Jutro (Zavtra)

Filmy 12.T-MNH - wypowiedz się!
psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 25 lip 12, 22:22

Jeśli ktoś obejrzał zapowiedź filmową przedstawiającą przewracanie samochodu, rysowanie penisa na moście i kradzieże sklepowe, to już obejrzał ten film. Mimo, że ogląda się dobrze, lepiej cieszyć się tą samą wiedzą po 3 minutach niż 1,5h, taka optymalizacja czasu...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 26 lip 12, 7:46

Na razie powiem tyle: jest to jeden z najgorszych, najbardziej intelektualnie dennych i wręcz niebezpiecznych filmów ever. Takie twierdzenie wymaga obszernego uzasadnienia, którego postaram się dostarczyć jak tylko będzie trochę czasu, czyli pewnie po festiwalu ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 26 lip 12, 10:55

IMHO to nie jest film o wywracaniu samochodów i rysowaniu fiutów, ale o walce z systemem, w którym lusterko radiowozu jest ważniejsze od dziecka. A scena z erekcją jest jedną z lepszych point jakie widziałem w dokumentach.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 26 lip 12, 22:18

Jeśli się dobrze orientuje, to grupa Wojna znana jest z wielu akcji, dość humorystycznych, często społecznych, a niekoniecznie politycznych. W filmie ukazano ich działalność jako regularną i mozolną walkę z opresyjnością systemu. A czy ktoś wiedział, że ten penis na moście stanął przed domem partii? I dlaczego tego nie ma w tym filmie? Strata czasu.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

PaniKazia

Na forum od:
21 lip 12, 22:38

Post 29 lip 12, 3:38

bardzo mi sie film podobal,
taki swiezy powiew artystowskoanarchistyczny,
nie popsula mi tego wrazenia nawet swiadomosc, ze procesuja sie z rezyserem o kase za film

to co mnie zainteresowalo co jest efektem ubocznym filmowania rodziny to jak nieprawdopodobnie duzo poczucia bezpieczenstwa, milosci i poczucia wlasnej wartosci daja swojemu dziecku. spedzaja z nim czas, pozwalaja na bardzo duzo, wiec dziecko od malego oswaja przestrzen, rowniez miejska, jak dziecko lezy na lodzie, to tata sie kladzie, zeby sie znalezc na jego wysokosci, a nie kaze dziecku powstac do powitania;), etc etc
oczywiscie przepychanki z policja nie sa miejscem dla dziecka, ale w porownaniu z jego codziennoscia, to naprawde respect dla rodzicow

Powrót do Ścieżki..., podwójne ślady...