Nimfomanka

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 12 sty 14, 12:56

Nie lubię oglądać filmu w częściach, stąd mam pytanie. Czy jak już pojawi się w dystrybucji "Nimfomanka, część 2", to będziecie puszczać obie części jedna po drugiej? Bo jeśli tak, to wolałbym poczekać te 3 tygodnie...
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 13 sty 14, 10:14

ok, mam już potwierdzenie, że obie części od 31 stycznia będą grane w KNH i to tak, żeby można było obejrzeć jedną po drugiej (jeden seans jedynki i kilka dwójki).

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 29 sty 14, 23:16

a może będzie wersja reżyserska na Nowych Horyzontach ? Ja na to liczę ...

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 30 sty 14, 12:20

Ja, przyznaję, też. Choć z oświadczenia dystrybutorskiego wynika, że szanse raczej marne.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 10 sie 14, 15:42

Trochę trzeba było poczekać, ale jest!
15 września w KNH wersja reżyserska Nimfomanki (145 min + 15 min + 180 min)
http://www.kinonh.pl/film.do?id=10561
lub w częściach:
17 września - część 1
18 września - część 2
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

worren

Na forum od:
15 sty 11, 11:47

Post 10 sie 14, 22:52

Chętnie bym obejrzał te wersje reżyserskie. Czy poza KNH będą wyświetlane, czy to może jedyny pokaz w Polsce? Swoją drogą ciekawe kiedy obie części w podstawowych wersjach pojawią się w sprzedaży na DVD. W Czechach w czasie festiwalu w Karlowych Warach "Nimfomanka" była już do dostania na DVD bez żadnego problemu (po 99 koron za część).

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 10 sie 14, 22:58

worren napisał(a):W Czechach w czasie festiwalu w Karlowych Warach "Nimfomanka" była już do dostania na DVD bez żadnego problemu (po 99 koron za część).

To jakby grosze.
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

worren

Na forum od:

Post 10 sie 14, 23:16

W Czechach płyty DVD z filmami zarówno w Pradze, jak i w Karlowych Warach były w śmiesznie tanich cenach.. Sam kupiłem parę filmów po 69 i 99 koron. Z ciekawszych tytułów można u nich dostać m.in. "Wujka Boonmee, który potrafi przywołać swoje poprzednie wcielenia", który u nas chyba w ogóle nie wyszedł na DVD.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 11 sie 14, 8:44

worren napisał(a):Chętnie bym obejrzał te wersje reżyserskie. Czy poza KNH będą wyświetlane, czy to może jedyny pokaz w Polsce? Swoją drogą ciekawe kiedy obie części w podstawowych wersjach pojawią się w sprzedaży na DVD. W Czechach w czasie festiwalu w Karlowych Warach "Nimfomanka" była już do dostania na DVD bez żadnego problemu (po 99 koron za część).

jeszcze w Muranowie:

http://muranow.gutekfilm.pl/2014/07/01/ ... godz-2000/

worren

Na forum od:

Post 27 sie 14, 22:28

W Katowicach też będzie pokaz wersji reżyserskiej, więc pewnie wybiorę się do kina Światowid..

http://www.swiatowid.katowice.pl/index. ... ez_cenzury

Update po pokazie:

I część: Zmiany są kosmetyczne. Lars von Trier wydłużył kilka scen, dodał głównie nowe partie dialogów. Różnice są niewielkie, a wprowadzone zmiany działają raczej na niekorzyść filmu, który staje się bardziej rozlazły i traci tempo i dynamikę..

II część: Dodatkowa godzina wykorzystanego materiału w znaczący sposób wpływa na odbiór filmu, który w takim kształcie wydaje się być pełniejszy. Różnice z wersją kinową są dosyć spore, ale w pełni uzasadniają postawę i czyny głównej bohaterki. Oglądając II część czuje się większy dyskomfort niż w przypadku wersji podstawowej. Trier dodał parę drastycznych scen, które mogą przyprawić o zniesmaczenie bądź ból głowy. O ile wcześniej (styczeń 2014) bliższa była mi pierwsza część filmu to teraz w końcu zobaczyłem w tym jednolitą całość, która nabiera niezwykle bolesnego w swej cielesności charakteru.

Powrót do Kino NH