Pierwszy wielosalowy arthouse w PL - Kino Nowe Horyzonty!

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 9 sie 12, 7:10

I to jest dobra wiadomość bardzo dziękuję
pozdrawiam serdecznie

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 12 sie 12, 19:46

vifon00 napisał(a):Czy jest szansa, że od września zobaczymy w Heliosie premiery wakacyjne, olane (tradycyjnie) przez DCF? Chodzi głównie o filmy z Aurory:

Misiaczek - Mads Matthiesen
Dobre chęci - Adrian Sitaru
I sprawiedliwość nie dla wszystkich - Filippos Tsitos
Proste sprawy - Aleksiej Popogrebski
Hasta la vista - Geoffrey Enthoven
Wszyscy w naszej rodzinie - Radu Jude
Akacje - Pablo Giorgelli

KOREKTA TEKSU przepraszam, teraz teraz jest OK!

Vifon00: startujemy z Heliosem Nowe Horyzonty 31 sierpnia. Dobre chęci od 31 sierpnia, I sprawiedliwość... również od 31 sierpnia, Akacje od 7 września, Hasta la vista jest we Wrocławiu, nad Misiaczkiem jeszcze dumam. Natomiast premiery filmów Proste sprawy i Wszyscy w naszej rodzinie zostały przez dystrybutora przesuniete na później.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
Ostatnio edytowano 13 sie 12, 0:03 przez Roman Gutek, łącznie edytowano 3 razy

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 12 sie 12, 19:59

A co z Portretem o zmierzchu Angeliny Nikonowej?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 sie 12, 0:07

Grzes: Portret o zmierzchu będzie w Heliosie NH od 31 sierpnia. W ciągu dwóch - trzech dni podam repertuar pierwszego tygodnia w kinie Helios Nowe Horyzonty.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 17 sie 12, 18:30

Roman Gutek napisał(a):
vifon00 napisał(a):Czy jest szansa, że od września zobaczymy w Heliosie premiery wakacyjne, olane (tradycyjnie) przez DCF? Chodzi głównie o filmy z Aurory:

Misiaczek - Mads Matthiesen
Dobre chęci - Adrian Sitaru
I sprawiedliwość nie dla wszystkich - Filippos Tsitos
Proste sprawy - Aleksiej Popogrebski
Hasta la vista - Geoffrey Enthoven
Wszyscy w naszej rodzinie - Radu Jude
Akacje - Pablo Giorgelli

KOREKTA TEKSU przepraszam, teraz teraz jest OK!

Vifon00: startujemy z Heliosem Nowe Horyzonty 31 sierpnia. Dobre chęci od 31 sierpnia, I sprawiedliwość... również od 31 sierpnia, Akacje od 7 września, Hasta la vista jest we Wrocławiu, nad Misiaczkiem jeszcze dumam. Natomiast premiery filmów Proste sprawy i Wszyscy w naszej rodzinie zostały przez dystrybutora przesuniete na później.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Super! Mam tylko nadzieję, że zabawią na ekranach troszkę dłużej, bo mi się wyjazd wakacyjny na wrzesień przesunął.

pozdrawiam

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 18 sie 12, 14:44

Nie mogę się zorientować: czy do końca sierpnia nie będzie już w Heliosie żadnego z filmów właściwych sali 6? Chciałam obejrzeć Wrong, ale wyjechałam na tydzień i pewnie mnie ominął? Na stronie "dawnego" Heliosa repertuar podany jest tylko do czwartku, 23 sierpnia, z czego wnioskuję, że kolejne 7 dni zostało przeznaczone na drobne prace remontowe i kino będzie w tym czasie nieczynne. Czy dobrze wnioskuję?

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 18 sie 12, 15:07

Raczej źle wnioskujesz - repertuar na kolejny tydzień jest wrzucany na stronę we wtorek, czasem środę, więc nieco za wcześnie, by szukać, co grają od 24 sierpnia.
A Wrong jest ciągle w repertuarze :)

Jarosz

Na forum od:

Post 18 sie 12, 15:10

Choć oczywiście nie można wykluczać, że będzie dzień-dwa przerwy przed 31 sierpnia - choćby po to, by wyrzucić popcorniarnie.

