Pierwszy wielosalowy arthouse w PL - Kino Nowe Horyzonty!

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 15 kwi 15, 10:38

A wiadomo, jak będzie z Randkami w ciemno (ten sam dystrybutor niestety)?

Naginając reguły będzie w DCF-ie - niepowtarzalna okazja obejrzenia z kopii, na której będzie widać każdy piksel z osobna (jako całkiem spory kwadrat zresztą).

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 15 kwi 15, 11:24

Grzes napisał(a):Naginając reguły będzie w DCF-ie - niepowtarzalna okazja obejrzenia z kopii, na której będzie widać każdy piksel z osobna (jako całkiem spory kwadrat zresztą).

I zapewne w mojej ulubionej piwnicy...

Co do Panny Julii, widzę, że podobnie jak ostatnio Inherent Vice, czy A Most Violent Year padła ofiarą niezdecydowanego dystrybutora.

Grzes

Na forum od:

Post 15 kwi 15, 11:50

Ale pomyśl sobie, że jeśli nie będzie w piwnicy (co będzie można sprawdzić przed pójściem do kina), to być może też będzie szło z dobrej kopii. Jakiś czas temu byliśmy z Jarkiem na Pannach młodych w ramach DCF-owgo DKF-u i leciały z DCP (a to Bomba Film, czyli dystrybutor z tej samej stajni), czyli cuda się zdarzają.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 15 kwi 15, 11:53

Czy film W kręgu będzie jeszcze wyświetlany w przyszłym tygodniu albo kolejnym? Wolałabym pójść w tani poniedziałek, ale jeśli jutro leci ostatni raz, to się wykosztuję :-)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 15 kwi 15, 12:19

Jeżeli będą jeszcze organizowane pokazy, to w kolejny weekend.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 15 kwi 15, 13:15

To już mam jasną sytuację, dzięki.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 15 kwi 15, 19:53

Film "W kręgu" zdobył na Berlinale nagrodę publiczności za najlepszy dokument, co sugeruje potencjał komercyjny. Jednak koncepcja "dokudramy", gdzie widz obserwuje starszych ludzi mówiących o wydarzeniach ze swojej przeszłości, a potem widzi te same wydarzenia odegrane przez młodych aktorów, może sprawdzić się wśród widzów utrzymanych w tym samym stylu programów telewizyjnych tylko pod warunkiem przystępności tematu, a ten przeznaczony jest do innej publiczności. Według informacji uzyskanych przeze mnie w kasie KNH film ten nie cieszy się dobrą frekwencją. W Krakowie (grany w Kinie Agrafka) w pierwszym dniu żaden widz nie przybył na seans, w drugim dniu na sali znajdowały się trzy osoby. Szkoda, wydarzenia przedstawiane w filmie są ciekawe. Jak widać nie zawsze nagroda publiczności przekłada się na ilość widzów w trakcie dystrybucji.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 kwi 15, 12:25

vifon00 napisał(a):
I drugie pytanie: co stało się z "Panną Julią" Liv Ullman, zapowiadaną wcześniej na kwiecień.

Panna Julia przeniesiona na bliżej nieokreślony termin.

Grzes

Na forum od:

Post 24 kwi 15, 19:51

Wątek jest co prawda o KNH, ale ponieważ mam zamiar napisać źle o konkurencji, to może jednak napiszę tu. Byłem dziś w DCF-ie na Syrenie Faso Fani. Interesujący dokument o wpływie globalizującej się gospodarki oraz podejmowanych z oddali przez światowe instytucje finansowe decyzji na gospodarkę gdzieś na peryferiach cywilizacji (tu konkretnie w Burkinie Faso), którego twórca przemienia się w miarę upływu czasu z biernego obserwatora w organizatora lokalnej społeczności (schemat trochę jak kiedyś w Przeznaczonych do burdelu). Rzecz naprawdę godna uwagi - jeśli ktoś ma jeszcze okazję obejrzeć, to polecam. Chciałbym tu jeszcze napisać, że realizacyjnie bardzo dobra, ale nie umiem tego do końca ocenić, bo film w AR 16x9 został puszczony w 4x3. W dodatku najwyraźniej nikt poza mną na sali, nikt z organizatorów (którzy też na sali byli) ani operator tego drobnego mankamentu nie zauważył. To nie pierwszy taki przypadek w DCF-ie. Także vifonie, jeśli się wybierasz na Naginając reguły, miej się na baczności (ten ostatni film jest oczywiście grany w piwnicy i idę o zakład, że w fatalnej jakości, ale jeśli ktoś będzie na nim i stwierdzi, że jest jednak dobrze (liczę zwłaszcza na Jarka), to byłbym wdzięczny za informację na priva).

