Sala numer 5

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
Tomasz.Musial

Na forum od:
16 sty 13, 1:38

Post 19 sty 13, 23:52

Czy byłaby możliwość powtórnego seansu "Bestii z południowych krain" ...w ramach przed-oskarowej gorączki?

http://www.imdb.com/title/tt2125435/

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 20 sty 13, 13:54

tak, będzie w lutym w ramach cyklu "Oscary 2013", szczegółowy repertuar dla 5 na najbliższy miesiąc niebawem pojawi się na stronie kina

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 20 sty 13, 16:58

Wpiszę tu moje marzenia i życzenia, jak po ponaddwumiesięcznej nieobecności nieco ogarnę Forum, co zapewne nastąpi niebawem. Na razie tylko wielka prośba, gdyby w repertuarze "piątki" miał się pojawić wymieniany wyżej Dogville - panie Romanie, bardzo proszę o pełną, trzygodzinną wersję tego tytułu, nigdy we Wrocławiu niewyświetlaną. Tu grali wyłącznie dwugodzinną...

elbereth

Na forum od:
2 sie 11, 11:46

Post 21 sty 13, 9:15

Ja wiem, że miały być pojedyncze tytuły, ale jak zobaczyłam, że w Iluzjonie mają przegląd filmów z Audrey, to umarłam z zazdrości. :wink: Może dałoby się coś podobnego u nas? http://www.fn.org.pl/page/?str=53&id=938
Life has a gap in it. It just does. You don't go around trying to fill it like a lunatic.

JaBajtosz

Na forum od:
17 sty 13, 21:33

Post 24 sty 13, 0:04

Z tego co mi wiadomo to najnowszy film Jana Jakuba Kolskiego wogóle nie trafi do kin, ale może był by możliwość zrobienia specjalnego pokazu "Zabić bobra".

A tak poza tym to nadal sądzę, że fajnie by było obejrzeć w kinie filmy Tonego Gatlifa.

Tomasz.Musial

Na forum od:

Post 24 sty 13, 10:53

Otóż to..! Popieram propozycję specjalnego pokazu "Zabić bobra" ps. Może tak od razu z udziałem Kolskiego? Ponoć we Wrocławiu mieszka, mieszkał(?) ;-)

JaBajtosz napisał(a):Z tego co mi wiadomo to najnowszy film Jana Jakuba Kolskiego wogóle nie trafi do kin, ale może był by możliwość zrobienia specjalnego pokazu "Zabić bobra".

A tak poza tym to nadal sądzę, że fajnie by było obejrzeć w kinie filmy Tonego Gatlifa.

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 24 sty 13, 20:33

Cóż to za wersja Dogville w repertuarze piątki? (mówię o czasie trwania)

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 24 sty 13, 21:08

Bardzo dziękuję za "Raj: miłość" i "Wiedźmę wojny" :) Teraz przy takiej ilości tytułów muszę przyznać, że trochę się gubię co kiedy. Ale to bardzo na plus, bo mam wyzwanie :) Jednak przydałaby się opcja grupowania filmów, które chcę zobaczyć i możliwość generacji planu projekcji takowych.

Tomasz.Musial

Na forum od:

Post 24 sty 13, 21:50

(...)Jednak przydałaby się opcja grupowania filmów, które chcę zobaczyć i możliwość generacji planu projekcji takowych.

O tym samym niedawno pomyślałem, na stronie Nowo Horyzontowego Heliosa zdecydowanie brakuje opcji ustawiania własnego planu - wzorem festiwalowych systemów.

mihnoi

Na forum od:
25 sty 13, 0:28

Post 25 sty 13, 0:43

Moje propozycje: filmy Jeana Renoira (Towarzysze broni, Reguły gry, Rzeka), Czerwone trzewiki E. Pressburgera i M. Powella, Lecą żurawie M. Kalatozova, Aleksander Newski S. Eisensteina oraz przegląd twórczości Johna Cassavetesa.

elbereth

Na forum od:
2 sie 11, 11:46

Post 25 sty 13, 19:32

marko napisał(a):
Tomasz.Musial napisał(a):(...)Jednak przydałaby się opcja grupowania filmów, które chcę zobaczyć i możliwość generacji planu projekcji takowych.

O tym samym niedawno pomyślałem, na stronie Nowo Horyzontowego Heliosa zdecydowanie brakuje opcji ustawiania własnego planu - wzorem festiwalowych systemów.