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 18 sie 12, 16:39

A, rzeczywiście, teraz widzę, że jest trzy razy dziennie grany, wcześniej weszłam na stronie Heliosa w jakąś zakładkę, na której był tylko opis filmu, a nie było dat wyświetleń, więc pomyślałam, że już po ptokach. No i dzięki za ujawnienie mechanizmu uzupełniania repertuaru!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 sie 12, 11:14

julcia: tak, kino od 24 sierpnia, przez tydzień będzie nieczynne. Ruszamy 31 sierpnia po południu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 25 sie 12, 14:53

czy w kinie Helios Nowe Horyzonty beda honorowane kupony specjane sieci Helios?
chodzi o bilety kupowane przez firmy dla pracownikow w ramach funduszu socjalnego.

IPACOXT

Na forum od:

Post 28 sie 12, 10:12

A kiedy repertuar? Czekam wypatruję a tu nic i nic.

do d4b0 - pytałam o to samo pod koniec I strony jest moje zapytanie popatrz tam może, aha benefit system twierdzi, ze nic się nie zmieni jeżeli to takie własnie masz bilety
pozdrawiam
agnieszka

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 28 sie 12, 11:01

Na facebooku wczoraj podana była informacja, że repertuar będzie dzisiaj :)

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 28 sie 12, 11:21

O, już jest.

Jarosz

Na forum od:

Post 28 sie 12, 12:15

Repertuar jest i można do niego zajrzeć, ale za to się wysypała strona główna. To zapewne jednak tylko chwilowe :)

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 28 sie 12, 13:53

pak725

Na forum od:
28 sie 12, 16:10

Post 28 sie 12, 16:12

A co ze Żniwami? Jest szansa?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 28 sie 12, 16:18

jest szansa

mp

Na forum od:
2 sie 05, 10:42

Post 28 sie 12, 16:25

Czy w Heliosie będzie punkt sklepowy z dvd, książkami itd. , jak podczas festiwalu?

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 28 sie 12, 18:36

"Festiwalowi T-mobile Nowe Horyzonty towarzyszy wiele publikacji książkowych na temat filmu, które nie są w szerokiej dystrybucji. Będzie można je kupić w Heliosie?

- Będzie księgarnia, którą będą prowadzić Tajne Komplety."

Źródło: http://www.wroclaw.pl/helios_nowe_horyz ... inie.dhtml

Edit: Swoją drogą ( co teraz odkryłem ) na dole wywiadu jest link z odnośnikiem do repertuaru na cały wrzesień i częściowy na październik.
Ostatnio edytowano 28 sie 12, 18:42 przez marko, łącznie edytowano 1 raz

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 28 sie 12, 18:41

pak725 napisał(a):A co ze Żniwami? Jest szansa?

aszeffel napisał(a):jest szansa

W zakładce Repertuar nie ma "Żniw" ani w kalendarzu projekcji, ani w indeksie filmów, ani w programie PDF. To sugeruje seanse dopiero za kilka tygodni. Obawiam się, że ten film obejrzę jednak w DCF-ie (może jutro?). Szkoda.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 sie 12, 19:59

tak, będzie sklep na pewno

pak725

Na forum od:
28 sie 12, 16:10

Post 28 sie 12, 21:07

wks napisał(a):

aszeffel napisał(a):jest szansa

W zakładce Repertuar nie ma "Żniw" ani w kalendarzu projekcji, ani w indeksie filmów, ani w programie PDF. To sugeruje seanse dopiero za kilka tygodni. Obawiam się, że ten film obejrzę jednak w DCF-ie (może jutro?). Szkoda.

Pewnie nie będzie...;-/ No cóż , wielka szkoda.

Jarosz

Na forum od:

Post 28 sie 12, 21:35

marko napisał(a):"Festiwalowi T-mobile Nowe Horyzonty towarzyszy wiele publikacji książkowych na temat filmu, które nie są w szerokiej dystrybucji. Będzie można je kupić w Heliosie?

- Będzie księgarnia, którą będą prowadzić Tajne Komplety."