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 26 kwi 15, 11:34

Grzes napisał(a):[...] ...film w AR 16x9 został puszczony w 4x3. W dodatku najwyraźniej nikt poza mną na sali, nikt z organizatorów (którzy też na sali byli) ani operator tego drobnego mankamentu nie zauważył.

Sprawdzę jak w Kinotece będzie się ten film prezentował dzisiaj. Byłem za to na Virundze (też w ramach Afrykamer) i film się zacinał... Ech te nowe technologie... Ludzie przyszli tłumnie, film ostatecznie wyświetlano na dwóch salach, moja była cała zapełniona. Komentarze zniecierpliwionych zwykłych widzów były zadziwiająco krytyczne wobec tych problemów. Dzisiaj już nie można sobie pozwolić na fuszerkę, jak się mami wszystkich cudowną techniką cyfrową to ludzie są mało wyrozumiali dla tego typu usterek. Zadziwiająco mało wyrozumiali. Podobna sytuacja była również na przeglądzie węgierskiego kina niedawno, a więc warto na to zwrócić uwagę. Z tego co czytam o DCF to tam co chwila jakieś wtopy, co oznacza że będzie przychodzić coraz mniej ludzi.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 26 kwi 15, 12:13

Grzes napisał(a):Także vifonie, jeśli się wybierasz na Naginając reguły, miej się na baczności (ten ostatni film jest oczywiście grany w piwnicy i idę o zakład, że w fatalnej jakości, ale jeśli ktoś będzie na nim i stwierdzi, że jest jednak dobrze (liczę zwłaszcza na Jarka), to byłbym wdzięczny za informację na priva).

O, tak się składa, że jutro się wybieram na Naginając reguły, więc się podzielę (publicznie!) komentarzem o jakości. Ale jestem dobrej myśli - ile razy zdarza mi się w ostatnich miesiącach być w DCF-ie na filmie ze stajni Vivarta/Art-House'u/Bomby/Aurory/Against Gravity, to to ZAWSZE jest DCP. Nawet teraz podczas AfryKamery - i Difret, i Timbuktu poszły właśnie z DCP.

tangerine napisał(a):Byłem za to na Virundze (też w ramach Afrykamer) i film się zacinał... Ech te nowe technologie... Ludzie przyszli tłumnie, film ostatecznie wyświetlano na dwóch salach, moja była cała zapełniona. Komentarze zniecierpliwionych zwykłych widzów były zadziwiająco krytyczne wobec tych problemów. Dzisiaj już nie można sobie pozwolić na fuszerkę, jak się mami wszystkich cudowną techniką cyfrową to ludzie są mało wyrozumiali dla tego typu usterek. Zadziwiająco mało wyrozumiali. Podobna sytuacja była również na przeglądzie węgierskiego kina niedawno, a więc warto na to zwrócić uwagę.

Zgadzam się, że warto, a nawet trzeba. Niemniej mój trzeci i ostatni seans z tegorocznej AfryKamery, czyli Virunga właśnie, we Wrocławiu się odbył bez usterek. Kopia - zapewne Blu-ray, ale dało się to obejrzeć. I tylko te liczne ortografy, literówki i błędy interpunkcyjne w polskich napisach...

Choć i tak afrykamerzyści podeszli do tłumaczenia o niebo lepiej niż Polska Federacja DKF. W kwietniu w coponiedziałkowym DKF-ie w DCF-ie pokazywano dzieła Baltasara Kormákura (tylko ten jutrzejszy był u nas w dystrybucji). Kopia - co najwyżej DVD, dodajmy: na największym ekranie, a polskie napisy to chyba Google Tłumacz by lepiej przełożył. Aż się boję majowego przeglądu filmów Tomása Gutiérreza Alei - też z puli PF DKF.

tangerine napisał(a):Z tego co czytam o DCF to tam co chwila jakieś wtopy, co oznacza że będzie przychodzić coraz mniej ludzi.