O tak, zdecydowanie popieram! :)
Life has a gap in it. It just does. You don't go around trying to fill it like a lunatic.

krzysiek_slejw

Na forum od:
29 lip 10, 10:25

Post 25 sty 13, 22:48

Byłoby cudownie zobaczyć film "Senilità" Bologniniego na podstawie wspaniałej powieści Italo Svevo, z Claudią Cardinale w roli głównej. Angielski tytuł Careless, rok 1962. Szukamy wszędzie i nie możemy znaleźć.
NH 06,07,08,09,10,11,12 ; AFF 10,11
http://louder.tk
http://orxateria.tk

Tomasz.Musial

Na forum od:

Post 26 sty 13, 0:59

Myśl o tym filmie cały czas krąży gdzieś w mojej podświadomości... Proponuję wielkie kino, klasyk
w reż. Giuseppe Tornatore z udziałem duetu ROMAN POLAŃSKI, GERARD DEPARDIEU(!!!)
To rarytas, choćby z uwagi na aktorskie wystąpienie Polańskiego

"Czysta formalność" / Pure formality / Una pura formalita

Oryginalnej wersji językowej (bez włoskiego dubbingu) nie sposób znaleźć, nie mówiąc już
o wypożyczeniu w jakiejkolwiek wypożyczalni, natomiast w sieci są pojedyncze kiepskie jakościowo wersje ...i z dubbingiem!

http://www.youtube.com/watch?v=0vBXwEkQyPs

http://www.imdb.com/title/tt0110917/

atunad

Na forum od:
28 sty 13, 12:35

Post 28 sty 13, 12:47

Witam,

chciałabym zaproponować wyświetlenie filmu muzycznego "The Wall" z 1982 roku (reżyseria Alan Parker i scenariusz Roger Waters). Muzyka z albumu "The Wall" Pink Floydów, wymowne animacje i metafory na pewno skusiłby wielu, aby obejrzeć to wybitne dzieło na dużym ekranie.

Moja druga propozycja to "Amadeusz" z 1984 (reż. Milos Forman) - wzruszający film o Wolfgangu Amadeuszu Mozarcie.

Pozdrawiam

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 29 sty 13, 19:00

atunad napisał(a):Witam,

chciałabym zaproponować wyświetlenie filmu muzycznego "The Wall" z 1982 roku (reżyseria Alan Parker i scenariusz Roger Waters). Muzyka z albumu "The Wall" Pink Floydów, wymowne animacje i metafory na pewno skusiłby wielu, aby obejrzeć to wybitne dzieło na dużym ekranie.

Pozdrawiam

Jak już pojawił się wątek PF to może w końcu urodzę temat który chodzi za mną parę lat... filmy "More" oraz "Obscured by Clouds" z muzyką Pinka Floyda... ale to koniecznie na festiwalu...

"when I am good dog they sometimes throw me a bone in..."

nai

Na forum od:
30 sty 13, 9:54

Post 30 sty 13, 10:00

film oglądany w kinie daje niezapomniane wrażenia, więc mimo że coś udało nam się obejrzeć 534 razy w domowym zaciszu, pełni wrażeń nie doznamy bez wizyty w kinie na seansie...

"Rękopisu znalezionego w Saragossie"

film czasem chyba był kiedyś z jeden raz może

wyświetlany w kinie w ramach akcji rekonstrukcji filmowej, ale...
czy ktoś na tym był?
czy obejrzeli to wszyscy chętni?
czy jest ktoś kto nie chciałby zobaczyć jeszcze raz?

wątpię...

"Rękopis..." poproszę ja, a inni się przyłączą do skandowania ;)

jacqu

Na forum od:
30 sty 13, 10:17

Post 30 sty 13, 10:20

Ja poproszę polskie filmy przedwojenne.

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 30 sty 13, 11:24

"Rękopisu znalezionego w Saragossie" będzie dokładnie 27 marca w ramach Akademii Filmu Polskiego, a polskie filmy przedwojenne właśnie były wyświetlane w ramach także tej akademii kilka miesięcy temu. Jednak gdyby znalazły się dostępne tytuły uzupełniające semestr 1, to bardzo chętnie :)

reinhard

Na forum od:
19 lip 12, 8:31

Post 30 sty 13, 12:22

Miło, że będzie "Dogville", ale z tego, co widzę, dostaniemy jedynie jego skróconą 137-minutową wersję. Dlatego poproszę o pełny, trzygodzinny film.