Źródło: http://www.wroclaw.pl/helios_nowe_horyz ... inie.dhtml

Ciekawym, czy będzie to druga po DCF-ie księgarnia filmowa Tajnych Kompletów czy też ta w DCF-ie przestanie istnieć.

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 29 sie 12, 4:02

JEST KOMERCJA!!!
Film Pixara/Disneya "Merida Waleczna"!

I bardzo dobrze! Oczekuję, że pojawi się także "Życie Pi", "Wielki Gatsby", "Anna Karenina", "Operacja Argo", "Gangster", "Hobbit", "Lincoln" i inne tego typu filmy środka.
I że będzie Bruce Willis! Pewnie na "Szklaną pułapkę 5" nie m co liczyć, choć mozna było jedynkę zobaczyć na NH w 2006 roku, ale takie "Moonrise Kingdom" powinno być.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 29 sie 12, 10:07

Repertuar jest bez zarzutu. Oczywiście wolałbym chodzić tylko do Heliosa, ale przecież raz na jakiś czas można odwiedzić DCF (o ile seans nie odbywa się w sali nr 1). Podoba mi się to, że właściwie wszystkie studyjne premiery wakacji można zobaczyć w jednym, albo drugim kinie.
Druga sprawa: trzymam pana Romana za słowo, kiedy mówi, że chciałby aby filmy były grane dłużej, niż zwyczajowe dwa tygodnie. Nie ma mnie we Wrocławiu do 5 października i jeśli nie uda mi się obejrzeć Portretu o zmierzchu, I sprawiedliwość nie dla wszystkich, Dobrych chęci, Akacji, W pół drogi i Misiaczka to będę mocno niepocieszony.

miecznik

Na forum od:

Post 29 sie 12, 16:52

Liczę na to, że nawet jeśli film zniknie po 2 tygodniach, to za jakiś czas powróci w bloku filmów powtórkowych, coś w rodzaju "Zagraj to jeszcze raz, Sam" jak ma to obecnie miejsce w DCFie we wtorki.
Liczę również, że stale obecna będzie propozycja kina familijnego, tak, że jak ktoś nagle chce przyjść z dzieckiem, to zawsze ma co obejrzeć.
9 sal to jest dużo! Można spokojnie grać, aż do 20 różnych tytułów każdego tygodnia. I tu jest szansa, że tytuły będą utrzymywać się dłużej.
Mnie czasem to boli, że muszę się spieszyć z oglądaniem w tygodniu premierowym, bo już zaraz to zniknie bezpowrotnie.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 30 sie 12, 18:13

pak725 napisał(a):
wks napisał(a):

Pewnie nie będzie...;-/ No cóż , wielka szkoda.

A co Wam to za różnica, czy obejrzycie w DCF-ie, czy w Heliosie?
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

wks

Na forum od:

Post 30 sie 12, 19:09

W Heliosie nie ma sali Polonia.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 30 sie 12, 19:36

No i wyjdę teraz na obrońcę DCF-u (dla odmiany), ale Żniwa w Polonii nie lecą. Przynajmniej nie w najbliższym tygodniu.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 sie 12, 21:08

bo w Heliosie można zjeść humus :)

doktor pueblo napisał(a):
A co Wam to za różnica, czy obejrzycie w DCF-ie, czy w Heliosie?

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 30 sie 12, 21:55

aszeffel napisał(a):bo w Heliosie można zjeść humus

rozumiem, że chodzi o hummus http://pl.wikipedia.org/wiki/Hummus, a nie termin gleboznawczy ?

doktor pueblo

Na forum od:

Post 31 sie 12, 14:24

Helios próchnieje?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 31 sie 12, 20:18

czepialscy! podobno jedzenie jest świetne i tylko za 6 zł
Załączniki
JanZawadzki-3007.jpg
JanZawadzki-3031.jpg
JanZawadzki-3063.jpg
JanZawadzki-3070.jpg
JanZawadzki-3076.jpg
JanZawadzki-3112.jpg
JanZawadzki-3128.jpg

Jarosz

Na forum od:

Post 1 wrz 12, 16:25

Nie mogłem być pierwszego dnia z racji uczestniczenia w konkurencyjnej imprezie (niefilmowej). Poszedłem dziś. Rzeczywiście wewnątrz jest jaśniej, choć na pierwszy rzut oka okolice baru na parterze z racji wykafelkowania kojarzą mi się ze sklepem mięsnym lub łazienką (niemniej dziś niczego do jedzenia nie kupowałem). Odstałem swoje w kolejce do kasy, bo akurat czynna była tylko jedna; później uruchomiła się druga i tłok zlikwidowano, a dalej było już tylko lepiej. W sali przed projekcją wyświetlają się plansze zapowiadające przyszłe przeglądy i akademie - tak jak podczas festiwalu. Reklam nie ma, tylko dwa zwiastuny. Film (W pół drogi) znakomity i z dobrej jakości kopii, mimo że cyfrowej. Światło nie zapala się podczas tyłówki - też tak jak na festiwalu. Super! Można ją w spokoju dooglądać, a nie dostać halogenami po oczach, jak to ma miejsce w mojej nieulubionej sieci na M. Później poszedłem jeszcze na obchód terenu - w końcu jak mam tu niemal mieszkać, to się muszę oswoić :wink:
Przyjemnie mnie zaskoczyło, że nie ma już konieczności sczytywania kodu kreskowego z biletu, gdy się chce wejść do toalety. Księgarenka filmowa była akurat nieczynna, acz towar można było poobserwować przez otwory w siatce (zresztą księgarnia jest w poście powyżej na trzeciej fotce od końca). Fajny pomysł z wielkimi huśtawkami, choć ja z moimi gabarytami nie będę ryzykował ich testowania :wink:
W sumie wrażenia bardzo pozytywne i dobrze rokujące na przyszłość. Dzięki! :D

IPACOXT

Na forum od:

Post 2 wrz 12, 14:17

Bardzo przestrzennie, ale brakuje mi kanap do zapadnięcia się i foteli
krzesła są jakieś mało wygodne albo mnie się takie trafiło ;-) i jakoś nie zachęcają do siedzenia dłużej.
w starym heliosie na 3 piętrze urzędowali starsi panowie szachiści, fajny taki dawno nie spotykany we Wrocławiu widok, to ja bym chciała żeby może wrócili do nowego heliosa, nie było ich ani w piątek ani w sobotę.. mam nadzieję, że brak foteli ich nie wystraszy..
poza tym bardzo pozytywnie, nareszcie jest kino i Kino do oglądania
pozdrawiam

miecznik

Na forum od:

Post 2 wrz 12, 16:55

Starsi panowie szachiści byli COOL! Nikomu nie przeszkadzali i mieli zajęcie na kilka godzin, pewnie dla nich to jedyna rozrywka w ich kończącym się życiu. Żądam kategorycznie powrotu kanap ze stoliczkami! :)

mp

Na forum od:
2 sie 05, 10:42

Post 2 wrz 12, 17:24

Może nie jedyna, a kanapy były naprawdę bardzo wygodne i chciało się klapnąć.

wks

Na forum od:

Post 3 wrz 12, 22:02

Dzisiaj byłem pierwszy raz w nowym Heliosie. Podzielam zdanie Jarosza o białych kafelkach, chociaż muszę przyznać, że lepiej prezentują się, gdy na zewnątrz kina jest już ciemno. Widziałem tez starszych panów grających w szachy. A na hustawce nawet nie usiadłem - wszystkie były cały czas zajęte.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 3 wrz 12, 22:10

Nie było mnie we Wrocławiu i dopiero dziś widziałam nowy Helios tylko z okna tramwaju, ale mam wrażenie, że bardzo w nim jasno, co mnie cieszy, bo dawniej nie dało się niczego poczytać czekając na wejście do sali.