Otóż nie - przychodzi mnóstwo ludzi, i to sporo młodych. Ale mam wrażenie, że dominują seniorzy, a oni mają gdzieś, czy film jest wyświetlany z DCP czy z DVD.

Grzes

Na forum od:

Post 28 kwi 15, 9:21

To ja podbijam - będą Randki w ciemno, bo na razie w zapowiedziach cisza? W ogóle dotychczasowe zapowiedzi na pierwsze dwa tygodnie maja jakieś takie mizerne (znaczy - jakieś tam filmy są, ale kompletnie nic do oglądania).

vifon00

Na forum od:

Post 28 kwi 15, 11:38

Jarosz napisał(a):O, tak się składa, że jutro się wybieram na Naginając reguły, więc się podzielę (publicznie!) komentarzem o jakości. Ale jestem dobrej myśli - ile razy zdarza mi się w ostatnich miesiącach być w DCF-ie na filmie ze stajni Vivarta/Art-House'u/Bomby/Aurory/Against Gravity, to to ZAWSZE jest DCP. Nawet teraz podczas AfryKamery - i Difret, i Timbuktu poszły właśnie z DCP.

Widziałem już Naginając Reguły i rzeczywiście jakość jest bez zarzutu.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 28 kwi 15, 11:48

vifon00 napisał(a):Widziałem już Naginając Reguły i rzeczywiście jakość jest bez zarzutu.

A film?
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Jarosz

Na forum od:

Post 28 kwi 15, 12:34

Bardzo teatralny (nie tylko tematycznie, ale też formalnie) i nieco przegadany, niemniej daje się obejrzeć.

Tak jak przypuszczałem, jest DCP. Jakość znakomita.

vifon00

Na forum od:

Post 28 kwi 15, 19:55

Tatralny, przegadany - to prawda. I zdecydowanie godny polecenia.

Grzes

Na forum od:

Post 12 maja 15, 18:47

Bardzo ciekawe. Na stronie z zapowiedziami kina aż dwa filmy mają zaplanowane premiery w trakcie festiwalu. Rozumiem, że to niedopatrzenie?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 maja 15, 21:19

to nie jest niedopatrzenie tylko data premiery ogólnopolskiej, w tej chwili nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie pojawią się na ekranie KNH, ale na pewno po festiwalu.

Grzes

Na forum od:

Post 12 maja 15, 21:32

To po co w ogóle te daty umieszczać z podobnym wyprzedzeniem, jeśli wiadomo, że to i tak nieprawda w odniesieniu do KNH?

Grzes

Na forum od:

Post 16 maja 15, 23:51

Durnia Jurija Bykowa też nie będzie w kinie?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 maja 15, 8:12

Grzes napisał(a):To po co w ogóle te daty umieszczać z podobnym wyprzedzeniem, jeśli wiadomo, że to i tak nieprawda w odniesieniu do KNH?

jeżeli nie umieścisz daty, w zakładce z zapowiedziami tytuł powędruje na sam koniec listy, dlatego trzeba wstawić orientacyjną datę, żeby zaznaczyć istnienie tytułu na liście w konkretnym miejscu.

vifon00

Na forum od:

Post 22 maja 15, 10:37

Grzes napisał(a):Durnia Jurija Bykowa też nie będzie w kinie?

No właśnie. Dziś jest dzień premiery, a tu cisza.

Grzes

Na forum od:

Post 4 cze 15, 19:19

Trzy uwagi do filmów (głównie) w zapowiedziach KNH:
1. Lato w Prowansji to Avis de mistral (nie ...de minstral - mistral to taki wiatr, który w Prowansji wieje). Nazwisko reżyserki też jest zresztą z błędem.
2. Miłość od pierwszego ugryzienia to francuski film, mówiony po francusku - jego oryginalny tytuł to Les Combattants - nie żadne tam Love at First Fight.
3. Taka np. strona Kina potrafiła napisać, że reżyserem Plemienia jest Myrosław Słaboszpycki (ewentulanie Słaboszpyc'kyj, jak chce dystrybutor) - nie Myroslav Slaboshpytskiy. Wiem, że ta mania pisania (niepoprawnie) rosyjskich i ukraińskich imion i nazwisk w angielskiej transkrypcji jest powszechna, ale po was się tego nie spodziewałem.

vifon00

Na forum od:

Post 2 lip 15, 12:32

Czy Gołąb... Roya Anderssona będzie wyświetlany w KNH w normalnym repertuarze? Premiera ma być 7 sierpnia, ale w zapowiedziach KNH filmu nie ma.