Co do seansu na życzenie, to chciałbym obejrzeć "Pocałunek kobiety - pająka" Hectora Babenco.

nai

Na forum od:
30 sty 13, 9:54

Post 31 sty 13, 15:10

marko napisał(a):"Rękopisu znalezionego w Saragossie" będzie dokładnie 27 marca w ramach Akademii Filmu Polskiego (...)

no własnie
akademie, karnety, pokazy łączone, w środku tygodnia itd

a człowiek zapracowany albo rodzinny na ten przykład może sobie co najwyżej wieczorem lub w weekend dalej tylko na dvd zachciany film obejrzeć

czyli jeszcze raz: Rękopisy raz w tygodniu przez miesiąc w dobrych porach wyświetlania ;)

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 1 lut 13, 21:02

Przeglądałem właśnie archiwum programowe cieszyńskich edycji festiwalu ENH do sekcji "Cieszyńskie powroty". Wśród filmów, które doczekały się jakiejś formy dystrybucji chętnie obejrzałbym w sali nr 5:
- Dom z widokiem na morze (Una Casa con vista al mar)
- Samotne (Solas)
- Jego brat (Son frere)
- Whisky
- Wild Side
- Los Muertos
Proponuję również rozważyć pozycje z retrospektyw (Pier Paolo Pasolini, Derek Jarman, Bela Tarr, Rainer Werner Fassbinder).

andyvdm

Na forum od:
1 lut 13, 23:51

Post 1 lut 13, 23:53

Bardzo prosze o rosyjski "Powrót"

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 2 lut 13, 9:00

aszeffel napisał(a):jest już program II semestru, jakie interesują Was tytuły:
APF
http://www.kinonh.pl/artykul.do?id=1582
AF-HKŚ
http://www.kinonh.pl/artykul.do?id=1583

Pytanie było bardziej do doktora niż do mnie, ale mnie z tych filmów zainteresowałoby Hallalujah Kinga Vidora.

Z innej klasyki - wymieniając plany na przyszłość dla sali 5 Pan Roman mówił o filmach z dawnych demoludów. W takim razie do listy mile widzianych filmów z tego obszaru (poza Węgrami, o których pisałem wcześniej) dorzucę Śmierć nazywa się Engelchen Kadara i Klosa, Kajdanki Papicia oraz Głos Awerbacha.
Ostatnio edytowano 2 lut 13, 19:35 przez Grzes, łącznie edytowano 1 raz

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 2 lut 13, 9:50

A to ja poproszę o "Gorzki romans" E.Riazanowa - dawno widziałam w TV i wiem, że na dużym ekranie to byłoby coś..
i może jeszcze Moskwa nie wierzy łzom

selif

Na forum od:
2 lut 13, 19:00

Post 2 lut 13, 19:06

Czy jest szansa na francuski film Poliss z 2011 roku?
Był na ostatnich NH.

HHH

Na forum od:
3 lut 13, 11:54

Post 3 lut 13, 12:01

marko napisał(a):[...]Kinem zająłem się stosunkowo niedawno, więc ciągle mam do nadrobienia reżyserów takich jak: Tarkowski, Bergman, Kurosawa, Antonioni, Fellini, Kusturica, Visconti, Greenaway, [...]

Podpisując się pod pomysłem Marko - zdecydowanie Kusturica. Rzadko wpisywany w repertuary, a warty tego z całą pewnością.

wolandzica

Na forum od:
4 lut 13, 11:44

Post 4 lut 13, 11:55

"CZAS APOKALIPSY"

Niedawno obejrzałam ten film. Niedawno, bo chyba jego tytuł mnie odstręczał. Kojarzyło mi się z "Dniem niepodległości", czy innym komercyjnym gów...m.

A tu taka niespodzianka! Bez wahania na filmwebie dałam mu 10 (m.in. obok "Ziemi obiecanej").

Oglądałam go w domu na średnio-dużym telewizorze, ale MARZĘ o tym, żeby zobaczyć go w kinie. Zdjęcia są fantastyczne! Oczywiście między innymi zdjęcia, bo reszta jest równie genialna.

Mam nadzieję, że decydenci znają ten film i zgadzają się ze mną.

