konkurs alternatywa

Filmy 12.T-MNH - wypowiedz się!
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 31 lip 12, 20:13

ponieważ słyszałam już wiele utyskiwań na tegoroczny konkurs Nowe Horyzonty i jednocześnie opinie, że wiele filmów z innych sekcji mogłoby konkurs zasilić, jestem ciekawa tych Waszych konkursowych typów, które spełniłyby wymogi nowohoryzontowości, stwórzmy alternatywny konkurs nh 2012 i wybierzmy jego zwycięzcę, ja bym tam chyba umieściła Górę, Nieszczęście, Jajko i kamień...

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 31 lip 12, 20:24

U mnie zwyciężyłaby Florentina Hubaldo, CTE (mmm w dystrybucji ;)

A czwóreczki na pewno dostałyby Czarna Krew, Nieszczęście (choć brak znajomości historii Meksyku zapewne sporo mi z tego filmu zabrał) no i Salsipuedes.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 1 sie 12, 10:33

Nieszczęście !

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 1 sie 12, 10:57

Dwa lata nad morzem (Rivers),
Nieszczęście (Lipkes),
Florentina Hubaldo, CTE (Diaz),
Daimon (Zapruder Filmmakers Group),
Przestań (Schneider),
Salsipuedes (Luque),
Ścieżki (Benning).

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 1 sie 12, 15:14

Nieszczęście
Klip
Jajko i kamień
Dziurka od klucza
Post Tenebras Lux
Holy Motors
Sekret
Zagadka Kaspara Hausera

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 6 sie 12, 2:25

Jajko i kamień
Sekretny świat
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 6 sie 12, 9:24

m4ro napisał(a):Sekretny świat

To żart jakiś? Sekretny świat to może być według Ciebie najlepszy film festiwalu, ale do konkursu on pasuje jak pięść do nosa. Ten wątek nie jest kopią wątku "najlepsze filmy festiwalu" - tu wymieniamy filmy, które powinny trafić do konkursu, bo są nie tylko dobre (lepsze od tych w konkursie), ale są "nowohoryzontowe", nietradycyjne, radykalne w formie. Sekretny świat byłby w konkursie podobnym nieporozumieniem jak obecne w nim (i lepsze od większości filmów konkursowych, ale ze wszech miar klasyczne) Sąsiedzkie dźwięki oraz Tylko mój.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 7 sie 12, 15:05

Grzes napisał(a):do konkursu on pasuje jak pięść do nosa.

Nie rozumiem dlaczego "Klip" wg ciebie pasuje, a ten nie?
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 7 sie 12, 22:35

Odpowiedź jest prostsza niż myślisz - Klipu nie widziałem, więc trudno mi komentować to, że akurat go ktoś proponuje (jeśli jest taki, jak sugerujesz, z pewnością napisałbym o nim to samo).

worren

Na forum od:
15 sty 11, 11:47

Post 8 sie 12, 21:13

aszeffel napisał(a):ponieważ słyszałam już wiele utyskiwań na tegoroczny konkurs Nowe Horyzonty i jednocześnie opinie, że wiele filmów z innych sekcji mogłoby konkurs zasilić, jestem ciekawa tych Waszych konkursowych typów, które spełniłyby wymogi nowohoryzontowości, stwórzmy alternatywny konkurs nh 2012 i wybierzmy jego zwycięzcę, ja bym tam chyba umieściła Górę, Nieszczęście, Jajko i kamień...

Wszystkich filmów konkursowych co prawda nie widziałem, ale "Góra" i "Two Years at Sea" ewidentnie powinny pojawić się w konkursie głównym. Zresztą sugerowałem to parę miesięcy temu w innych wątkach na forum. Jest jeszcze jeden film z festiwalu w Rotterdamie, który powinien także być w konkursie Nowe Horyzonty, ale trafi na Ars Independent, ale o tym cicho sza, bo czeka na ujawnienie..

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 12 sie 12, 10:08

Daimon,
Bestie z poludniowych krain,
Low Definition Control (to z konkursu filmow o sztuce, w ktorym w tym roku bylo zaskakujaco malo filmow o sztuce wlasnie)
MK

p46

Post 12 sie 12, 12:15

bestie? hmm

Powrót do Ścieżki..., podwójne ślady...