NH, to dlaczego do kuratorowania takim "arthousem" nie jest zaproszony ktos inny? dlaczego NH ma miec monopol w tym miescie na kino arthouse'owe?
tangerine napisał(a):ad20086 napisał(a): w duzo wiekszej warszawie ma problemy z zapelnieniem dwoch sal muranowa i planuje ponoc rozbicia go na 4 male sale.. po co mu zatem 9 duzych sal w mniejszym wro?
nie wierzę w takie plotki - to byłby koniec Muranowa
ayya napisał(a):Z Muranowem problem jest taki, że nie licząc przeglądów czy imprez Manany, bywam tam góra z 5 razy w roku. Ciągle lecą tam te same filmy, a premiery gutkowe lecą też w Kinotece, do której mam bliżej i tam chodzę. Nie wiem, dlaczego w Muranowie nie mogą lecieć filmy Vivarto, Against Gravity czy Aurora Films - też repertuar ambitniejszy niż to, co leci w zwykłych multipleksach.
ad20086 napisał(a):nie mogę tego odnaleźć w sieci ale to powiedział duszyński w wywiadzie, który jest gdzieś na www. to nie bylby koniec muranowa tylko mieliby więcej widzów.. muranów chyba się utrzymuje ale nie zapełniają sal w 100%.. i mogliby mieć większy ruch gdyby mieli 4 małe...