Czekam niecierpliwie.... :)

karol_maverick

Na forum od:
4 lut 13, 20:38

Post 4 lut 13, 20:48

Ja chciałby zobaczyć filmy Eastwood (np. "Bez przebaczenia"), Polańskiego (np. "Chinatown"), Tarantino (np. "Wściekłe psy") czy Spaghetti Westerny. A najbardziej w kinie obejrzeć bym chciał "Fight Club".

magda_rosewater

Na forum od:
5 lut 13, 17:11

Post 5 lut 13, 17:18

"Footloose" (z Baconem rzecz jasna, nie ten shit sprzed kilku lat)
"Donnie Darko"
"Gangster" (nigdy za wiele)
"Tajemnica Brokeback Mountain"
"West Side Story"
"Cry Baby"
"Kowboje i obcy"
"Melancholia"
"Wielki Gatsby" (1974)
"Incepcja" (dla tych co nie zrozumieli za pierwszym razem)
"500 dni miłości"
"Across the Universe"
"Grease"

(nie wiem czy trzeba uzasandniać wybory, ale ja nie będę ^^)
pozdrawiam Was nh

JaBajtosz

Na forum od:
17 sty 13, 21:33

Post 7 lut 13, 3:18

A co powiecie na "Sampo"? Fińsko-radziecka produkcja 1959. To była by perełka, ale raczej nie osiągalna.

femme_fatale

Na forum od:
8 lut 13, 10:52

Post 8 lut 13, 11:04

Witam!

Chciałabym żeby w naszej sali nr 5, zostały wyświetlone filmy, o których nie wiadomo czemu szybko zapomnieliśmy, pomimo tego... że to naprawdę wspaniałe produkcje, a także dobrze by było, gdybyśmy powrócili do klasyków polskiego kina. Dlatego moje propozycje są następujące:

1. ''OSLO 31 SIERPNIA''
2. ''W SYPIALNI''
3. ''ZAKOCHANI WIDZĄ SŁONIE''
4. ''NOI ALBINOI''
5. ''DOBRE SERCE''
6. ''OSTATNI DZIEŃ LATA''
7. ''POPIÓŁ I DIAMENT''
8. ''SALTO''
9. ''POCIĄG''
10. ''MATKA JOANNA OD ANIOŁÓW''

Mam nadzieję, że któryś z tych filmów ukaże się w naszych NOWYCH HORYZONTACH :)

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 8 lut 13, 17:50

A może by tak przy okazji Kwiatów Wojny przypomnieć poprzednie filmy Zhanga Yimou? Się bym cieszyła ..

selif

Na forum od:
2 lut 13, 19:00

Post 9 lut 13, 10:21

Ponowię prośbę o francuskie "POLISS" z 2011 roku.
Ale też i dodam kolejną prośbę. - WYŚNIONE MIŁOŚCI. X. Dolana.
Czy jest szansa na te dwa filmy?

Sylwia_F

Na forum od:
9 lut 13, 16:52

Post 9 lut 13, 20:18

sorki, tu powinnam to przekleić a nie tworzyć nowy wątek :), no to przeklejam:

Kochani,
bardzo dziękuję za to kino, trzymam za Was kciuki i wspieram jak mogę.
Nie wiem na ile to realne ale tak sobie zamarzyłam w związku z premierą Miłości. Filmu Sławomira Fabickiego (liczę na to, że i u Państwa będzie ten film można zobaczyć), może dałoby się urządzić jakiś mały przeglądzik filmów tego reżysera
Z chęcią zobaczyłabym wszystko to, co kiedyś przegapiłam: Z odzysku, Męska sprawa...

w ogóle przeraża mnie to, że filmy tak szybko "uciekają", pojawiają się na chwilę w repertuarze a potem... ciężko je zobaczyć w jakimkolwiek kinie i trzeba... trochę nieładnie nadrabiać w sieci

W Krakowie było pod tym względem dużo łatwiej, mnóstwo małych, niedrogich kin, wakacyjne nadrabianie repertuaru za niewiela opłatą... aż się kinomaniakowi żyć chciało..

wiem, wiem... publiczność wrocławska potrzebuje pracy u podstaw, znam to z praktyki z siostrzanej dziedziny kulturalnej...

a może wprowdzilibyście Państwo jakieś karnety/karty miłośnika, które z jednej strony przywiązywałyby widzów do Państwa kina a z drugiej strony trochę wspomagałyby kinomaniaków, którzy chcieliby bywać w kinie choćby codziennie (ba! czasem obejrzeliby więcej filmów za jednym razem), gdyby nie to, że w skali miesiąca to koszt ok 500 zł...

dla osoby z wyższym wykształceniem, pracującej w instytutucji kultury, ba! poświęcającej się całkowicie kulturze :) to suma nie do przejścia... niestety :(

