O ile więcej jest karnetów niż wszystkich dostępnych miejsc?

Sprawy organizacyjne. Noclegi, bilety, karnety, wolontariat.
fraupilz

Na forum od:
18 lip 12, 15:24

Post 18 lip 12, 15:32

Ponieważ nie udało mi się zarezerwować miejsca na żaden film otwarcia, zastanawiam się o ile więcej jest karnetów niż wszystkich miejsc? Czy tak jest tylko na filmach otwarcia, czy przez cały festiwal niektórzy posiadacze karnetów nie będą mieli możliwości iść o danej godzinie na żaden film?

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 18 lip 12, 16:42

Karnetów jest z całą pewnością mniej niż dostępnych miejsc. Filmy otwarcia są tylko w 3 salach, w dodatku ta największa na otwarciu jest zajęta w potężnej części przez VIPów, także to, jak wyglądała rezerwacja na filmy otwarcia w najmniejszym stopniu nie odzwierciedla tego, jak będzie wyglądało w trakcie trwania festiwalu. Dobrze by jednak było, żeby karnetów było znacząco mniej niż miejsc na seansach (bo pójście na "jakikolwiek" film raczej nie interesuje nikogo z tych, którzy karnet zakupili).

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 18 lip 12, 17:56

fraupilz napisał(a):czy przez cały festiwal niektórzy posiadacze karnetów nie będą mieli możliwości iść o danej godzinie na żaden film?

Jeśli chcesz dostać się na filmy, które chcesz obejrzeć, to musisz zalogować się przed 8:30 na stronie rezerwacji, nie później. Rezerwacje na najbardziej oblegane filmy znikają w ciągu ok. 5 sekund.
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 18 lip 12, 20:07

Drodzy, 90 minut przed galą otwarcia mogą się jeszcze zwolnić miejsca z puli przeznaczonej dla gości. Także jutro w ciągu dnia mogą pojawić się miejsca do rezerwacji, czasami ktoś rezygnuje z rezerwacji. Tak więc bądźcie czujni.

reinhard

Na forum od:
19 lip 12, 8:31

Post 19 lip 12, 8:41

Zalogowałem się dzisiaj przed 8.30 i kiedy wybiła ta godzina, nadal nie można było rezerwować biletów. Czy tę stronę trzeba na bieżąco odświeżać? Robiłem tak, a mimo to wszędzie pojawiały się komunikaty, że nie można jeszcze dokonać rezerwacji. Odniosłem też wrażenie, że ilość dostępnych miejsc na seanse spadała po każdym moim odświeżeniu (inni rezerwowali, a ja, mimo że byłem zalogowany, takiej możliwości nie miałem). Wylogowałem się więc, zalogowałem ponownie i wtedy można było już filmy rezerwować. Też tak mieliście? Co trzeba zrobić, żeby wstrzelić się w ten moment uruchomienia systemu?

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 19 lip 12, 8:52

U mnie wszystko śmigało - tzn. gdy na zegarze na stronie do rezerwacji wybiła 8:30 wszystko się odblokowało i działało jak należy. W sumie zalogowałam się dziś testowo, ale tak czy siak system działa ok, na androidowej aplikacji również.
Aczkolwiek fakt, że miejsca na Upały rozeszły się w 10 sekund, a na Wrong na sali nr 1 w 15 sekund jest zaiste dość przerażający.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

reinhard

Na forum od:

Post 19 lip 12, 8:54

Grzes napisał(a):Dobrze by jednak było, żeby karnetów było znacząco mniej niż miejsc na seansach (bo pójście na "jakikolwiek" film raczej nie interesuje nikogo z tych, którzy karnet zakupili).