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 3 lip 15, 6:48

Radio Wrocław o przeszłości i przyszłości kin w mieście.
Obawy przed zapowiadanym Mega-Plexem na 20 sal, które powstanie na miejscu Dworca PKS. Cieszy pierwszy IMAX we Wrocławiu, ale czy to nie uderzy w kina z repertuarem Art-House'owym (DCF, KNH)? Avengersy i Parki Jurajskie powstrzymują KNH przed kompletną klapą finansową. Ale co, gdy 2 km dalej jest Potężna Bazylika Konsumpcji Św. Popcornu? Jan Pelczar przypomina, że Stowarzyszenie Nowe Horyzonty tylko wynajmuje pomieszczenia od Agory z pomocą władz miejskich.

http://www.prw.pl/articles/view/43577/Kinowy-zawrot-glowy-we-Wroclawiu-POSLUCHAJ

Grzes

Na forum od:

Post 3 lip 15, 10:42

vifon00 napisał(a):Czy Gołąb... Roya Anderssona będzie wyświetlany w KNH w normalnym repertuarze? Premiera ma być 7 sierpnia, ale w zapowiedziach KNH filmu nie ma.

Już jest.

Grzes

Na forum od:

Post 3 lip 15, 18:22

A ja mam pytanie odnośnie Pana Turnera, który pojawił się w zapowiedziach na stronie KNH, bo nie widzę informacji o dystrybucji tego filmu gdziekolwiek indziej. Czy to, że film się na ekranach KNH pojawi jest w 100% pewne? Wiadomo na (minimum) jak długo? Czy to będą pojedyncze pokazy, czy film będzie w codziennym repertuarze?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 4 lip 15, 11:47

Grześ: UIP chętnie udostępniło nam Pana Turnera ( i nie tylko ten tytuł) na Nowe Horyzonty i zgodziło się na pokazy w kinie Nowe Horyzonty oraz w warszawskim Muranowie. Pan Turner będzie pokazywany w kinie Nowe Horyzonty od 14 sierpnia w codziennym repertuerze. Jak długo? To zależy od zainteresowania wrocławian. Minimum tydzień :). Jeżeli nie możesz zobaczyć w tym terminie, to daj, proszę, znać i zaplanuję specjalny pokaz Pana Turnera w dogodnym dla Cibie terminie. Inni również moga mieć podobne prośby :) :) :)

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Grzes

Na forum od:

Post 4 lip 15, 12:26

Problem w tym, Panie Romanie, że ja tego do końca nie wiem, czy 14-20 sierpnia mi odpowiada. Wiem tylko tyle, że w sierpniu będę chciał wyjechać w góry. Kiedy konkretnie, zależy głównie od pogody - nie planuję tego z góry. Tak naprawdę chcę mieć tylko pewność, że nie muszę na ten film iść w trakcie festiwalu, bo tegoroczny program wydaje się niezwykle bogaty - na tyle, żeby skreślać z góry filmy, które będą do obejrzenia w niedalekiej przyszłości. Zdaje mi się, że Pana odpowiedź mi tę pewność daje. Dziękuję.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 13 sie 15, 11:45

A tymczasem we Wrocławiu Festiwal wcale się nie skończył. W niedzielę byłem na Amy, a wczoraj na Reality. Na tym drugim - co ciekawe, zważywszy na to jaka była walka o bilety na Festiwalu - o godz. 19:30 byłem na sali kompletnie sam. Notabene, wszedłem kilka minut po czasie, bo nie było nikogo z obsługi do otwarcia sali, a reklamy leciały już w najlepsze. Może, gdybym się nie upierał co do wejścia, puszczono by film pustej sali :)

W repertuarze ponadto Gołąb, który przysiadł na gałęzi i rozmyśla o istnieniu.

