Karnety czy bilety?

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 20 sie 12, 21:49

Karnet na festiwal Nowe Horyzonty, karnet na AFF, karnet na Operę HD, karnet ...

A czy będą karnety do Heliosa NH, które funkcjonowałyby podobnie jak na NH lub AFF? Karnet miesięczny, kwartalny, roczny? Kupuję raz, a potem wybieram ile chcę oglądać do woli. Może być ograniczenie, np. do 1 seansu dziennie.

I kwestia najważniejsza - ile taki karnet mógłby kosztować? 200 zł na miesiąc? 300 zł? 400?

Czy wprowadzić karty członkowskie oferujące zniżkę na kupno biletów lub oferujące darmowy bilet np. po 10 wizytach?

Czy są takie plany?

Czekam, aż pojawi się informacja o cenach podstawowych biletów. Już wiem, że na tanie wtorki nie ma co liczyć.

A co Wy o tym myślicie? Jakie Waszym zdaniem powinny być ceny biletów? Pamiętajcie też o cenie prądu, o wynagrodzeniu dla obsługi, kosztach dystrybutora, o VACie dla budżetu państwa ...

A jeśli chodzi o VAT, to coraz częściej sprzedaje się książki filmowe z dodatkiem płyty DVD. Wtedy podatek VAT jest 5%, a nie 22%. W takich książkach to nic nie ma, bo tam jest tylko twarda okładka i kilka kolorowych stroniczek z klikuzdaniowym opisem. Może tu nie pokazywać filmów, tylko robić prelekcje, wykłady, czy jakieś inne eventy inaczej zatytułowane, gdzie podatek VAT jest mniejszy. A w ramach tych spotkań jako dodatek puszczać film ... :)

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 20 sie 12, 22:53

miecznik napisał(a):Czekam, aż pojawi się informacja o cenach podstawowych biletów. Już wiem, że na tanie wtorki nie ma co liczyć.

Z tego, co pamiętam, to mają być tanie poniedziałki (wyraźnie tańsze od dotychczasowych tanich wtorków).

Ja ustalać za Pana Romana cen biletów nie zamierzam, bo o cenach "składowych" nie mam zielonego pojęcia. Dołączam się natomiast do postulatu zniżek w jakiejś formie dla stałych klientów. Nie obraziłbym się też, gdyby seanse do którejś godziny były taniej, jak dotąd.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 27 sie 12, 18:14

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 27 sie 12, 22:26

Widzę, że w wywiadzie z Panem Romanem, który jest podlinkowany na stronie festiwalu, jest mowa o jakiejś karcie stałego klienta (i się cieszę). Wiadomo coś bardziej konkretnego niż to, że jest taki projekt? Cena, do czego będzie uprawniała, od kiedy i jak będzie można ją nabyć itp.?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 28 sie 12, 19:55

będzie, kwestia kilku tygodni, więc na szczegóły musimy chwilę poczekać

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 29 sie 12, 4:04

Dziękuję za Tanie Poniedziałki! Ciekawe, czy będą walić tłumy?
Czyli w Poniedziałki idę do HNH, a w środy do DCF.

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 3 wrz 12, 14:12

Tanie poniedziałki, Seniorzy, miło. Szkoda tylko, że nie ma ulg dla osób niepełnosprawnych.

tommash

Na forum od:
13 wrz 12, 12:39

Post 13 wrz 12, 12:43

A może by tak wprowadzić karnet jednodniowy? Coś w stylu "zrób sobie własny festiwal"...

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 17 paź 12, 9:50

Ja bym proponował kartę stałego klienta, podobną do tej, którą ma Teatr Polski: kosztuje 40 zł i daje 40 proc zniżki na wszystkie spektakle w ciągu roku. Taka karta powinna się zwracać dajmy na to po 6-10 seansach, zniżka 25 proc uważam za minimalną, żeby całe przedsięwzięcie miało sens. Oczywiście poniedziałki można wyłączyć z promocji, ale już filmów wyświetlanych w ramach różnych festiwali nie (chyba że ktoś kupuje karnet). Cena takiej karty ok 30-60zl

Powrót do Kino NH