Chyba coś tu jednak jest nie tak, bo np. na "Wrong" w piątek o 10.00 i na "Play time" o 13.00 karnetowcy rezerwować miejsc już nie mogą. A biletowcy mogą! Bilety online na oba seanse są jeszcze dostępne. Czyżby zatem biletowcy byli w tej sytuacji bardziej uprzywilejowani, niż karnetowcy? A może posiadacze karnetów powinni dodatkowo kupić sobie bilety na te seanse, skoro rezerwacje już się wyczerpały?

reinhard

Na forum od:

Post 19 lip 12, 8:58

Dzięki, kata_strofa. Rozumiem, że nie musiałaś niczego odświeżać? A z tym "Wrong" to szajba jakaś. Największa, zdaje się, sala i do tego godz. 10.00 rano. Niewiarygodne!

Grzes

Na forum od:

Post 19 lip 12, 9:03

reinhard napisał(a):Chyba coś tu jednak jest nie tak, bo np. na "Wrong" w piątek o 10.00 i na "Play time" o 13.00 karnetowcy rezerwować miejsc już nie mogą. A biletowcy mogą! Bilety online na oba seanse są jeszcze dostępne. Czyżby zatem biletowcy byli w tej sytuacji bardziej uprzywilejowani, niż karnetowcy? A może posiadacze karnetów powinni dodatkowo kupić sobie bilety na te seanse, skoro rezerwacje już się wyczerpały?

Niestety, jest stosowana taka zasada, że miejsca dla karnetowiczów i bileciarzy są z innych pul. Ewentualne poszerzenie puli dla karnetów może nastąpić tuż przed seansem. Nic na to nie poradzisz. A miejsca na "Wrong" (tym razem) nie rozeszły się w 15 sekund, tylko jakieś 45 (sprawdzałem na zegarze - to jest w miarę normalny czas na rozejście się 250 miejsc na bardzo oblegany seans), co jest o tyle zabawne, że film za miesiąc będzie w kinach w regularnej dystrybucji.

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 19 lip 12, 9:12

U mnie nie trzeba odświeżać, równo o 8:30 wskakuje możliwość rezerwacji. Wystarczy tylko klikać. ;] A co do braku miejsc na Wrong. Zobacz z innej strony. Na "Miłość" karnetowicze jeszcze mają szanse się dostać, a biletów internetowych już od dawna nie ma, także nie mówiłbym o uprzywilejowaniu tutaj kogokolwiek. :)

kata_strofa

Na forum od:

Post 19 lip 12, 9:16

Grzes napisał(a):A miejsca na "Wrong" (tym razem) nie rozeszły się w 15 sekund, tylko jakieś 45 (sprawdzałem na zegarze - to jest w miarę normalny czas na rozejście się 250 miejsc na bardzo oblegany seans), co jest o tyle zabawne, że film za miesiąc będzie w kinach w regularnej dystrybucji.

To chyba mam szybszy zegar ;) Zestawienie filmów, które rozeszły się najszybciej też mnie zastanawia...
reinhard napisał(a):Rozumiem, że nie musiałaś niczego odświeżać?

Dokładnie, nic nie trzeba było odświeżać.

reinhard

Na forum od:

Post 19 lip 12, 9:21

marko napisał(a):U mnie nie trzeba odświeżać, równo o 8:30 wskakuje możliwość rezerwacji. Wystarczy tylko klikać. ;] A co do braku miejsc na Wrong. Zobacz z innej strony. Na "Miłość" karnetowicze jeszcze mają szanse się dostać, a biletów internetowych już od dawna nie ma, także nie mówiłbym o uprzywilejowaniu tutaj kogokolwiek. :)

No tak, racja :) Chociaż wątpię, by wszystkim karnetowiczom udało się obejrzeć "Miłość" podczas tej edycji festiwalu ;) Ja mam tylko możliwość zobaczenia go w sobotę; jak nie uda mi się wstrzelić z rezerwacją, to pozamiatane... Karnet mam w sumie pierwszy raz, system i tak bardzo sprawnie funkcjonuje, no ale wiadomo - nic nie jest doskonałe...

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 19 lip 12, 9:21

Wciąż można wybrać parę ciekawych filmów zarezerwować... ale jak co roku niezrozumiałe sa wybory organizatorów: Życie bez zasad ma 212 miejsc w tej chwili wolnych dla karnetowiczów... dlaczego akurat ten film w jedynce ?

