Coriolanus w Nowych Horyzontach

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
Jenny

Na forum od:
31 sty 14, 20:38

Post 31 sty 14, 20:46

Witam!
Mam pytanie- czy jest szansa na retransmisję spektaklu "Coriolanus" w Nowych Horyzontach? Wyświetlany był już "Hamlet" i "Frankenstein", dlatego zastanawiam się, czy może i tę sztukę będzie można u Was zobaczyć (wczoraj, 30.01, miała miejsce transmisja ogólnoświatowa). Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 3 lut 14, 7:35

póki co jeszcze nic nie wiemy o możliwości dalszych retransmisji, ale pewnie niedługo informacje się pojawią. Szanse są spore, jeżeli ta sztuka mieści się w planach projektu LIVE.

OlaW

Na forum od:
7 lut 14, 12:35

Post 7 lut 14, 12:48

Dzień dobry,
Tak, Koriolan jest ujęty w projekcie National Theatre Live. W planach są kolejne, świetne sztuki: ,,50 years on stage", ,,War Horse", ,,King Lear", ,,The Curious incident of the Dog in the Night-Time".
Osobiście udało mi się obejrzeć transmisję Koriolana w Dreźnie 30 Stycznia, jednak jest to spore przedsięwzięcie czasowe i finansowe. Nie ukrywam, że byłabym bardzo uradowana gdyby w Kinie Nowe Horyzonty pojawiły się kolejne retransmisje.
Czekam z niecierpliwością na dalsze informacje.
Łącze pozdrowienia.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 lut 14, 19:35

po 14 lutego powinniśmy wiedzieć więcej

OlaW

Na forum od:

Post 18 lut 14, 13:17

Dzień dobry,

Przepraszam, za upierdliwość z mojej strony, ale czy są Państwo w stanie udzielić nowych informacji w sprawie retransmisji NTLive?
W przyszłym tygodniu, 27.02 będzie miała miejsce transmisja ,,Czasu Wojny" w Dreźnie, biletów pozostało niewiele i nie wiem, jaką decyzję podjąć, czy War Horse również będzie w KH?

Pozdrawiam

Jenny

Na forum od:

Post 26 lut 14, 11:31

Ponawiam pytanie odnośnie retransmisji- czy już coś wiadomo na ten temat?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 26 lut 14, 14:22

na razie mam informację, że 13.04 będzie Koriolan (reż. Josie Rourke), więcej informacji wkrótce

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 lut 14, 14:53

Jenny

Na forum od:

Post 28 lut 14, 20:10

Dziękuję bardzo za informację ;)

OlaW

Na forum od:

Post 2 mar 14, 21:43

Rewelacja, drodzy Państwo !
Bilety zakupione, daty wpisane w kalendarz :-)

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 13 lip 14, 14:48

Ja nie tyle w sprawie Koriolana z nagłówka tego wątku, co (re)transmisji z londyńskiego NT w ogóle, a ściślej - opisów tych spektakli na stronie kina. Tak, domyślam się, że to po prostu wklejenie informacji od dystrybutora, niemniej nóż mi się otwiera w kieszeni, kiedy czytam, że Mały rodzinny interes jest "oparty na powieści Alana Ayckbourna". Toż to dramat jest, a nie żadna powieść, w dodatku wystawiony też w Polsce! (http://en.wikipedia.org/wiki/A_Small_Family_Business).

Z opisu treści wczorajszego Dziwnego przypadku psa nocną porą wynika z kolei, że Christopher "zostaje podejrzany o morderstwo psa pana Shearsa", gdy w rzeczywistości właścicielką psa była pani Shears. Niby drobiazg...

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 6 wrz 14, 19:10

Muszę pomarudzić na jakość transmisji z Londynu, miałem bowiem nieprzyjemność obejrzeć w czwartek 4 września Medeę, rzekomo w jakości HD. Jeśli ta pixelosa maximosa to było HD, to ja jestem Duch Święty. Cokolwiek widać było tylko w zbliżeniach, w planie ogólnym natomiast trzeba było sobie wyobrażać, co widać. I na dodatek kazano za to zapłacić więcej, niż informują wszelkie (wyłożone w dniu transmisji! - dzień wcześniej wieczorem jeszcze ich nie było) książeczki repertuarowe i podawała strona kina.

Więcej się na żadną transmisję nie wybiorę, jeśli ma to polegać na tym, że mam się domyślać, co widzę. Wolę retransmisje - tam przynajmniej wyraźnie widać, co się dzieje na scenie.

Powrót do Kino NH