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 15 lut 13, 10:48

A czy jest szansa na przegląd wrocławskich twórców jak np. Ewa Stankiewicz? Chętnie obejrzałbym te rzeczy dokumentalne jak np. "Trzech kumpli", który był pokazywany w konkursie filmu polskiego na NH. I oczywiście tą fabułę "Nie opuszczaj mnie" - tak szybko przemknął, a nigdzie nie idzie tego obejrzeć. "Nie opuszczaj mnie" to głównie interesuje mnie jak samo miasto jest pokazane. Wiem, że specjalnie na potrzeby tego filmu uruchomiono napis "Dzień Dobry we Wrocławiu" sprzed Dworca Gł. oraz po raz ostatni można obejrzeć szpital na pl. 1 Maja (obecny pl. Jana Pawła II).

Raynue

Na forum od:
16 lut 13, 13:16

Post 16 lut 13, 13:28

Moja propozycja filmu to "The perks of being a wallflower". W naszym kraju do tej pory nie ma wyznaczonej daty premiery... a za granicą odniósł niemały sukces. W Polsce wzbudził duże zainteresowanie, wystarczy spojrzeć na forum filmwebu.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 17 lut 13, 20:20

wolandzica napisał(a):"CZAS APOKALIPSY"

Oglądałam go w domu na średnio-dużym telewizorze, ale MARZĘ o tym, żeby zobaczyć go w kinie. Zdjęcia są fantastyczne! Oczywiście między innymi zdjęcia, bo reszta jest równie genialna.

Amerykańskie kino nowej komercji to dopiero lata 90... Lata 70. to wręcz przeciwnie... Kicz był wówczas niszą... Co do filmu to w sumie niedawno była w kinach "nowa" wersja filmu, ja miałem szczęście oglądać pierwotną wersję i tego się będę trzymał... uwielbiam tonację barwną taśm celuloidowych z lat 70...

musicradar

Na forum od:
18 lut 13, 13:28

Post 18 lut 13, 13:47

Chciałem zapytac o możliwośc ponownej emisji filmu o lcd soundsystem" shut up and play the hits"?
byla emisja tylko 2 trazy podczas 12 festiwalu nowe horyzonty i film od tego czasu jest bardzo trudno dostepny :evil: aby moc go ponownei zobaczyc. dziekuje z gory za uwzglednienie tej uwagi. :)

lidanthyg

Na forum od:
18 lut 13, 16:01

Post 18 lut 13, 16:06

ja również bardzo chętnie "Zabić bobra" i "The Wall"
ale obejrzałabym też po raz kolejny "Jesteś tutaj" D. Cockburn'a - był niesamowity!

femme_fatale

Na forum od:
8 lut 13, 10:52

Post 18 lut 13, 19:45

powtórzę się, ale te filmy są naprawdę godne uwagi: ''OSLO 31 SIERPNIA'', ''OSTATNI DZIEŃ LATA'', ''W SYPIALNI'' (reżyser czerpał z mistrzowskiego ''ostatniego(...)'' Konwickiego)

:)

Faye

Na forum od:
23 lut 13, 1:35

Post 23 lut 13, 2:22

Witam!
Nie ukrywam, że inicjatywa Sali nr 5 spotkała się z ogromnym entuzjazmem z mojej strony. Jako miłośniczka twórczości Miyazakiego, bardzo się cieszę z możliwości obejrzenia kilku jego filmów na dużym ekranie i chciałabym za to podziękować. Mam trochę propozycji i ciekawa jestem, jakie są szanse na ich wyświetlenie, oto one:
-"Dziennik zakrapiany rumem" - czekałam na ten film, ale zadziwiająco szybko zniknął z repertuaru i nie zdążyłam się na niego wybrać
-"Czekolada" (2000)
-"Jeździec bez głowy" (1999)
-"Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" (2007)
-"Moulin Rouge" (2001)
-"Upiór w operze" (2004)
-"Hero" (2002)
-"Dom latających sztyletów"
-"Ostatnia strzała" albo "Strzała wojny".