W piątek mnóstwo kolejnych premier, w tym Pan Turner i znany z AFF O dziewczynie, która wraca nocą sama do domu.

Mnie natomiast najbardziej zastanawia Czego dusza zapragnie. Opis na stronie kina mało zachęcający, a zwiastun wręcz zniechęcający... ale to film Terry'ego Jonesa z pierwszym od wielu lat (i pewnie ostatnim) udziałem wszystkich żyjących członków Monty Pythona (o czym, o dziwo, ani słowa na stronie kina, choć marketingowo wydaje się to strzałem w dziesiątkę). Mam więc pytanie: czy ktoś film widział i może dać znać, czy warto to oglądać? Obawiam się czegoś pokroju Bruce'a Wszechmogącego...

Jarosz

Na forum od:

Post 20 sie 15, 22:37

doktor pueblo napisał(a):Mnie natomiast najbardziej zastanawia Czego dusza zapragnie. Opis na stronie kina mało zachęcający, a zwiastun wręcz zniechęcający... ale to film Terry'ego Jonesa z pierwszym od wielu lat (i pewnie ostatnim) udziałem wszystkich żyjących członków Monty Pythona (o czym, o dziwo, ani słowa na stronie kina, choć marketingowo wydaje się to strzałem w dziesiątkę). Mam więc pytanie: czy ktoś film widział i może dać znać, czy warto to oglądać? Obawiam się czegoś pokroju Bruce'a Wszechmogącego...

Tak, bardzo słusznie się obawiasz :)
To rzeczywiście coś na kształt Bruce'a Wszechmogącego, choć odrobinę bardziej wyrafinowane - ale tylko odrobinę. Nie zmienia to jednak faktu, że wyszła klęska artystyczna i pewnie komercyjna przy okazji też. A to powoływanie się na Monty Pythona to nic ponad chwyt marketingowy dystrybutora, bo panowie przez zaledwie parę minut (choć owszem, rozsianych równomiernie po całym filmie) udzielają głosu grupie animowanych kosmitów z Rady Międzygalaktycznej.

Jarosz

Na forum od:

Post 3 paź 15, 16:09

Gdyby nie wszyscy jeszcze zauważyli, od października podrożały bilety do KNH. Nie jakoś drastycznie, ale zawsze. Dla użytkowników karty przyjaciół kina podwyżek właściwie nie ma, jeśli nie liczyć nieznacznie droższych niż dotychczas biletów w tanie poniedziałki.

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 8 paź 15, 19:52

Ja rozumiem, że kino woła jeść i w ogóle, ale pewne wydarzenia specjalne ... się zaczynam bać.

Grzes

Na forum od:

Post 20 paź 15, 21:33

Nie tylko to wydarzenie specjalne. Klub Larraina, opowiadający wiadomo o czym, reklamowany na stronie kina jako pokazywany wyłącznie w KNH, jest tak pokazywany, że w pierwszym tygodniu prawie go nie ma (bo większość sal jest zajęta przez AFF), za to w drugim ma całe dwie projekcje, w dodatku w środku dnia poza weekendem. Zapewne w kolejnym już go w kinie nie będzie (w związku z nikłym zainteresowaniem w dwóch poprzednich). Zgadłem?

IPACOXT

Na forum od:

Post 22 paź 15, 13:17

No to sobie obejrzałam Klub. :-(
Może chociaż jeszcze jedna projekcja w listopadzie, nie rano?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 22 paź 15, 20:01

cytat z pana Romana: nie obawiajcie się, będą jeszcze projekcje :)

doktor pueblo

Na forum od:

Post 23 paź 15, 8:10

To idąc za ciosem - czy można też liczyć na jakieś dodatkowe projekcje Pod elektrycznymi chmurami? Niedzielny seans koliduje z AFF, we wtorek muszę być w pracy, a projekcje wcześniejsze były zwyczajnie za późno - po całym dniu pracy ciężko zebrać siły na taką wymagającą projekcję o 21...

