Ruszyła sprzedaż on-line biletów filmowych

Sprawy organizacyjne. Noclegi, bilety, karnety, wolontariat.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 6 lip 12, 18:38

O godzinie 12.00 rozpoczęła się sprzedaż biletów na seanse filmowe podczas 12.MFF T-Mobile Nowe Horyzonty. Bilety można kupować na stronie internetowej http://www.nowehoryzonty.pl

Ceny biletów na seanse filmowe:

18 zł - pojedynczy bilet,

16 zł - pojedynczy bilet w karnecie "10+" czyli na 10 i więcej seansów,

15 zł - pojedynczy bilet w karnecie "20+" czyli na 20 i więcej seansów,

8 zł - pojedynczy bilet na seanse dla dzieci.

Ceny biletów na pokazy specjalne oraz filmy otwarcia i zamknięcia:

20 zł - pojedynczy bilet na film Marina Abramović: artystka obecna, reż. Matthew Akers (20, 21, 27 i 28 lipca, godzina 19.00),

29 zł - pojedynczy bilet na film otwarcia Miłość, reż. Michael Haneke (uroczysta gala, 19 lipca, godzina 18.30),

20 zł - pojedynczy bilet na film otwarcia Bestie z południowych krain, reż. Benh Zeitlin (19 lipca, godzina 19.30),

20 zł - pojedynczy bilet na film otwarcia Rok tygrysa, reż. Sebastián Lelio (19 lipca, godzina 19.30),

29 zł - pojedynczy bilet na film zamknięcia W drodze reż. Walter Salles (uroczysta gala, 29 lipca, godzina 19.00),

20 zł - pojedynczy bilet na film zamknięcia W drodze reż. Walter Salles (29 lipca, godzina 9.45 i 12.45).

Do biletów wielokrotnych nie wliczają się bilety na filmy otwarcia i zamknięcia, film Marina Abramović: artystka obecna i bilety na pokazy dziecięce. Podobnie jak rok temu kupujący może wydrukować bilet w domu. Bilety można także odbierać w kasach festiwalowych w Centrum Festiwalowym w Teatrze Lalek, działającym w dniach od 17 do 29 lipca w godzinach od 9.00 do 21.00 (przerwa 14.45-15.15).

:arrow: Wszystkie informacje o sprzedaży biletów, płatnościach oraz odbiorze biletów >

:arrow: Regulamin sprzedaży karnetów i biletów >
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 10 lip 12, 16:49

Mam pytanie. Czy jeśli mam karnet, to nie mam możliwości kupienia biletów przez stronę internetową ze swojego konta? Gdy chcę wrzucić bilet do koszyka, to otrzymuję informację, że nie potrzebuję biletu, bo mam karnet. A ja właśnie potrzebuję bilet, tylko nie dla siebie! :) Czy muszę w tym celu tworzyć nowe konto?
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Matete
NH-Kreator

Na forum od:
8 lis 11, 14:08

Post 21 lip 12, 14:35

Proszę założyć drugie konto i bez problemu kupisz bilet. Ewentualnie trzeba udać się do kas w wybranym kinie, bądź do centrum kasowego w teatrze lalek i kupić je od ręki.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 22 lip 12, 10:16

No tyle to ja sam wiem. To jednak dziwne, że nie można kupować dodatkowych biletów filmowych przez swoje konto. Bilety na koncerty można.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 24 lip 12, 20:33

Kurczę, wychodzi na to, że dziś post za postem marudzę, no ale trudno :-)

Trochę jest zamieszania z karnetami 10+ i 20+. Nie tylko zwykli widzowie zastanawiają się, czy potrzeba jeszcze odbierać jakiś specjalny karnet, wolontariusze też tego nie wiedzą. Wpuszczającą mnie dziś dziewczynę mój bilet z napisem "10+" wprawił w pewną konsternację, nieśmiało spytała, czy mam może przy sobie "karnet czy coś takiego". Nie mam żadnego osobnego kartonika, zaproponowałam jej dowód osobisty, bo w końcu na bilecie jest napisane "Bilet imienny - przy wejściu na salę możesz zostać poproszony o okazanie dokumentu tożsamości". Jej to wystarczyło, ale czy kolejni mogą ode mnie wymagać jakiegoś specjalnego karnetu?

Matete
NH-Kreator

Na forum od:
8 lis 11, 14:08

Post 25 lip 12, 12:36

Droga Melomanko,

Przy wydrukowanych biletach imiennych nie potrzebujesz żadnego karnetu ani kartonika. Potrzebny Ci tylko dowód osobisty lub inny dokument ze zdjęciem w celu potwierdzenia iż jesteś osobą wpisaną na bilecie. Natomiast osoby, które odbierały bilet wielokrotny 10+/20+ w Teatrze Lalek dostają kartonik z imieniem i nazwiskiem, ponieważ na ich biletach nie ma danych osobowych. Osoby sprawdzające bilety mają obowiązek to wiedzieć. Pamiętasz w którym kinie, ewentualnie na której sali zdarzyła się taka sytuacja?

fin

Na forum od:
25 lip 12, 20:46

Post 25 lip 12, 20:59

W szczegółach zamówienia pozostała mrożąca krew w żyłach informacja, o odbiorze identyfikatora.

http://img821.imageshack.us/img821/4097 ... katorn.png

mordrax

Na forum od:
25 lis 12, 21:18

Post 5 lip 13, 11:58

Czy liczba biletów na konkretne seanse jest ograniczona? Np: do połowy pojemności sali?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 9 lip 13, 14:55

mordrax napisał(a):Czy liczba biletów na konkretne seanse jest ograniczona? Np: do połowy pojemności sali?

Jest ograniczona. Niestety trzeba zostawić odrobinkę miejsca ludziom z karnetami.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do Import/Export