Jarosz

Na forum od:

Post 23 lut 13, 16:19

Akurat Dziennik zakrapiany rumem nie tylko nie zniknął "zadziwiająco szybko" z repertuaru, co był grany we wszystkich chyba wrocławskich kinach przynajmniej miesiąc, jeśli nie półtora :wink:
Niemniej pomysłu jego powtórki bynajmniej nie krytykuję. Jeżeli są chęci i możliwość, to dlaczego by nie :)

Faye

Na forum od:
23 lut 13, 1:35

Post 23 lut 13, 21:14

Raczej miesiąc, ale powiedzmy, że premiera wypadła w niefortunnym dla mnie czasie :| W każdym razie miło mi, że jest głos poparcia :D

naruto

Na forum od:
27 lut 13, 0:27

Post 27 lut 13, 0:58

Witam.

Nie ukrywam, że sposób wyświetlania i dobierania tematyki sali 5 jest bardzo genialnie trafionym pomysłem i chwała wam za to =)

Szczególnie przypadł mi do gustu cykl filmów Hayao Miyazakiego i z tym wiąże się moje pytanie: Czy jest możliwość poszerzenia tego klimatu jeszcze bardziej ? Chodzi mi o regularne cykle anime np takie tytuły jak: Naruto, Bleach, Majo no Takkyuubin, Doragon bôru, Sennen joyû i parę innych tytułów.
Wydaje mi się, że grono fanów anime jest dość szerokie i możliwość oglądnięcia ich ulubionych anime w kinie (a raczej nikt tego nie puszcza) może być czymś naprawdę wspaniałym.

Z góry dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam,

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 27 lut 13, 1:21

naruto napisał(a):Witam.

Nie ukrywam, że sposób wyświetlania i dobierania tematyki sali 5 jest bardzo genialnie trafionym pomysłem i chwała wam za to =)

Szczególnie przypadł mi do gustu cykl filmów Hayao Miyazakiego i z tym wiąże się moje pytanie: Czy jest możliwość poszerzenia tego klimatu jeszcze bardziej ? Chodzi mi o regularne cykle anime np takie tytuły jak: Naruto, Bleach, Majo no Takkyuubin, Doragon bôru, Sennen joyû i parę innych tytułów.
Wydaje mi się, że grono fanów anime jest dość szerokie i możliwość oglądnięcia ich ulubionych anime w kinie (a raczej nikt tego nie puszcza) może być czymś naprawdę wspaniałym.

Z góry dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam,

Dość trudna sprawa szczególnie dlatego, że większość rzeczy, które wymieniasz to seriale... A jeśli zaś mówisz o filmach pełnometrażowych w uniwersum Dragon Ball, Naruto czy Bleach to zapewne wiesz lepiej niż ja, że te filmy nie mają w naszym kraju dystrybutorów. Większość rzeczy tego typu zamyka się w ofercie Anime Gate. Z kolei jeśli idzie o np. wymienione przez Ciebie Millennium Actress to o ile dobrze pamiętam polskim dystrybutorem jest IDG. Wnioskować można, że pozyskanie tego filmu nie jest niemożliwe, ale z pewnością byłoby dość kosztowne. Podsumowując: czarno to widzę ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Jarosz

Na forum od:

Post 28 lut 13, 10:25

Czy eksperyment z salą nr 5 zakończył się już po miesiącu? I to cichaczem? W rozpisce na marzec widzę tylko przeglądy Serbów, Miyazakiego i Future Shorts, a poza tym normalne seanse repertuarowe: Django czy Zamieszkajmy razem... :oops:

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 28 lut 13, 11:14

A jest już rozpiska na cały marzec, czy tylko pierwszy tydzień? (Bo w sumie ja chciałem napisać mniej więcej to samo co Jarek, ale pomyślałem, że poczekam na zapowiedzi repertuarowe na cały miesiąc).

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 28 lut 13, 11:28

Ja też się zacząłem martwić. Django nie jest chyba filmem granym w piątce na życzenie widzów :?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 28 lut 13, 11:48

vifon00 napisał(a):Ja też się zacząłem martwić. Django nie jest chyba filmem granym w piątce na życzenie widzów :?

Sądząc po opiniach ludzie - może być :oops: .
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 28 lut 13, 13:07

"eksperyment się nie skończył, szukamy dróg" - odpowiadają programerzy :)

na życzenie widzów jest Miyazaki, są przeglądy Serbia i Future Shorts plus pokazy specjalne np. spotkanie z Fabickim przed premierą jego nowego filmu, będzie też grana "Moja ulica" Latałły, filmy nowohoryzontowe, wciąż filmy oscarowe (wyjątkowo w innej sali, żeby Serbia miała lepsze godziny). Może mniej spektakularnie w marcu, ale to nie koniec eksperymentu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kino NH