Grzes

Na forum od:

Post 19 lip 12, 9:46

No bez przesady - błędy w rozmieszczeniu seansów zawsze się zdarzą, a po pierwszym dniu nie widać żadnych błędów rażących (a w poprzednich latach takich było niemało). Trzymam kciuki, żeby tak było do końca, choć nie mam złudzeń, że pierwszy dzień rezerwacji nie jest miarodajny i w kolejnych będzie (oby tylko nieznacznie) gorzej.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 19 lip 12, 10:00

Grzes napisał(a):[...] co jest o tyle zabawne, że film za miesiąc będzie w kinach w regularnej dystrybucji.

Za pół miesiąca :wink:

kata_strofa

Na forum od:

Post 19 lip 12, 10:10

No ej, ale kto zaklaszcze w kinie po normalnym seansie, no? Co na festiwalu, to na festiwalu :P (nie wybieram się na Wrong, jedno miejsce więcej dla karnetowicza)
Swoją drogą ja tam lubię na coś się nie dostać, kiedyś nie dostałam się na film konkursowy, wylądowałam na retrospektywie Agnes Vardy i tam zostałam do końca. Z drugiej strony zaliczyłam też parę kwasów (np. koszmarny film o Inuitach i suszeniu mięsa), ale co to za festiwal bez kwasów.
Na starość robię się coraz mniej bojowo nastawiona ;)

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 19 lip 12, 10:41

Zamiast marudzić, lepiej zaglądać co jakiś czas na stronę rezerwacji. W tej chwili (godz. 11.41) jest 9 wolnych miejsc na "Wrong".
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 19 lip 12, 12:19

Ja tam uważam, że nie jest źle. Poza Miłością na otwarcie (dokładnie 1 sekunda i było po wszystkim) było ponad trzydzieści sekund na Podziemie, co przy tak niewielkiej ilości miejsc zdaje się dobrze rokować:) Bałem się o Kaspara, a tu totalny luzik.

reinhard

Na forum od:

Post 30 lip 12, 9:53

A więc jednak stało się. Z własnej winy (nasiadówa do późnych godzin nocnych) nie obudziłem się w sobotę przed 8.30 i straciłem szansę na rezerwację "Mekong hotel". Poszedłem więc do kasy zapytać, czy są jeszcze bilety. Był - ostatni. I kupiłem go, mimo że posiadałem karnet. To chyba lepsze rozwiązanie niż stanie w kolejce last minute w niepewności, czy zobaczy się wybrany film.

marcin80

Na forum od:
21 lip 10, 15:03

Post 30 lip 12, 12:38

Zastanawia tylko bardzo mala ilosc miejsc na seans zamkniecia dla karnetowiczow 21.... Z czego to wynika? POza tym bylo sporo osob ktore mialo darmowe bilety i rozdawalo je innym osobom...

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 30 lip 12, 23:03

reinhard napisał(a):A więc jednak stało się. Z własnej winy (nasiadówa do późnych godzin nocnych) nie obudziłem się w sobotę przed 8.30 i straciłem szansę na rezerwację "Mekong hotel". Poszedłem więc do kasy zapytać, czy są jeszcze bilety. Był - ostatni. I kupiłem go, mimo że posiadałem karnet. To chyba lepsze rozwiązanie niż stanie w kolejce last minute w niepewności, czy zobaczy się wybrany film.

Na wszystkie lub prawie wszystkie filmy miejsca zwalniały się najpierw na 25, a następnie na 15 minut przed seansem. Ja też miałem taką sytuację z "Mekong Hotel" (ale inny seans) i bez problemu zarejestrowałem się na 25 minut przed filmem (psubrat również), tak więc trzeba wykazać tylko odrobinę cierpliwości.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 1 sie 12, 19:47

Ale ja niestety poległem przy Modelkach.

Powrót do Import/Export