Grzes

Na forum od:

Post 27 paź 15, 11:44

Przejrzałem zapowiedzi repertuarowe kina na listopad i nie znalazłem wśród nich Perłowego guzika Patricia Guzmána. Czy to znaczy, że jego premiera obsunęła się na jakiś późniejszy termin, Kino NH nie planuje go pokazywać, czy żadne z powyższych?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 paź 15, 13:55

„Pod elektrycznymi chmurami” – zapraszamy w sobotę, 31.10 godz. 17.30

„Perłowy guzik” ma przesuniętą datę premiery na przyszły rok, ale bez konkretów.

wks

Na forum od:

Post 28 paź 15, 13:36

Czy jest już znany termin pokazów filmów nominowanych do Europejskiej Nagrody Filmowej?

Grzes

Na forum od:

Post 29 paź 15, 13:41

A w ogóle mają być? Była gdzieś jakaś informacja?

doktor pueblo

Na forum od:

Post 29 paź 15, 13:53

aszeffel napisał(a):„Pod elektrycznymi chmurami” – zapraszamy w sobotę, 31.10 godz. 17.30

No cóż, będę wtedy niestety wizytował cmentarze, ale dzięki za informację.

IPACOXT

Na forum od:

Post 3 lis 15, 15:22

O o o tylko jedna projekcja Kim jest Michael 6.11.15r a potem nic. Czy to pomyłka? Czy tak ma być?

IPACOXT

Na forum od:

Post 4 lis 15, 8:38

Aha, teraz Kim jest Michael jest przedpremierowo. A kiedy premiera? Zgodnie z papierowym rozkładem jazdy miała być 6.11.15r.
Proszę uprzejmie o informację kiedy będą następne projekcje. Czy raczej mam wybrać pokaz w piątek i panel dyskusyjny?
Dzięki

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lis 15, 10:38

premiera została przesunięta na 4.12
Ostatnio edytowano 4 lis 15, 10:41 przez aszeffel, łącznie edytowano 1 raz

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lis 15, 10:40

wks napisał(a):Czy jest już znany termin pokazów filmów nominowanych do Europejskiej Nagrody Filmowej?

to będzie w przyszłym roku w związku z ESK 2016
6.09 - 11.12 dwa przeglądy: laureaci nagród ze wszystkich lat + filmy nominowane do nagród w 2016

Grzes

Na forum od:

Post 22 lis 15, 22:43

Dwa pytania:
1. Na stronie kina jest informacja o przeglądzie kina koreańskiego z adnotacją, że bezpłatne wejściówki można odbierać w kasach kina. Od kiedy są/będą dostępne?
2. Wiadomo coś już o tym, czy w kinie będzie grany film Jesteśmy waszymi przyjaciółmi Huberta Saupera, bo widzę już w zapowiedziach pierwsze grudniowe tytuły, a to bodaj jedyna rzecz, jaka w grudniu wchodzi na polskie ekrany, na której mi rzeczywiście zależy?

wks

Na forum od:

Post 23 lis 15, 19:50

Pytanie pod adresem osób odpowiedzialnych za bloki zwiastunowo-reklamowe przed filmami: ile zwiastunów można obejrzeć i ile razy można patrzeć na tę samą reklamówkę zaproszenia do kin studyjnych i lokalnych lub europa cinemas przed jednym seansem? - większość zwolenników oglądania zwiastunów i reklam chodzi do multipleksów (po dzisiejszym prawie dwudziestominutowym bloku przed filmem zastanawiałem się po raz pierwszy czy nadal mam jeszcze ochotę oglądać film, na który przyszedłem).

Grzes

Na forum od:

Post 23 lis 15, 22:23

Odpowiadam sobie na pierwsze pytanie: jeśli kogoś to interesuje, to wejściówki są już dostępne.

I jeszcze jedno: na stronie kina podane jest, że Dheepan Audiarda trwa 90 minut. Imdb podaje 109, a filmweb 110 minut i raczej to (któreś z tych) jest prawda (sądząc po godzinie, o której skończył się mój dzisiejszy seans).

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 5 gru 15, 9:21

Czy KNH dołącza się do akcji "Święto Kina" współorganizowane przez PiSF?

12 grudnia 2015 (sobota) - ceny biletów 2D 11 zł, 3D 14 zł

http://www.swietokina.com/

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kino NH