Grzes

Na forum od:

Post 3 wrz 12, 22:34

Byłem tam dzisiaj i potwierdzam - jest bardzo jasno. Jak się wychodzi z sali projekcyjnej, to wydaje się wręcz za jasno.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 3 wrz 12, 22:43

Chyba za wcześnie na ocenianie wystroju, bo wygląda na to, że wszystko jest jeszcze "under construction". Jak dla mnie, to wygląda to w tej chwili gorzej niż wcześniej: właśnie przez to, że sprawia wrażenie niedokończonego. Ale myślę, że z ocenami trzeba się wstrzymać do czasu zaprezentowania pełnej wizji.

miecznik

Na forum od:

Post 4 wrz 12, 6:53

Skorzystałem z pierwszego Taniego Poniedziałku.
Biel bije po oczach. Kafelki przy barach sprawiają wrażenie sklepu mięsnego z czasów PRL lub sal szpitalnych. Fototapeta z Bogartem i z Monroe zerwana, aż szkoda, bo miała fajny akcent filmowy. Mam nadzieję, że te puste białe ściany zapełnią się obrazkami lub instalacją kolorowych świateł.
Stoliki i krzesła jakby żywcem wzięte z sal przedszkolnych lub szkolnych, aż rozglądałem się, czy gdzieś nie kręci się grupa dzieci z panią nauczycielką. Idealne miejsce, aby przeprowadzać zajęcia praktyczne lub plastyczne.
W barze brakuje mi zdjęć/obrazków/innej prezentacji wyglądu serwowanych kanapek i sałatek. Jeśli chodzi o ceny, to kanapki i sałatki po 6 zł, kawa/herbata 4-5 zł, napoje z rodziny Pepsi w butelce 0,5l po 6 zł (w butelce 0,2l po 4 zł).
W holu i w toaletach gra radiowa "Trójka".
Kasy biletowe zostały zmniejszone, ale są 4 stanowiska - 1 terminal do kart płatniczych przypada na 2 kasjerów. O godzinie 20:00 była podwójna kolejka od kas do samych drzwi, prawie wszyscy szli na Woody Allena, sala nr 9 wyświetlała się w 80% na czerwono.
Wybrałem się do sali nr 2 na "Dobre chęci". Na sali ok. 10 osób. Seans rozpoczął się z 3 minutowym opóźnieniem, ale bez żadnych reklam. Puścili tylko z Blu-Raya sygnał "Helios Nowe Horyzonty" (różowa kropa na czarnym tle z delikatną muzyką). I od razu film. Tu zaskoczenie, projekcja z taśmy celuidowej, a co za tym idzie miała wszystkie wady i zalety kina analogowego. Wady to pływające napisy, gdzieniegdzie brudy i szumy w miejscach sklejki 1 rolki z 2 rolką. Ale były też zalety - ruchy motion picture (a nie teatr TV jak przy cyfrze), naturalne barwy (a nie ostre, sztuczne, walące po oczach kolory), brak pikselozy. Poczułem się na seansie jak w starym kinie studyjnym Polonia na Żeromskiego we Wrocławiu.
Widzowie siedzili cicho, tylko w połowie filmu jeden osobnik próbował rozerwać torbę foliową z chipsami/chrupkami/innymi snacksami. Ale pewnie zorientował się, że zakłóca odbiór i po kilku sekundach przestał. Napisy końcowe wyświetlone w ciemności, światło zapaliło się jak już poszło wszystko do ostatnich napisów dziękujących Eurimages za wsparcie.
Po wyjściu z przyciemnionej sali uderzyła mnie znowu biel po oczach. "Aj, jak razi światło!" Może przydałoby się "przyciemnić" tą biel tuż przy salach jakimiś dużymi plakatami lub graffiti plastyków z ASP?

Grzes

Na forum od:

Post 4 wrz 12, 8:04

miecznik napisał(a):Tu zaskoczenie, projekcja z taśmy celuidowej, a co za tym idzie miała wszystkie wady i zalety kina analogowego. Wady to pływające napisy, gdzieniegdzie brudy i szumy w miejscach sklejki 1 rolki z 2 rolką. Ale były też zalety - ruchy motion picture (a nie teatr TV jak przy cyfrze), naturalne barwy (a nie ostre, sztuczne, walące po oczach kolory), brak pikselozy.

Gdzie jak gdzie, ale na tym forum raczej nikogo nie musisz przekonywać, że wady projekcji z celuloidu mają się nijak do zalet. Ale świetnie, że Dobre chęci z 35, Nikonowa, na której byłem, z cyferki, nawet jak na cyferkę dalekiej od ideału, ale do zaakceptowania (słabe kolory, lekka pikseloza).

