Ruszyła strona Helios Nowe Horyzonty!

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 6 sie 12, 13:32

Dziś ruszyła strona kina Helios Nowe Horyzonty!
http://www.heliosnh.pl

Jak Wam się podoba?:)

Rozpoczęła się już internetowa sprzedaż karnetów na spektakle The Metropolitan Opera: Live In HD. Karnet na 12 spektakli kosztuje 600 zł, karnet na 6 dowolnie wybranych spektakli – 360 zł. Szczegółowy program cyklu znajduje się tutaj.

W dziewięciu salach będzie można oglądać kino artystyczne, autorskie, eksperymentalne, jak również wartościowe kino środka. Zabraknie popcornu i wielkich hollywoodzkich produkcji, pojawią się natomiast liczne projekty edukacyjne dla młodzieży szkolnej i studentów, kolejne festiwale, przeglądy, premiery i specjalne wydarzenia promujące kulturę filmową we Wrocławiu. W planach kina na jesień są między innymi: przegląd niemieckich filmów o muzyce w ramach Avant Art Festival, transmisje oper live w HD z legendarnego The Metropolitan Opera w Nowym Jorku (od 13 X), Tydzień Kina Niemieckiego (12-18 X), Święto Niemego Kina (12-14 X), Festiwal Filmów Koreańskich (19-25 X), Nowe Horyzonty Tournée (26 X - 1 XI), 3. American Film Festival (13-18 XI), Festiwal Filmowy Pięć Smaków (27-30 X), retrospektywa „Inne Światy Wernera Herzoga” (23 XI – 2 XII). W październiku ruszają zajęcia Nowych Horyzontów Edukacji Filmowej, Akademii Polskiego Filmu i Akademii Filmowej, prezentującej historię kina światowego.

Kino jest częścią programu Europejskiej Stolicy Kultury Wrocław 2016.

(http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnoscm.do?id=2547)
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 6 sie 12, 14:41

Podoba się, owszem :)

pes

Na forum od:
25 sie 12, 10:34

Post 25 sie 12, 10:49

Niestety zagmatwana jak wszystkie web'y Horyzontowe.

melody

Na forum od:
31 sie 12, 14:29

Post 31 sie 12, 14:42

pes napisał(a):Niestety zagmatwana jak wszystkie web'y Horyzontowe.

Naprawdę?? właśnie wczoraj opowiadałam znajomemu, że dla mnie strony NH są modelowym przykładem dokonałej usability przy tak obszernej treści. Nigdy nie miałam problemu z nawigacją, świetna jest też "kontekstowość" wszystkich info, np. wchodząc na stronę danego filmu, mam linki do reżysera i jego filmografii, zwiastun i kalendarz najbliższych seansów, itd, itp.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 6 wrz 12, 9:23

Bardzo by mi się przydała taka funkcja jak na Filmwebie - "chcę obejrzeć". Przy tak bogatym repertuarze dobrze by było móc sobie coś takiego zaznaczać w swoim koncie.
Ostatnio edytowano 6 wrz 12, 19:55 przez Melomanka, łącznie edytowano 1 raz

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 6 wrz 12, 18:47

jednym słowem metki jak w programie nh

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 6 wrz 12, 19:54

Aha :-)

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 23 paź 12, 12:35

A cóż to się dzieje ze stroną Heliosa NH w tej chwili?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 23 paź 12, 12:58

zaraz naprawimy

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 6 sty 13, 17:50

Kino Nowe Horyzonty (New Horizons Cinema) – the biggest arthouse cinema in Wrocław opens up to foreign audiences. All Polish films that will premiere at Kino Nowe Horyzonty will be shown with English subtitles. The Fifth Season of The Year - film directed by Jerzy Domaradzki is already shown at the cinema with Polish subtitles. The nearest premiers of such films as Bejbi Blues (the newest film by Kasia Roslaniec) scheduled for Friday 4th of January, Sęp by Eugeniusz Korin (Friday 11th of Jan) or Drogówka (1st of Feb) – newest film by Wojciech Smarzowski will also be shown with Polish subtitles.
In the future English subtitles will appear on every screening of every Polish film at Kino Nowe Horyzonty.

To jakie w końcu są te napisy? :)
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 8 sty 13, 18:15

m4ro: dziękuję bardzo za zwrócenie uwagi. Już poprawione.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Powrót do Kino NH