Reklamy TVP - tworzona z pasją

Miłe dodatki, imprezy towarzyszące.
miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 27 lip 12, 20:02

Reklama TVP wzbudza najwięcej emocji na festiwalu. To chyba dobrze, że zwykła reklama daje tyle do myślenia i daje duże pole do zażartej dyskusji :wink:
Wszyscy patrzą na te spoty jak na ogłoszenia zakładu pogrzebowego. Bo być może TVP właśnie jest w agonii i potrzebuje tak smutnych rzeczy.

Tu macie pełną wersję z wszystkimi bohaterami:

http://www.youtube.com/watch?v=0tpexRnUMpQ

Wasza najbardziej ulubiona z Arturem Żmijewskim, wielką gwiazdą festiwalu (podczas festiwalu możemy zobaczyć Artura w fikmach "Mój rower" i "Ostatni dzwonek")

http://www.youtube.com/watch?v=rGhaqmbWUqU

Z Władysławem Szaranowiczem (ktoś mi mówił, że to też pojawiło się w bloku reklamowym)

http://www.youtube.com/watch?v=OjcT760t-K8

Była jeszcze z Torbicką, prześcieradłami i z Nagimi Krukami, ale tej nie mogę w sieci namierzyć.

Tablis

Na forum od:
26 lip 12, 0:23

Post 27 lip 12, 21:36

Są lepsze od filmów festiwalowych. Piękno obrazu, genialne aktorstwo i bogate przesłanie, które można odsłaniać i obdyskutowywać godzinami. To wręcz nieprawdopodobne, jak wielką ilość aluzji filmowych udało się zawrzeć w tak krótkim czasie - dostrzegłem Ojca chrzestnego, Tam gdzie rosną poziomki, M jak miłość i wiele innych... Pytania, jakie zadają przedstawieni bohaterowie tylko pozornie dotyczą aktorstwa. W rzeczywistości są to pytania uniwersalne, dotyczące naszego miejsca w świecie, naszej odpowiedzi na cierpienie, jak i kontaktu człowieka z człowiekiem, a właściwie i zwierzęciem (krukiem). Wszystko to w orkiestralnej aranżacji fortepianowej pozwalającej jeszcze pełniej zanurzyć się nam w przedstawionym świecie, tajemniczym i zachwycającym mityczną wręcz geometrią przestrzeni.

Nie chcąc burzyć osobistego odbioru tych arcydzieł przez innych, chciałbym jednak zaznaczyć, że przewijające się białe kule nie są, jak wielu uważa, symbolem Boga, a bardziej logosu. Uważam te spoty za tak genialne, że żądam wręcz, aby od tej chwili TVP nie produkowała niczego innego.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 28 lip 12, 6:18

tak, to symboliczne, "rozdzióbią nas kruki, wrony"

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 28 lip 12, 7:35

Moje skojarzenie jest z pogranicza Hyde Parku i reklamy M&M: TVP - lecą w kulki.

PaniKazia

Na forum od:
21 lip 12, 22:38

Post 29 lip 12, 4:08

Tablis napisał(a):
Nie chcąc burzyć osobistego odbioru tych arcydzieł przez innych, chciałbym jednak zaznaczyć, że przewijające się białe kule nie są, jak wielu uważa, symbolem Boga, a bardziej logosu. Uważam te spoty za tak genialne, że żądam wręcz, aby od tej chwili TVP nie produkowała niczego innego.

:)))))))))))))))))))))))))))))))

PaniKazia

Na forum od:
21 lip 12, 22:38

Post 29 lip 12, 4:09

sa niewiarygodne, pierwszego dnia naprawde opadla mi szczeka i sie potoczyla

Powrót do Sąsiedzkie dźwięki