{{{62.MFF Cannes 2009 - sekcja ACID}}}
{{{57.MFF San Sebastian 2009 - konkurs Horizontes Latinos}}}
{{{Guadalajara Mexican Film Festival 2010 - Najlepszy Film Meksykański}}}

aszeffel napisał(a):Jaroszu, jeżeli chodzi o Teresę Sánchez i Gabino Rodrígueza to są stali aktorzy Peredy i najczęściej, jeżeli nie zawsze, grają te same role - matki i syna, właściwie większość filmów Peredy to jest "ta sama historia" opowiedziana w różnych wariantach (perpetuum mobile), w roli babci zwykle występuje Juana Rodríguez (także w jego debiucie ¿Dónde están sus historias? [Where Are Their Stories?, 2007], w Lecie Goliata też się pojawia), w Juntos [Tohether, 2009], który tworzy z Perpetuum... rodzaj dyptyku, te same role grają również Francisco Barreiro (jako Paco) i Luisa Pardo (jako Luisa).
doktor pueblo napisał(a):Co to za kategoria estetyczna, na którą reżyser nie ma wpływu. No chyba, że mi powiesz, że celowo wynajduje aktorów, którzy nie potrafią grać, albo robi cięcie i mówi, nie, nie, za dobrze było, musisz to gorzej zagrać
aszeffel napisał(a):doktor pueblo napisał(a):Co to za kategoria estetyczna, na którą reżyser nie ma wpływu. No chyba, że mi powiesz, że celowo wynajduje aktorów, którzy nie potrafią grać, albo robi cięcie i mówi, nie, nie, za dobrze było, musisz to gorzej zagrać
myślę, że tak to może wyglądać
Powrót do 2. Klub Krytyków Forum NH