Jarosz

Na forum od:

Post 4 wrz 12, 8:42

Wczoraj też byłem na Dobrych chęciach, a wcześniej przetestowałem bistro. Hummus bardzo dobry, kanapka na ciepło z serem kozim i żurawiną takoż. Zdziwiłem się tylko, że herbatę dostałem w plastikowym, jednorazowym kubku, a moja koleżanka jakiś kwadrans później w porządnym, ceramicznym, ale mniejsza o to. Za to muszę przyznać, iż żadnego radia nie słyszałem w hallu - musi być naprawdę mało inwazyjnie nagłośnione, skoro nie zwróciłem uwagi (a swego czasu Eska tak ryczała, nawet wewnątrz sal kinowych, że chciało się uciec).
Jeszcze jedno spostrzeżenie: na stolikach przy bistro - i na innych kondygnacjach też - leżą rozmaite gry planszowe. Można pograć m.in. w warcaby, okręty czy Mafię. Bardzo dobry pomysł na zabicie czasu, jeśli oczywiście nie jest się samemu.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 4 wrz 12, 9:57

Czyli wszyscy przyszliśmy do Heliosa NH w poniedziałek. No to ciekawe jak z frekwencją w inne dni...

wks

Na forum od:

Post 4 wrz 12, 18:58

W pierwszym tygodniu seanse ustawione są w blokach godzinowych na wzór bloków w trakcie festiwalu (sale 1, 2, 3 - projekcja kwadrans wcześniej, sale 4, 5, 6 - seanse o czasie, sale 7, 8, 9 - seanse kwadrans później). Można wtedy łatwiej zaplanować obejrzenie dwóch lub trzech filmów jeden po drugim. W przyszłym tygodniu seanse ustawione są już tradycyjnie. Osobiście wolałbym system bloków godzinowych.

Jarosz

Na forum od:

Post 5 wrz 12, 13:12

Wsłuchałem się wczoraj - rzeczywiście słychać Trójkę, i to nawet nie tak cicho. Nie wiem, dlaczego nie zwróciłem na to uwagi w sobotę i poniedziałek :wink:
Wczoraj frekwencja dużo słabsza niż w poniedziałek. Nie wiem, jak na tych bardziej obleganych seansach typu Woody Allen, ale na Cyganie było nas ok. 5 osób - wnioskuję po odgłosach, bo wszyscy poza mną weszli, jak już się zaczął film, i wyszli przed końcem tyłówki.
Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego ta sama (albo tej samej klasy) kopia cyfrowa może być wyraźnie wyświetlona w Heliosie NH, a spikselowana w DCF-ie - bo na wcześniejszym seansie Cygana w DCF-ie taka zniekształcona właśnie była. Zresztą chyba się na ten film wybiorę po raz trzeci, póki jeszcze do jutra jest grany :)

Grzes

Na forum od:

Post 5 wrz 12, 13:19

Jarosz napisał(a):Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego ta sama (albo tej samej klasy) kopia cyfrowa może być wyraźnie wyświetlona w Heliosie NH, a spikselowana w DCF-ie - bo na wcześniejszym seansie Cygana w DCF-ie taka zniekształcona właśnie była.

Bo Querelle chyba ma rację, że sporo zależy od operatora (inna sprawa, że do końca nie rozumiem, dlaczego, a taki do końca atechniczny to nie jestem).
Zresztą chyba się na ten film wybiorę po raz trzeci, póki jeszcze do jutra jest grany :)

Czujesz się w obowiązku wspierać Heliosa NH, żeby nie padł z braku zainteresowania widzów? ;)

PS: Ja się też jutro wybieram, choć nie na Cygana (ale, jak wiesz, mi też się bardzo podobał).

Jarosz

Na forum od:

Post 5 wrz 12, 14:48

Grzes napisał(a):Czujesz się w obowiązku wspierać Heliosa NH, żeby nie padł z braku zainteresowania widzów? ;)

No pewnie :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kino NH