sorki, tu powinnam to przekleić a nie tworzyć nowy wątek

, no to przeklejam:
Kochani,
bardzo dziękuję za to kino, trzymam za Was kciuki i wspieram jak mogę.
Nie wiem na ile to realne ale tak sobie zamarzyłam w związku z premierą Miłości. Filmu Sławomira Fabickiego (liczę na to, że i u Państwa będzie ten film można zobaczyć), może dałoby się urządzić jakiś mały przeglądzik filmów tego reżysera
Z chęcią zobaczyłabym wszystko to, co kiedyś przegapiłam: Z odzysku, Męska sprawa...
w ogóle przeraża mnie to, że filmy tak szybko "uciekają", pojawiają się na chwilę w repertuarze a potem... ciężko je zobaczyć w jakimkolwiek kinie i trzeba... trochę nieładnie nadrabiać w sieci
W Krakowie było pod tym względem dużo łatwiej, mnóstwo małych, niedrogich kin, wakacyjne nadrabianie repertuaru za niewiela opłatą... aż się kinomaniakowi żyć chciało..
wiem, wiem... publiczność wrocławska potrzebuje pracy u podstaw, znam to z praktyki z siostrzanej dziedziny kulturalnej...
a może wprowdzilibyście Państwo jakieś karnety/karty miłośnika, które z jednej strony przywiązywałyby widzów do Państwa kina a z drugiej strony trochę wspomagałyby kinomaniaków, którzy chcieliby bywać w kinie choćby codziennie (ba! czasem obejrzeliby więcej filmów za jednym razem), gdyby nie to, że w skali miesiąca to koszt ok 500 zł...
dla osoby z wyższym wykształceniem, pracującej w instytutucji kultury, ba! poświęcającej się całkowicie kulturze

to suma nie do przejścia... niestety